Reklama

Reklama

Už někoho mám

(festivalový název)
  • Indie Koi... Mil Gaya (více)

Obsahy(1)

Sci-fi film s populárním Hritikem Roshanem v roli retardovaného mladíka, který bojuje o srdce krásné Nishy i s posměšky svého okolí, které se mu posmívá kvůli jeho údajným kontaktům s UFO. Jeden zapomenutý mimozemšťan by se tu však našel... (oficiální text distributora)

Recenze (17)

tombac 

všechny recenze uživatele

Zkrátit film zhruba o hodinu, přidat více zmateného pobočníka policejního šéfa a scén typu "supermanský" basket a místo rachejtlí by bouchla bollywoodská bomba. Žel v této podobě a stopáži je zejména první polovina až moc naředěná neinvenčními (nezábavnými) scénami, takže Koi... Mil Gaya není taková divočina, kdy nastupuje zmíněný faktor "smát se nebo brečet" a snímku leccos ve výsledku odpustíte, jelikož jste se často královsky bavili (anebo se divili)... Pro mě ještě fajn oddechovka, ale Krrish pobavil o něco více. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak to jsem ještě něviděl. Naprosto ultimátní mix Forresta gumpa, ETeho, Spidermana, Supermana, muzikálu a to všechno v tříhodinovým indickým provedení, který je sice děsně naivní, jednoduchý a herci, obzvláště pak hlavní retardovanej hrdina, stupidní, ale z nějakýho důvodu mě to téměř celou stopáž fakt bavilo, snad jen ke konci už sem začínal být mírně unavenej, ale na to, co se v tomhle filmu objevuje, je až neskutečný, že to udrží pozornost tří hodiny ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pověsti nelhaly, filmový zážitek roku potvrzen. V životě jsem neviděl kinosál se tak bavit. Bollywood, parodující takřka sám sebe, překonává v této romantické sci-fi vaše nejdivočejší filmové představy. Naprosto odzbrojující variace na Spielbergova "E.Tho" a "Blízká setkání", u které jsem bohužel nikde nepostřehl varování, že je určena pro děti do 10. let. I tak se mi ale nechce věřit, že to někdo myslel vážně. Pro mě samotného prakticky nehodnotitelné. Pokud tohle přežijete, má u vás Bollywood šanci. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Namodralá indická verze E.T.ho, jehož společníky vyplaší stádo slonů, mentálně postižený sympaťák Rohit, krásná Nisha s úsměvem milé vychovatelky v mateřské školce (Preity Zinta se mi zatím nikde nelíbila víc, jak tady), chytlavá hudba, uzemňující morálně-poučný proslov v počítačové učebně, vědec měřící radiaktivní záření ohmmetrem a policista, který ve velkolepém záběru u obrovského ohořelého kráteru v zemi s vážnou tváří pateticky prohlásí, že by se mohlo jednat o indicii, že zde přistáli mimozemšťané. Tohle všechno pohromadě = ultimátní zábava. _________ Stačí zapomenout na vychytávání nelogičností, přepnout divácké receptory do bolly módu a Koi...Mil Gaya se vám odmění poněkud nekonvenčním, ale výborným zážitkem. Pro mne je to zábavnější, všestranně povedenější a vlastně i velkolepější snímek, než jeho duchovní nástupce Krrish. Thank you, Jadoo!______P.S: Pro ty, co považují Koi... Mil Gaya jen za sprostý plagiát, dodávám, že snímek vychází hlavně z nezrealizovaného scénáře Satyajita Raye The Alien, jenž nejspíš inspiroval i Spielberga při tvorbě E.T.ho.... ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Téměř tříhodinová indická sci-fi pohádka o tom jak mentálně zaostalý mladík Rohit Mehra (Hrithik Roshan) k rozumu a dívce jménem Nisha (Preity Zinta) přišel... Pokud divák k filmu přistupuje s tím, že jde o pohádku, dají se určité chyby odpustit. Snímku také prospívá to, že je v něm pouze nezbytné minimum decentních digitálních triků, které neruší celkový zážitek. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

To, že si Indové překradli E.T. mimozemšťana mi vadí mnohem míň, než má film spoustu zbytečných odboček, které natahují bizarní děj občas k nesnesení. Přehrávání hlavního hrdiny mi chvílemi hodně překáželo v tom, abych se na film mohla dívat bez pocitu trapnosti. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Opravdu snad jenom Indové dokážou zkombinovat takřka dětinskou romantickou komedii s totální vykrádačkou E.T. tak, aby se na to dalo v pohodě koukat. Tanečky a zpěvy (včetně fešných Indek) included. Naprosto šílené úvodní titulky, jeden hudební motiv nepokrytě ukradený z Nekonečného příběhu. Prostě tak hloupé, infantilní a happy, až je to skoro hezké. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Moje prvé indické sci-fi - ktoré je zároveň úžasným mixom Zemeckisa, Spielberga a detských filmov so zvieratkami hrajúcich šport. Pritom je to plné chytľavých pesničiek, tančekov v štýle Spievania v daždi a Freda Astaira. To všetko v úžasnom prostredí severnej Indie s borovicami, priezračnými jazerami a horami a lúkami za aké by sa nemusel hanbiť ani muzikál v štýle Za zvukov hudby. Je to naozaj mix všetkého možného aj nemožného a hodnotenie je také veľké práve preto, že aj napriek žánrovej zmätenosti film funguje, nenudí, je zábavný, napínavý a jednoduchý čo tu neberiem ako negatívum ,ale ako vďačnú zložku - vďaka čomu si myslím každý zoberie s filmu to, čo sa mu bude páčiť. Najlepšie na celom filme je, že na jednu stranu pripomína televízny film alá Hallmark a na druhú stranu rozsiahli muzikál s premyslenou výstavbou deja. Tieto kontrasty sú vo filme veľmi časté ale neuberajú z výborného zážitku s filmu. Pre mňa príjemné prekvapenie. A herečka ma dostávala svojou krásou do kolien. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

No teda, hodně zvláštní film. Indickej mix E.Teho a Foresta Gumpa a snad i supermana. Je tam pár zábavných scén, tanešní kreace taky docela ušli a e.t. byl roztomilej, nejvíc na filmu mě pobavil supermanovskej basket ( to bylo teda něco). Na indickej styl je třeba si zvyknout, protože tohle opravdu nebude pro každého. Pro mě fajn tříhodinnová oddechovka, ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jestli něco nesnáším, tak to jsou filmy, které jsou v každém okénku kýčovité nebo silně manipulativní (nejhůř obojí naráz, taky jsem zažil). A jaké je Už někoho mám? Kýčovité a manipulativní. Sice nikterak silně (což mi zachránilo dojmy), ale je to tam, protože takový holt je Bollywood. Z Indie jsem už sice pár filmů viděl, ale vždycky jsem se úspěšně vyhýbal klasickému Bollywoodu a nejblíž jsem k němu byl u 3 Idiotů, který ale je chytřejší než se zdá a neměl jsem z něj pocit klasického Bollywoodu. Tak jsem si to "užil" až tady, u mixu romantické komedie, muzikálu, dramatu o životě jednoduchého člověka, superhrdinského filmu a sci-fi o mimozemšťanech a la Blízká setkání třetího druhu a hlavně E.T. Zní to bizarně, ale v Bollywoodu je možné vše a buď jsem to čekal, nebo už jsem viděl tolik bizarností, že mě tohle ani nezaráželo. Spíš jsem se pozastavoval u scén vyloženě odkazujících na ony dvě sci-fi, které někdy působí jako vědomá parodie, ale (a hlavně ke konci) jako indická kopírka. Vůbec celý film je mix slavných hollywoodských filmů, akorát v indickém prostředí a ten film to před vás tak apaticky předhodí, že buď budete brát, nebo dáte ruce pryč. Mě to zpočátku dost vytáčelo, jelikož se tu scény tak manipulativně střídají za sebou, že jsem měl pocit, jako by vedle mě seděl režisér a řval na mě "Teď se směj! Teď breč! Teď se směj! Teď měj udivený výraz! Teď breč!...", zatímco já bych mu nejradši vrazil a chtěl si udělat vlastní názor s vlastním střídáním emocí. Časem jsem to ale začal brát jako film pro děti a mladistvé, něco ve stylu indické verze hraných filmů od Disneyho, jelikož vyloženě dětský humor a hlavní hrdina jezdící neustále na malé koloběžce mi je evokovalo víc než dost. A v tu chvíli jsem na většinu z toho, co mě vytáčelo, nějak přistoupil a bral jak to je. Nakonec mě čekal jen indický E.T., který mě rozesmál jen v místech, která byla bizarní nebo řemeslně přehnaná (hlavně co se střihu týče) než aby mě bavil záměrně vtipnými scénami, ale docela mě bavilo ho sledovat a čekat, jak moc bude stejný. Je to nablbé a jednoduché jak hlavní hrdina a v tomhle ohledu se to dá brát jako nezávadná pohádka, včetně morálních hodnot z animáku pro malá děcka. A i když mi vadila přehnaná délka (ono by se to bez těch tanečků a zpěvů v indických Krkonoších klidně obešlo) a fakt, že tu jsou všichni finančně zajištění (oproti indické realitě), bylo by úplně zbytečné kvůli tomu měnit hodnocení, jelikož tohle prostě je Bollywood. 3* ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Indicka verzia ETeho a Forresta Gumpa v jednom trojhodinovom filme, dokonala ukazka bollywoodskeo filmu pre celu rodinu. Obcas trocha nuda, obcas velmi naucne, obcas velmi indicke. :) Aky bude krrish, pokracovanie, ktore minuly tyzden za 10 mil. dolarovm, na indicky superman, jeden z naj rozpoctov, pred tyzdnov v trhlo do kin? (polka juna 2006) ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Mám trošku rozporuplné pocity z tohto filmu, avšak, nemôžem poprieť, že ma zaujal. Trochu dospelejšie ladená voľná variácia na tému E.T., ale páčila sa mi, Scifi je môj obľúbený žáner a v kombinácii s indickou kinematografiou to šlo, nad "nepremakané" špeciálne efekty sa treba povzniesť, tento film nebol o nich, ako v takmer každom Indickom filme je tu morálne ponaučenie všeho druhu, víťazstvo dobra nad zlom a nakoniec šťastný koniec. Čo ma trošku irirtovalo, bol vzťah Nishy a Rohita, nebol to dobrý nápad, prišlo mi to nejakým zvláštnym spôsobom "divné", keď muž s mentálnym myslením 10 ročného dieťaťa behom pár dní "dospeje" uvedomí sa, stihne zamilovať a pochopiť život a takmer sa oženiť a zrazu hup je späť tam kde bol a po pár hodinách hup a je zase dospelý s milujúcou devou po boku. To už aj návšteva tých mimozemšťanov a všetko okolo mi príde uveriteľnejšia a normálnejšia. Ale inak som sa bavila. Preity ako vždy očarujúca... jej milé ďolíčky rozžiarili celý film. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nech mi niekto skúsi nakecať, že nejde o až nepekne podojeného Spielberga! Ale pekné to bolo. Roshan zase chudák s hendikepom, ale Zintu asi konečne začínam ľúbiť. Rozhodne sympatickejší ET ako pôvodný ET :-) ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

Geniální komedie alá E.T. mimozemšťan. Ale jak už jsem psal jinde, na ten styl si prostě člověk musí zvyknout a brát to s velkým nadhledem, odměnou je velmi zábavná komedie-parodie. V tomto filmu je i pár skvělých tanečních scén po indicku! ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabučké aj na pomery inak fajn Indie. Človek musí vedieť, do čoho ide samozrejme, ale fakt napriek tejto znalosti slabučké. ()

Reklama

Reklama