Reklama

Reklama

Epizody(12)

Legendární seriál o městském chlapci Pavlovi, lesníku Horynovi, psu Halušce a jejich společných dobrodružstvích. (oficiální text distributora)

Recenze (85)

mira007 

všechny recenze uživatele

Dětský legendární seriál o kamarádství hajného v podání Vlado Mullera a malého chlapce, kteří společně zachraňují údolí před dálnicí poté, co společně objevují kouzlo přírody... asi nic , co by oslovilo dnešní generaci nejmenších a i mne tento seriál už jako malého děsně iritoval, nejen obsahem , ale i levným televizním materiálem na který je točen - vypadá to jako vybledlé, neostřené vyblitko... Dvě hvězdy za respekt k legendě a malé roli mého oblíbence Ondřeje Malého - každý nějak začínal. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zatracovat ta díla předlistopadového období, která nepatří mezi jejich nadčasovou špičku, je poměrně snadné. Zvažujeme-li však jejich kvalitu ve srovnání s polistopadovou tvorbou pro děti a mládež - pokud ve srovnatelné podobě vůbec existuje - jsou výsledky a názory, k nimž dospíváme, jednoznačné. Ostravská tvorba ve většině případů na tuto špičkovou hodnotu nedosáhla; zřídkakdy však šla také pod standard doby. Scénář, který nepatří k nejdokonalejším, dokázala režie vylepšit a některé herecké výkony dále posunout. Vlado Müller, výrazný, osobitý slovenský herec (SIGNUM LAUDIS, OBŽALOVANÝ) tu dostal jednu ze svých vděčnějších příležitostí; herectví Tomáše Holého muselo být vždy psáno na míru; kvalita jeho výkonu tím bývala ovlivněna. Je to pochopitelné. I po tom, co jsem naznačil, klady zůstávají: slušně zvládnutý televizní seriál pro děti a mládež, v osmdesátých letech ještě děti a mládež všeho věku. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Seriál, který se nese v linii Jezevčích skal a ochrany přírody, tehdy velmi podporované a populární. Dokonce vycházel časopis pro mládež Naší přírodou. Idea je to dobrá a zajímavá, a z tohoto pohledu nutno je nutno se dívat na celý seriál. Ano, jsou zde naivní kousky, ale celkově je to ve svém žánru povedený seriál. ()

Woody77 

všechny recenze uživatele

Dnes brutalne chybaju podobne serialy.Je mi luto ze sa netocia lebo v dnesnej dobe deti stratili pojem co je vztah k prirode a co vsetko sa tam skryva a nachadza.Ano je trochu ideologicky no napriek tomu ma omnoho viac co ponuknut ako uplne TUPE serialy v nedelu doobedu ako Stratene duse,Superman , Carodejnice a nim podobne. Je to legendarny serial a taky aj ostane v srdciach Husakových detí.Nikdy nemam problem ho pustit synovi ,lebo viem ze z obrazovky nikdy nevyletí duch,krv alebo hola teta!!!! ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

V době prvního vysílání jsem toužil být tím chlapcem a zažívat vše co on.Dnes bych chtěl být tím hajným a bydlet v té hájence na samotě.Velmi příjemný,poučný a neškodný seriál s výbornou hudební složkou.Škoda,že nebylo více dílů.Ikdyž má seriál nějaké ty nedostatky jako např. některé herecké výkony či podivný střih(především v díle "Bílý jelen") jde o moji srdeční záležitost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Fenka Haluška se ve skutečnosti jmenovala Rita. (Zdroj: časopis Televize). (M.B)
  • Vysílání seriálu v roce 1992 mohlo být i poslední. Filmový pás, na který byl seriál natočen, byl totiž uložen v archivu ostravského studia, který v roce 1997 poničila povodeň. Seriál se jen náhodou dochoval na Betakazetách. (Zdroj: kultura.idnes.cz) (HawkeyP)
  • Při natáčení dílu s názvem "Déšť" měl Vlado Müller plavat v rozvodněné řece. Filmaři se ale o něj tak báli, že na natočení scény byl nakonec povolán pokořitel kanálu La Manche František Venclovský. Dobrácký Müller ale jejich obavy považoval za zbytečné a před samotným natáčením scény v řece se slovy "co pořád máte" Venclovského odstrčil a plaval sám. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (HawkeyP)

Reklama

Reklama