Reklama

Reklama

Bohatý továrník Pavel Haken (H. Haas) je zapřisáhlým starým mládencem, který s pomocí věrného sluhy Václava (V. Trégl) úspěšně uniká nástrahám vdavekchtivých žen z lepší společnosti. Jediné chvíle klidu tráví Pavel ve víkendové vilce, kterou si nechal postavit daleko od lidí. Jenže právě tam, přímo na Pavlově pozemku, se pod stany utáboří celý houf jeho nápadnic, které k tomu dostaly svolení od továrníkovy matky. K jejich zděšení si Haken porozumí s prostořekou Andulou Mráčkovou (V. Ferbasová), která vypomáhá v táborové kuchyni. Uražené slečny se nakonec s Andulou vsadí, že ani ona Hakena nezíská… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

mab 

všechny recenze uživatele

Právě běží v televizi. Vykalkulovatelnější pohádku o chudé princezně z davu a bohatém princi pohledat. Výkony hlavních herců nepřesvědčivé, děj plytký, od začátku do konce schématický a odhadnutelný. Mám za to, že tohle je ukázkový scénář, za který by se nemusel stydět ani Hollywood, ostatně na podobnou notu tam točí film za filmem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jakmile se v nějakém starém filmu objeví Věrka Ferbasová, je to záruka výborné zábavy a pokud se tam objeví ještě Hugo Haas, je to bezesporu záruka kvality. Při těchto starých flmech se tak krásně vypíná mozek a nádherně se relaxuje. "Tak buď vyhraju hodně. Nebo prohraju třicet korun". "Kapitáne, kapitáne, do stožáru bacil hrom. Loď už není k udržení." "Jak vypadá? Jsou to takové živé kalhoty. Něco mezi mužským a žížalou." "Kdybys viděl jaké má Andula krásné kluky. Kde je vzala?" Takových hlášek je tam plno. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vtipná laškovná komédia ktorá z môjho pohľadu ťahá hlavne pan továrník Haken svojimi suchými hláškami. Minimálne do polovice si udrží tempo, ale akonáhle je ruka v rukáve teda po návrate zo svadobnej cesty to ide dole vodou oťaže berie do rúk jeho manželka a tá už taká vtipná nie je hoci milá je. Následná roztržka a rozchod je koniec zábavy a lepenie happyendu už humor nevráti na pôvodnú úroveň. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tak abyste věděla, já s ním promluvím, a kdyby mě i 10x vyhodil…“ - „To je docela možné, co potom?“ - „No, já ještě nevím…tak bych vás třeba unes.“ - „Jé, vy byste mě unes?“ - „No ovšem, kolik vážíte?“ Pavel Haken je boháč, který díky falešným telefonátům prchá ze spárů slečen, nutí matce šlehačku, hraje sám se sebou šachy, vášnivě chytá ryb…u, pěstuje si směšný knír a nabízí ženám různé věci …třeba bobkový list! Haas je tu perfektní. Má navíc dobré spoluhráče, ať už věrného Trégla, noblesní Šlemrovou („Václave, odkliďte tady to smetí.“), prostořekého Neumanna…či chvílemi i zábavnou Ferbasovou (silnější momenty převládají). A nevím, co je ještě práce Scheinpflugové a naopak už Cikána s Haasem, ale ty vtipné, hravé dialogy je radost poslouchat. Škoda, že tempo kolísá a ke konci filmu trochu dochází dech. Přesto spokojenost a solidní 4* navrch. „Já to vemu rovnou od elektriky, doprava, doleva, rovně a už sem tady.“ - „A jako vždycky o půl hodiny později!“ - „Jako vždycky prosím ne…byly doby, že sem chodila až i o hodinu.“ ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Příběh jak vystřižený z Červené knihovny, ale film je docela zábavný. Navíc je dnes již historickým dokumentem o životě v oné době, mimo jiné třeba o tom, jaké účesy nosily tehdejší dívky. Bohužel z koupající se pětadvacetileté Ferbasové byly vidět jen kotníky a část lýtek. Věčná škoda, že půvaby této provorepublikové krasavice, tyto nesporné kulturní hodnoty, dnes nenávratně ztracené, nebyly filmovým uměním zdokumentovány ve větším rozsahu a zachovány pro budoucí generace. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jeden z prvních filmů, ve kterém se nějaká herečka objevila nahá. Zde se Věra Ferbasová (Andula) při koupání vyskytla úplně nahá. V té době to byl velmi odvážný počin, neboť společnost byla velmi konzervatiní... (Redyx1)
  • Film bol natáčaný v Kamenici na Sázave. (dyfur)

Reklama

Reklama