Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemohli vzít do svých rukou jen pořádek... museli vzít všechno. Charlie Lucky Luciano, Meyer Lansky, Benjamin Bugsy Siegel to všechno jsou jména známá z první poloviny 20-tého století, zlatého věku organizovaného zločinu. Děj filmu Gangsteři začíná v roce 1917 v italské čtvrti New Yorku a zobrazuje vývoj čtveřice mladých chlapců - Luciana, Lanského, Siegela a Frankieho Costella - od pouličních zlodějů až po obávané šéfy organizovaného zločinu. Aby se ale dostali na samý vrchol, musí se zbavit dvou nebezpečných protivníků, proti sobe stojících a věčně válku vyvolávajících donů Faranzana a Masseria. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Skip 

všechny recenze uživatele

Filmový průmysl udělal z gangsterů hvězdy. Docela paradox, vezmeme-li v potaz, čím se tito lidé živili. Nebudu si ale hrát na moralistu. Tyto filmy mají bezesporu své kouzlo a ani tento není výjimkou. Nedosahuje sice takových kvalit jako třeba Tenkrát v Americe, nicméně je to film, na který se moc dobře kouká. Některé scény jsou poněkud směšné, ale není jich moc a ty dobré rozhodně převažuji. ()

Estrecha 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný film. Koho baví podobné kousky z mafiánského prostředí, nebude zklamán. Sice Al Pacino ani De Niro zde nehrají. Není to ani Kmotr ani Mafiáni. Rozhodně je to ale film, který stojí za to vidět, a dokáže, že lze natočit pěkný kousek i bez zmíněných velkých hvězd. .... Rozhodně ale Joe Viterelli nechybí nikde! (ten u mě ztvárňuje mafiána asi jako Al Pacino) ()

Reklama

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad 1* nebo 2*, dám dvě protože to není nijak hroznej film, ale hrozně mi vadily nepřesnosti v "historii" téhle party. Vzali prostě jména a obal známých mafiánů a z Hollywoodštili je. Maranzano se tu jmenuje Faranzano, Místo pobodán a zastřelen tu je vyhozen z okna, Lucianovi žádnou přítelkyni nezabili pokud známo a nemstil se. Taky začátek kdy Faranzano ošmatlával Luckyho matku :-/ Některé scény byli inspirovány pravdou, ale jinak je to podivná slátanina. Gangster Luciánova formátu by jistě "zasloužil" pořádný snímek o jeho životě, viděl bych to na 3 hodinový epos, stejně tak Al Capone, kterému velkofilm chybí. Jistě, nebyli to lidi, kteří by zasloužily náš obdiv ale jejich příběhy svým zvráceným způsobem fascinují hromadu z nás a takový 100% ( i když smyšlený ) Kmotr je příběh mafiána jako z partesu, Goodfellas, Donnie Brasco, Carlitova cesta, to jsou gangsterky jak se patří, i Valachiho svědectví je film který stojí za pozornost a je tam právě Lucky Luciano vyobrazen nejlépe co jsem zatím viděl, Slater se na něj zrovna nehodí. 38% ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelý snímok. Samozrejme som možno trošku aj kladnejšie zaujatý, nakoľko gangsterky boli vždy mojou slabosťou, ale tento snímok sa naozaj vydaril. Samozrejme na skvosty typu Vtedy v Amerike, Mafiáni atď. to nemá, ale to predpokladám tvorcovia vedeli od začiatku. Jedná sa tak o nanajvýš príjemne strávených 104 minút... :-) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento podarený snímok je vlastne autobiografia trojice známych gangstrov. Boli členmi zoskupenia mladých taliansko - amerických a židovských gangstrov "The Young Turks". Na filme najviac oceňujem, že je natočený pomerne podľa skutočných udalostí, aj keď čiastočne aj skreslených. Obsadenie je na film druhej kategórie veľmi dobré. Osvedčení predstavitelia typov z gangsterského podsvetia. Veľmi podarený film o mafií a skvelé obsadenie, dej je plný dynamiky a nie je to strata času. Surovým ale pravdivým spôsobom nás prevedie životom na ulici. Solídna gangsterka a tie ja môžem. Hudba pôsobivo podfarbuje dramatické scény. Anthony Quinn vo svojej pre mňa snáď najsympatickejšej životnej roli. Veľmi podarená gangsterka zo starých čias. A hlavne veľmi dobré kvalitné herecké obsadenie. Christian Slater v hlavnej úlohe odviedol dobrú prácu a skvele hrá aj Costas Mandylor. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Pasadeně a v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Anthony Quinn a Christian Slater byli oceněni Zlatou malinou pro nejhorší herce ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama