Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak jako Azumi to žádná jiná neumí. Kdo si to s ní rozdá, ten s výkřikem vystříkne a skončí lapajíc po dechu na zemi zbrocený potem. No a taky krví. Azumi totiž sice přefikne každýho komu se postaví (jako komu se postaví v souboji ty chlíváku), (jako že se střetnou a ne že protivníkům stojí kokot sakra co to s váma je? Čuňata) no a díky tomu během filmu stihne pozabíjet tolik kořenů, že i Leonidas by ji bral do party. Ostatní její kamarádi zabijáci mě moc neoslovili až na dvě vyjímky. Jedna vyjímka zařve hned na začátku při posledním testu a druhá vyjímka zařve o trochu dýl. Smůla. Zato padouchové jsou v tomhle filmu neskutečně vymazlený !! Trio bratrů Sajiki byl předkrm (hlavně ten jejich nejstarší brácha byl děsivej týpek a kolosální zmrd), ale proti muži v bílém, Bijomaru Mogamimu, to bylo hovno mezi prstama. Bijomaru je asi ten nejsadističtější zmrd jakýho jsem tenhle tejden viděla a to už je čtvrtek ! Jeho červená růžička, meč bez ochrany a naprosto jeblá osobnost z něj dělaj týpka se kterým bych si ráda dala saké. Azumi bych zase ráda lapla do pelechu, každopádně jejich závěrečnej souboj se mi líbil a kdyby Bijomaru neztratil hlavu tak kdo ví...HustoKrutoPřísně přenesená komixárna na filmový plátno mě nutí mrdnout tomu plné hovnocení. A chraň Azumi toho, kdo si dovolí nesouhlasit. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nerozumím bojovému umění a není to ani můj šálek kávy, proto můžu vycházet jen ze svého laického pohledu a z dojmu, který ve srovnání například v Tygrem a drakem nebo Hrdinou na mě tenhle film neudělal. Stále se mluví o "poslání", ale já stejně postrádám hlubší smysl a to jak akcí, které se staly, tak i těch, které se nestaly. Asi v tom moc hledám logiku a znalci jistě namítnou, že srovnávám nesrovnatelné, ale spolehnu-li se jen na svůj pocit, kromě těch poetických a silných okamžiků výrazných především díky děvence v hlavní roli, mě tenhle film nenadchl zdaleka tolik, co výše citované filmy. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Silný úvod, okúzľujúca Aya v hlavnej úlohe, zaujímavá zápletka o skvele vycvičenej skupine zabijakov a poriadna nálož skvele spracovaných a natočených, správne krvavých a akčné súbojov. Problémom je však slabší príbeh, prílišný výskyt šialených a bizarných postáv (chlapík v bielom totálne prehráva), zbytočné a otravné pokusy o odľahčenie inak vážneho filmu a úplne zbytočných záverečných 15 minút. A postrádal som tam ten ikonický japonský pátos spojený so samurajskou cťou a ideálmi. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Pribeh velmi strohy, da se rict primocary, bez napadu vse pro mne vyvazovala kamera a strih a take krasa Azumi. Sice stopaz je zbytecne moc dlouha a dialogy, jsou na zakladni urovni, bez nejakych hlubsich vyznamu ale proc taky. Vzdyt je to primocara akce s prekrasnymi bojovymi scenami, ktere nejsou dlouhe a vice realne. Komu tento styl nesedi, at se na to nediva, zbytecne se unudi k smrti, komu vyhovuje, vrele doporucuji. ()

Bláža 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl pro mě bohužel velkým zklamáním. Čekal jsem velkou výpravnou záležitost v duchu samurajských filmů plnou japonské atmosféry, ale při sledování jsem měl pocit, že koukám na americký mainstream (přece jen ale o stupínek lepší). To, co na začátku vypadá jako velmi slibná podívaná, plná neotřelých nápadů (např. absolventská zkouška zabijáka), se ale po chvíli zvrhne na pouhopouhou řežbu bez něčeho dalšího. Příběh o speciálně vycvičených zabijácích, kteří mají zavražděním vybraných osob zabránit další válce, je jen zástěrka pro pořád stejnou řežbu. Kdyby byla alespoň něčím ozvláštněna, ale takhle...zklamání. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama