Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zlez zo stromu je najviac opomíjaný film podľa Kaufmannovho scenára. Je to škoda, pretože je jeho asi najhravejší a najbizarnejší výtvor. Ifansov Puff nám ukazuje naše korene, akí v skutočnosti sme, ale spoločenské konvencie nám bránia sa prejaviť chovať sa tak, ako by sme chceli. Nakoniec sme úplne dole z toho stromu nezliezli. Asi je to dobre. Ale prečo nad tým trochu nepofilozofovať prostredníctvom takejto parádnej uletenosti. Distribučný názov je dokonalý. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

charlie kauffman vo svojich začiatkoch a už úplne geniálny - divoký, originálny, vtipný . . . a gondry nie je o nič menší génius, dokázal to už debutom, ďalšími filmami to len potvrdil - vznikol film, aký si ani nedokážete predstaviť, vzniklo dielo, ktoré vás prekvapí, pobaví, možno dojme, čo ja viem, možno s vami neurobí nič - mňa ale nadchlo, zbožňujem kauffmanovu nápaditosť a fantáziu, úžasné scény, detaily také, že milovníci dobrých scenárov zaplesajú od radosti, skvelé dialógy a situácie ("Môžete mi povedať, kto je ten malý chlapec čo s nami sedí za stolom" . . .) krásna Patricia Arquette (oddepilovaná, poprosím) a jedno veľké . . . anineviemakotonazvať . . . šialenstvo. Čo je ale úžasné, že Kauffman s Gondrym (v podstate s hocikým - teda aj s Jonzem) nedokážu urobiť niečo len tak, prvoplánovo, vytvoria úplne neuveriteľne bizarný príbeh takým spôsobom, že je to uveriteľné a navyše to nie je samoúčelná prehliadka tvorivej potentnosti autorov, ale niekoľkovrstvové dielo s myšlienkou . . . ale hlavne zmysel pre humor tých dvoch mi nesmierne sadol (čo sa možno nestane u každého, lebo je, priznávam, dosť ojedinelý) ()

Reklama

TerushkaJ 

všechny recenze uživatele

Hodně ojedinělé téma. Chtěla jsem vidět něco Jiného a dostalo se mi odplaty. Tento film je opravdu Jiný! Ani ne komedie, protože scény jsou tam tak jedinečné, že se jim zasmát ani nelze. A drama? Tematika je to jistě dramatická, ale nebrána dramaticky vážně. No je to pohled na nás, na lidi s určitým nadhledem, ale tedy hodně zvláštním způsobem:) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Patricia Arquette chlupatá od hlavy až k patě a k tomu masturbující DJ Paul Bulva z Klubu sráčů, kterej vypadá jako mentálně postiženej orangutan. Tak tohle je i na mě trochu silná káva. Jestli to mělo nějakej hlubší smysl, tak já jsem ho neobjevil. Divnej a nudnej film, kterej mě dokázal tak akorát znechutit. A z jakýho důvodu vzal roli v týhle blbosti Tim Robbins, to zustává pro mě záhadou. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Hodně černohumorná, těžce antimorální historka, která praví jak se stát dokonalým pokrytcem a přitom zůstat věren lidské přirozenosti (sexoidnosti). Další z ujetin trojky Kaufman/Gondry/Jonze, kde se pod povrchem všeho toho absurdního a snového skrývají ta nejrovnější a nejprostší sdělení, která však zjemnělé ouško maloměšťáčka může lehce/záměrně přeslechnout. Následné otázky, které tato skrytá otevřenost nastoluje, jaj to je pošušňáníčko. Inu, některé pravdy se těžce poslouchají natož akceptují. BTW krásný a naprosto pasující originální název (o to příšernější je česká volná překladatelská "analogie"), o němž by se dalo diskutovat hodiny a hodiny, protimluv a zároveň symbióza. 80% ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama