Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nočními ulicemi Moskvy se řítí černé BMW ujíždějící pronásledovatelům. Řetězec osudových událostí, končící střelbou, postavil čtyři přátele mimo zákon. V životě bez pravidel pro ně není cesty zpět a černý bavorák – silný a spolehlivý vůz, jenž se jim stal domovem, hrdiny odváží daleko od Moskvy, do nelítostného vyhnanství ruských nekonečných dálav… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Móó 

všechny recenze uživatele

Film, který mi dovolil nahlédnout do ruské společnosti (za hranicemi zákona). Jsem ráda, že tento film byl v ruské režii a ne v rukou Američanů. Věřím, že by totiž vše dopadlo jinak. Objevil by se hrdina, který by všechny zachránil a byla by z toho klasická americká akční blbost, jak to občas bývá. Určitě to stojí za zhlédnutí. S přihlédnutím na to, že jde stále o film, umím si představit děj jako reálný. 78% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Ruská gangsterka na klasické téma; "sere se co může a bude už jen hůř!" Zima z ní jde tak strašná, že vás po ní zahřje jen ta kořalka ze zavařovačky. Vizuál je moc hezký, kluci jsou taky sympatický šmejdi a Rusko je herec jak z partesu. Škoda, že na 110 minut a množství "dobrodružství" a zvratů se ten film tak nějak táhne. 4 z Moskvy a bavorák jsou na výletě po venkově, není to nic geniálního, ale na boršč jsem potom chuť dostal... 70% ()

Reklama

Barybal 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice zajímavou sondu do dnešního Ruska, jeho metropole a jejích obyvatel, hlavní hrdinové nejsou kdovíjak sympatičtí, ale děj nás vtáhne a člověk jen nevěřícně zírá, co se to na tom plátně děje. Být tam o něco více mrtvol a střílení, bylo by to příliš „americké“, být to o něco drsnější, bylo by to nevěrohodné, každopádně tento snímek je poměrně vyvážený a děj ubíhá stejně rychle, jako dálnice pod koly sedmičkového BMW. Určitě je to zajímavý snímek, který nám ukáže, jak se probít v dnešním Rusku, ukáže, že není dobré v opilosti chtít vylovit peníze z hromady dřeva, nebo, že „psí máma“ je neocenitelnou bytostí v takových končinách, nebo že člověk má občas poslechnout ženský instinkt. Mohu tento film doporučit všem, kterým nevadí ve filmu sprostší výrazy a trocha skutečné surové reality, nečekejte ani potoky krve, ani „lidového“ hrdinu, který zachrání vše a všechny. Tento film bych určitě nepřirovnával k žádnému jinému snímku, ačkoliv by to svádělo, ale Bavorák je film, který stojí sám o sobě a nesnaží se přikrášlovat svět. ()

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Asi velmi realistická road movie, pro někoho, kdo nezná dnešní Rusko, až s dokumentárním rozměrem. Jen by si mohli odpusit ty typické herociké výjevy o sebeobětování pro kamaráda a nadlidské výkony při jeho záchraně. Jinak chlapské slzy a kombinace brutality, neúcty k životu a pravidlům s širokou sentimentální ruskou duší při návratu k venkovským kořenům je pro ně příznačná. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Film sice není nijak naspeedovaný akcemi, ale dobře vykresluje náladu a život v Rusku = brutální. Korupce, zločinost a beznaděj. Parta kluků, co si ani nepřiznávají, že jsou smrtelní a zločin je pro ně prostě živobytí. Zajímavé jsou flashbagy ostatních postav, co se s nimi stane (viz chlapeček s basebalkou) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama