Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh dvou specialistů z protidrogového oddělení, kteří zcela propadnou závislosti na drogách, jež mají vymýtit z ulic. Krimi thriller Opojení vychází z románu spisovatelky Kim Wozencraft a pro film jej adaptoval spisovatel a scénárista Pete Dexter. Snímek je režisérským debutem producentky Lili Fini Zanuck. Jennifer Jason Leigh zde ztělesnila Kristen Catesovou, policejní novicku, jejímž partnerem je zkušený Jim Raynor (Jason Patric), tajný policista z Texasu, jehož úkolem je proniknout do okruhu hlavního drogového dealera 70. let Willa Gainese (Gregg Allman). Kristen ovšem nikdo neřekl, že kvůli přesvědčivému dojmu musí Jim brát také drogy, a jak se dá očekávat, stává se na nich závislý. Užívání drog jako součást vyšetřování není pro policii přijatelné, navíc jejich horliví nadřízení Larry Dodd (Sam Elliott) a Donald Nettle (Tony Frank) se Jima snaží zbavit, protože zneužil dceru místního prominenta. Mezi Jimem a Kristen vzplane milostný vztah a začnou spolu žít. Navíc se seznámí s místním zlodějem aut Walkerem (Max Perlich), který je s Gainesem v kontaktu. Do drogové závislosti zabředne kromě Jima brzy také Kristen a jejich vyšetřování se nevyvíjí dobře. Z drog se snaží vymanit a přimět Walkera, aby Gainese udal, případ se jim však vymyká z rukou a nakonec jsou nadřízenými přinuceni, aby si proti Gainesovi vymysleli falešné důkazy. Snímek doplňuje velmi kvalitní soundtrack, v němž se objevuje také hit Erica Claptona „Tears in Heaven“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

kukkik 

všechny recenze uživatele

Nereálné a nudné. Herci vypadají jak z laciné telenovely a vše je tak naivní a čisté, že je to až trapné. 2/5 ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Netradiční syrový příběh volného a těžkého pádu dvou tajných protidrogových agentů přímo do drogového hnoje, se vším, co k tomu patří. Doprovázeno geniálním soundtrackem Erica Claptona. ()

Krahulda 

všechny recenze uživatele

Tento film měl úžasnou atmosféru. Herci podali vskutku výborný výkon. I když tento film mohl být příběhově více zajímavější, tak jsem se rozhodl pro maximální hodnocení a to především díky soundtracku, který má na svědomí Eric Clapton. Dokonce ve snímku zazněla snad nejznámější píseň od Eric Claptona Tears in Heaven. ()

pestak 

všechny recenze uživatele

Infiltrace dvou tajných agentů do pekla drogového trhu, kde museli zkusit nabídku a podlehly návyku, doprovázená hudbou Erica Claptona, je naprosto dokonalá. ()

Agnostik 

všechny recenze uživatele

Musím se ze začátku přiznat že jsem byl plný očekávání,které se bohužel nekonalo.Dějová linka filmu byla mdlá a utahaná.Bohužel pro mě jen 3 hvězdičky. ()

dalver 

všechny recenze uživatele

Pozeral som čo to o filme aj na wiki, keďže je inšpirovaný skutočnými udalosťami a je možno aj škoda, že tvorcovia nešli podľa reality až do úplného konca. Rush je ale stále veľmi slušný kúsok, ktorý síce neprinesie žiadnu akciu, či prestrelky, dodáva však pohľad na dvojicu agentov, ktorá vo svete drog postupne podľahne okoliu a stanu sa závislými, čo ovplyvní aj ich profesné aprofesionálne konanie. V súčasnej dobe však v rámci žánru už pomerne nefunkčný film. ()

zdendys89

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, kde se soundtrack stane slavnější než film samotný... Ačkoliv zde to je patrně zapříčiněno příběhem skladatele Erica Claptona... ()

Reklama

Reklama