Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

ali-n 

všechny recenze uživatele

Mám Richarda i Genea ako komikov veľmi rád. Nevidím zlo, nepočujem zlo nie je superextra trieda, oni dvaja však držia tento film vysoko nad priemerom. Množstvo situačných gagov a hlášok, ktoré vyplývajú z ich "postihnutia", v ich podaní (dúfam) nikoho neuráža, sú vlastne výsledkom ich postoja k životu. Úplne som zabudol, že sa tu objavil Kevin Spacey, čo je horšie, aj to, aká krásna je Joan Severance. Nezabudnuteľná je ale scéna so zmrzlinami. MOJE NAJ - "Nepozeraj na mňa, pozeraj na cestu!" "Keď ti to urobí radosť." ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře hodnocená komedie ačkoliv podle názvu bych to tipoval spíš na horor/thriller či něco takovýho. Rozhodně bych pod tím na první dobrou nehledal komedii. Já ale se zdejším vysokým hodnocením až tak souhlasit nemůžu. Slepej černoch a hluchej běloch a na tom jsou postavený veškerý fóry. Párkrát jsem se sice zasmál(nebudu tvrdit, že né) ale vyloženě můj styl humoru to není. Samotnej příběh mě nikterak nebavil. Za mě to jsou 2hvězdy ale určitě film ani diváky kterým se tenhle humor líbí neodsuzuju. Chápu, každej má jinej vkus a né každýmu je možný se trefit do chuti(vkusu). ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Výtečná premisa, skvělí komikové, může se vůbec něco na takovéto kombinaci pokazit? Bohužel ano. Snímek začne báječně a smích je častým zvukem, ovšem postupem času ustává, neboť je humor značně repetitivní a v nastálých situacích se opakují stále podobné vtipy dokola, což se celkem rychle omrzí a snímek tím ztrácí na atraktivitě a přesto, že i tak jde stále o relativně povedené dílo, nelze se ve výsledku zbavit pocitů zklamání. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Velmi povedená, ba přímo skvělá a hodně milá komedie s jedním z nejoriginálnějších komediálních námětů co jsem kdy viděl. Ze začátku jsem si myslel, že se bude jednat spíše o lehce hloupou a nikterak zajímavou situační ''komedii'', ale opak se stal pravdou. Skvělých scén je tam opravdu HROMADA, to se musí tvůrcům nechat, protože dokázali dát dohromady jednu vtipnou scénu za druhou a já se u všech tlemil od ucha k uchu. Pěkná kombinace akce a odlehčenějších scén je výborná a duo Pryor a Wilder jsou úžasní. Skvělý snímek. 5/5 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii jsem viděl poprvé asi v roce 1993 a pamatuji si, že mě velice bavila, dnes jsem si ji pustil a čekal jsem značné zklamání, ale s naprostým klidem ponechávám původní čtyři hvězdičky, protože jsem se stále dobře bavil, i když je fakt, že si zub času trochu zahlodal. Téma filmu je skvělé, nikdo mi z něj nevystříhal Kevina Spaceyho, Joan Severance byla potěchou pro oko a závěrečný souboj slepců vytvořil slušný nápor na bránici. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Natáčalo sa v New Yorku a New Jersey od septembra do decembra 1988. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama