Reklama

Reklama

Ong-bak

  • Thajsko Ong-bak (více)
Trailer

Ong-bak je dvesto rokov stará soška Budhu, ktorá pochádza z čias thajsko-barmskej vojny. Keď z chrámu thajskej dediny Nong Pra-du ukradne zločinec Don (Wannakit Sirioput) hlavu vzácnej sošky Ong-baka, vidiečania vyšlú do Bangkoku svojho hrdinu, mladého bojovníka Tinga (Tony Jaa), aby vrátil ukradnutú sviatosť. Sošku musí priniesť skôr, než nastane Veľký sviatok, inak dedine hrozí nepriazeň bohov, ktorá môže spôsobiť jej skazu. V hlavnom meste Ting vyhľadá krajana Humlaea (Petchtai Wongkamlao), ktorý si hovorí George a pohybuje sa ako špekulant v podsvetí. Čestný vidiečan presvedčí malého mestského gaunera, aby mu pomohol v boji za správnu vec. Mladý bojovník Ting musí poraziť nielen zlodeja Dona, ale aj jeho obludného gangsterského bossa Komtuana (Suchao Pongwilai) s elektronickými hlasivkami. Na svojej ceste musí podstúpiť mnoho zápasov, bitiek a naháňačiek, v ktorých uplatní svoje majstrovské bojové umenie Muay Thai. Jeho majster mu ho vždy zakazoval používať v súkromí, ale teraz nastal ten správny čas. Bojové majstrovstvo pomôže Tingovi poraziť zloduchov a zachrániť rodnú dedinu pred skazou. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (508)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tonyho končetiny jsou jako opancéřovaná chapadla, která k cíli vystřelují bleskově, neúnavně, s milimetrovou přesností a často z tak krkolomných pozic a poloh, že mám až pocit, že Tony místo mateřského mléka konzumoval pouze gumové medvídky. Příběh je stupidně jednoduchý a slouží především jako šňůrka, na kterou jsou navlékány bojové korálky - každá akční sekvence zaujme nápaditostí technik muay thai či poutavou akrobatickou choreografií a Tony je po fyzické stránce opravdu výborně připravený. Ty své 'loktovačky' by si měl nechat patentovat. Kdyby měl film lepší příběh a schopnějšího režiséra, mohla to být opravdová bomba. Takhle v paměti utkví jen coby brutální řezničina... Je libo snad 10 dkg přetrhaných kolenních vazů?? /Koordinátor kaskadérských scén: Panna Rittikrai/ 24 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

SIlně absurdní příběh o hlavě sošky Boha z jedné malinké vesničky. Odsud vesničané vyšlou jednoho chlapce/muže, aby hlavu našel a navrátil jí do dne oslav nebo bude vesnice postižena katastrofou. Mladík je velmi bojově nadaný a některé scény připomínají starší holywoodské filmy(třeba souboj jeden na jednoho ala Indi). Bojové scény jsou perfektní a bezchybné. Opravdu mě chvílemi padala čelist, když jsem sledoval schopnosti mladíka. Ikdyž jeho naivita mě zase pořádně vytvořila úsměv na rtech :). Příběh je primitivní a prakticky o ničem, ale je stále na co se dívat. Až uvidíte jednu z mnoha bojových sekvencí . Třikrát za sebou a pokaždé z jiného úhlu pochopíte ;-). Bohužel mě tento film nepřesvědčil o 5*, ale 4* a ... půl jednoznačně :) ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Skvělý akční film s bojovými scénami, které se opravdu jen tak nevidí. Sice chvíli trvá než se film rozjede ale pak to opravdu lítá. Skvělé jsou nejen bojové sekvence ale také různé kaskaderksé triky (např. útěk před gangstery kde hrdina zdolává různé překážky je vážně pastva pro oči), které režisér často ukazuje i z jiných úhlů. Škoda, že režisér nezvládá tak dobře jako bojové sekvence i jiné akční složky filmu (motorková honička byla spíše trapná). Ale určitě to stojí za vidění. A nejen jednou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Predstavte si, že Ong bak je americký film s Jetom Li a nejakým aroameričanom v hlavných úlohách, mal by presne ten istý dej, tie isté dialógy a rovnako zvládnuté akčné scény. Tipujem, že väčšina by hodnotila dvoma hviezdami a hovorila niečo o tom, že je to typický americký výplach. Ong bak myslím zajalo publikum svojou exotickosťou, lenže pre mňa je to stále maximálne tupé akčné béčko, kde sú mi bojové scény v tej záplave tuposti absolútne ukradnuté. Či je to aj tým, že nie som fanúšikom žánru, ťažko povedať, ale zábavný mi tento film v žiadnom ohľade nepripadal. No a hudba to všetko zaklincovala. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Po tomhle filmu jsem si oblíbil thajskej box, to co tam předváděl Tony Jaa to byly prostě a jednoduše jatka a ještě k tomu stačil dělat různý bojový kreace. Nechápu jak je možný že se neobjevil mnohem dřív, ty jeho skoky a akrobatický kopy jsou prostě úžasný. Jediný co mi v těch soubojích chybělo. byly nějaký pořádný zraněný, je sice pravda, že potom by to bylo hodně brutální, ale zase na druhou stranu tady Tony Jaa umlátí haldu protivníků lokty a koleny přímo do hlavy nebo do hrudníky a přitom jim nic moc neni, ale jinak to je paráda a na tuctovou zápletku a hodně jednoduchej děj se dá v klidu zapomenout ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • V momentě, kdy hlavní hrdina vtrhne do bytu zloděje Ong-bakovy hlavy, přiškrtí ho na plakátu k filmu Spy Game. (Warsheek)
  • Na produkci filmu se podílel Luc Besson. Tvůrci mu nezapomněli vzdát dík. Ve scéně s tříkolovými „taxíky“ jeden z nich narazí do budovy a vlevo dole, pod silnicí, si můžete přečíst "Hi Luc Besson we are waiting for you". (Matty)
  • Ještě před uvedením na západě se film natolik zalíbil Stevenu Seagalovi, že jej plánoval vydat přes svou produkční společnost s nově dotočenými scénami, ve kterých by on sám vystupoval jako Ai Bak Timův mistr. (Raztubyl)

Související novinky

Soderbergh, špióni a bojová umění

Soderbergh, špióni a bojová umění

08.09.2009

Steven Soderbergh si asi umínil, že dotáhne do Hollywoodu co nejvíce holek z „jiných odvětví“. Zkusil to s pornohvězdou Sashou Grey v experimentálním The Girlfriend Experience, teď půjde divácky… (více)

Tony Jaa sa vracia

Tony Jaa sa vracia

05.08.2005

V thajskom akčnom filme Ong-Bak sa dovtedy neznámy borec Tony Jaa predviedol v plnej sile, film sa stal veľkým hitom vo viacerých kútoch sveta (a dotiahol to dokonca aj do našich kín) a Tonyho začali… (více)

Reklama

Reklama