Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Nádherná hrdinka v historické řežbě jakou mé oko ještě nespatřilo... Vše podkresleno krásnou hudební složkou filmu... Už jen začátek filmu, kdy s někým x let vyrůstáte a trénujete a pak jste ho donuceni zabít, to zacloumá s emocemi i silnějších jedinců. Film se i přes delší stopáž netáhne a víceméně si po celou svou dobu drží zběsilé masakrální tempo, kdy jeden souboj střídá druhý. Souboje jsou vůbec alfou a omegou tohoto filmu a já si nepamatuji takhle pěkně nasnímané, a co se choreografie týče, propracované, souboje... samozřejmě pořádně brutální a krvavé... ale jestliže takto označíme souboje během prvních tří čtvrtin filmu, nevím jak pojmenovat ten finální Azumi proti všem... To je ultimátní masakr, vyšperkovaný soubojem s hlavním padouchem, tím transvestitou v bílém... Aranž souboje je fenomenální, ty úhly kamer a celý takový "feeling" té scény je nezapomenutelný... Záporáci se vůbec ve filmu povedly a tranvestitovi slušně sekunduje ten pejskař a i všichni ostatní. Scénář obsahuje pár drobných zvratů a na city útočících scén, ale nic z čeho by jste se měli ubrečet xmrti. Hlavní dějovou linkou je příběh cvičených samurajů/ninjů, kteří, aby zabránili válce, musí jednu malou způsobit a všechny zmasakrovat. A to jim jde báječně... ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Občasný vizuálně zajímavý moment či povedeně bizardní postava nedokážou změnit můj odpor k podobně nezvládnutému filmu. Důvod pro podobně přestřelenou stopáž se mi ztrácí v mlze, zvlášť když příběh vykazuje potenciál na dílo zhruba o hodinu a nějaké drobné kratší. Postavy až na malé výjimky postrádají specifickou osobitost a zejména hlavní skupinka by se klidně mohla v průběhu děje proházet a nejspíš bych si toho ani nevšimnul. Navíc díky chybějícímu psychologickému pozadí nedává smysl jejich rozdělení v průběhu děje a následující chvilkové odlišné směřování se tam pak objevuje asi pouze z důvodu, aby se ukázalo znechucení hlavní hrdinky ze zabíjení, což ji automaticky kvalifikuje na nejsilnějšího zabijáka v okolí. Vrcholem všeho jsou příšerně natahované zpomalené záběry dovedené až za přijatelnou mez, které mě už ke konci iritovaly nehorázným způsobem. A vůbec, mnohem radši bych se koukal na dobrodružství šíleného sadisty Bijomari Mogamiho než na otravné směřování skupinky zabijáků za zpacifikováním Japonska... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako kdyby se tvůrci snažili navázat na velké, čínské produkce, jako byly "Tygr a drak", ale nakonec jim z toho vyšel celkem malý film, kde ty emoce nejsou tak dobře podány, jak by se asi slušelo, nemluvě o tom, že snímek "Azumi" není nijak zásadně zajímavý ani z hlediska akčního. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný historický film z japonskej produkcie. Má veľmi zaujímavý príbeh o skupine bojovníkov, ktorý sú vychovávaný pre likvidáciu ľudí nebezpečných pre Japonsko. Som spokojný aj s jeho spracovaním, pretože aj napriek jeho priamočiarosti ani chvíľu nenudí a pritom trvá až 142 minút. Akcie je tu dosť, ale mám z nej zmiešané pocity. Súboje sú dlhé a zaujímavo natočené, ale nemajú moc prepracovanú choreografiu a viditeľne ani schopnosti zúčastnených nie sú na moc vysokej úrovni. Ale na rozdiel od väčšiny podobných filmov sa tu krvou nešetrí. Najviac ma zaujala posledná väčšia akčná scéna, kde hlavná hrdinka Azumi pozabíja mnoho desiatok protivníkov. Mierne ma tu sklamala vizuálna stránka, do ktorej v podobných filmoch vkladám najväčšie nádeje, ale tu nie je až tak pôsobivá. Ale na poslednej akčnej scéne ma už zaujala aj vizualizácia, hlavne otáčajúca sa kamera okolo jedného súboju. Nie som moc spokojný s hlavnými hrdinami, ktorí sú dosť nedôveryhodný. Neprekážajú mi, ale pôsobia dojmom obyčajných teenagerov a nie profesionálnych zabijakov a to aj po stránke správania. Mali by pôsobiť sebaisto a nie takto vyplašene. Azumi už pôsobí sebaisto a som s ńou spokojný aj vizuálne, či už vzhľad, pohyby alebo mimika. Tento film je zaujímavý aj tým, že pomerne často pôsobí ako film určený pre teenagerov, ale pritom je tu aj viacero scén, ktoré sú dosť silné. Zaujalo ma hlavne vyvraždenie skupiny potulných umelcov alebo pokus o znásilnenie. Veľmi ma tu prekvapila hudba, ktorá je zaujímavá, ale nie moc vhodná pre tento žáner. A neviem, čo si mám myslieť o záporákoch, niektorí sú zaujímaví, ale bojovník so zvukmi psa mi vadí. Musím povedať, že som mierne sklamaný. Podobné filmy mám veľmi rád a vždy ich pozerám s nádejov veľkého zážitku a kedže tento film je známy, tak som aj plné hodnotenie čakal, ale viacero dôležitých prvkov ma sklamalo. Ale aj tak sa mi film páči a určite si ho ešte niekedy pozriem. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 75%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ano, ta scéna na konci, kdy si to Azumi rozdá s tím dlouhovlasým týpkem v bílém je opravdu dobrá - podle mě to nejlepší na celém filmu. No, ale jinak? Takový nic moc film s přepálenou stopáží a spoustou starých známých, které jsem opravdu viděla ráda pohromadě (jen jim to moc dlouho nevydrželo, na film jsem se chtěla kouknout kvůli tomu, že uvidím Hirokiho a Shuna pohromadě a ono vlastně prd). Taková Jae mi tam přišla jako uměla nastrčená figurka, která měla za úkol pozdržez výpravu našich zabijáků (vlastně pozdržet ty dva), ale já pro ni měla jen tuhle větu: "Jsi hodná, tak už táhni." Pokud máte rádi ohánění se mečem, tak je to film, který by vás mohl bavit. Pokud to rádi nemáte, ani hektolitry krve, tak to ani nepouštějte, protože o mnoho víc vám to nenabídne. A všimněte si, Azumi za celý film nebyla zraněna, tomu dávám plusové body :-) To je další věc, která se mi líbila. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama