Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlava mnohopočetnej famílie kúpi menší hotel uprostred lesa. Napriek vidine rýchleho zbohatnutia sa všetci čoraz viac "ponárajú" do dlžôb. Zákazníkov niet, všetci turisti hotel obchádzajú. Jedného večera, keď sa zdá, že deň prejde rovnako ako všetky ostatné, prichádza neznámy muž, ktorý sa stáva prvým zákazníkom. Nasledujúce ráno je vo svojej izbe prekvapivo nájdené jeho mŕtve telo. Táto udalosť spúšťa sled "náhodných" okolností, ktoré nemajú obdobu. Čoho všetkého je "Tichá rodinka" pre zachovanie dobrého mena hotelu schopná? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (34)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film za ktorý sa netreba hanbiť. Ji-un Kim, režisér súčasného kórejského žánrového filmu, začínal tak ako väčšina režisérov - jednoducho, ale s osobitým rukopisom. To na čom celý tento film stojí sú charaktery, s ktorých hlavne mužské osadenstvo na čele s Min-sik Choi a Kang - Ho Songom podáva skvelé a hlavne zábavné výkony. Nenechajte sa zmiasť tým hororom a krimi. The Quiet Family je čierna komédia o majiteľoch horského hotela v ktorom sa stane vrážd a úmrtí podstatne viacej ako by sa na jeden pokojný horský hotel patrilo. Film drží pokope len hlavný motív. Do hotela prichádzajú postavy, ktoré vždy nejakým nedopatrením zomrú. Inak je to ako keby sa niekoľko scénok spojilo v tomto motíve ktorého úlohou je zabaviť a spríjemniť trebárs aj nedeľné poobedie. Režisér využíva konvenčné aj nekonvenčné prvky aby dosiahol daný vtip a darí sa mu to do takej miery, že aj keď film nesmeruje k nejakému výraznejšiemu koncu a nemá žiadny poriadny príbeh - tak nenudí a čo je podstatnejšie neustále zabáva. Ako prvotina dostačujúce aj keď všetci vieme, že Ji-un Kim momentálne robí trocha iné a o triedu lepšie veci. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Taký menší odkaz na The Adams Family na ktorý viac odkazuje plagát ako samotný film. Táto rodinka sa snaží prevádzkovať hotel Pánu Bohu za chrbtom, smolu má však v tom, že do ich hotelu sa chodia ubytovávať len samý samovrahovia a tak najväčšie starosti majú s odpratávaním mŕtvol aby si zachovali dobré meno (reputácia úmrtie v tomto hotelu nie je zrovna ktovie čo). Úsmevná čierna komédia ktorá neuškodí. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné japonskému Katakuri-ke no kófuku, které je však ještě šílenější, zábavnější a celkově se mi líbilo mnohem víc. Choyonghan kajok je nadprůměrná komedie s originální zápletkou, která baví, ale pro mě, když už jsem předtím viděla její jiné (a podle mě lepší) zpracování, postrádalo výjimečnost a po asi první hodině jsem se začala nudit. Přesto pro někoho jistě může znamenat nezapomenutelnou podívanou. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ji-un Kim měl méně zajímavou začátečnickou tvorbu, než se dostal ke svým dokonalým novodobým dílům a "Quiet family" je i přes zajímavý námět a černohumorné vyznění, velice slabým, satirickým hororem (kde se však objevila řada výborných korejských herců, jež jsou v současné době, ve své domovině hvězdami. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi, velmi černá komedie, ve které se postupně bizardním způsobem vyvraždí nebo je vyvražděno snad všechno, co navštíví hotýlek. Na filmu je nejvtipnější, jak se na oko bere vážně a ani jednou na diváka spiklenecky nemrkne. Má to svoje mouchy, občas je to až moc rozvleklé, ale korejská herecká smetánka v čele Song Kang-hoem tomu dává osobité kouzlo. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama