Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Zase tu máme o dva stupně horší díl, než byl ten předešlý. Zatímco nám Heather roste do výšky i do šířky, třetí díl roste do giganticky trapných rozměrů, kde nefunguje naprosto nic. Možná hodnotím kapku přísně, ale s původním dílem to má společného už snad jen tu Heather. Trojka už má jasně televizní nádech a téměř se to nedalo dokoukat do konce, v poslední třetině už jsem odvracela hlavu a bylo mi nějak jedno, jak to dopadne. Absolutně prachobyčejná, uřvaná blbost bez špetky čehokoliv. Mám úplně chuť zvýšit jedničce hodnocení. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Toto druhe pokracovani jsem videl po patnacti letech az dnes a jsem docela zklamanej. Prostredi mrakodrapu spolu s hudbou na me pusobilo napinave hlavne diky nostalgii a vzpominkam. Atmosferu to nema spatnou, ale z predchozich dilu opakujici se veci ( napr. dedek, Tangina, "svetlo" ) tu uz nudej. Sceny se zasnezenou garazi, buclata Carol Anne a ma oblibena Lara Boyle jsou ale skvely. Prvnimu pokracovani se to nevyrovnalo. Bat se u toho nejspis fakt nebudete. [5/10 červenec 2009] ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Do třetice to zkrátka nevyšlo. Přenesení děje do nového prostředí moderní výškové budovy a obměna většiny postav slibovaly osvěžení, ale místo toho spíš ukázaly, že se téma vyčerpalo a příběh skončil ve slepé uličce. Nechybí tu sice několik působivých scén a děsivých okamžiků a zrcadla jako styčný bod mezi světy jsou výborná i když nijak nová, celkově však je trojka zklamáním. Nejděsivější tak zůstává fakt, že i když filmová Carol Anne duchům i potřetí unikla, její představitelka, tolik štěstí neměla a zemřela krátce po natáčení ve věku pouhých dvanácti let. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Už dost nudné a otřepané oproti předchozím dílům, film nemá čím nadchnout ani zaujmout. Sice má pár dobrých nápadů, ty zrcadla, která ukazují věci jinak, byly super, ale jinak je to fakt docela strašná kopie předchozích dílů, která působí chaoticky, nevěrohodně (absence celé rodiny Carol Anne) a hloupě. Navíc finále, kdy konečně porazí to zlo, je opravdu o ničem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako ste vedeli, že to nie je Carol Anne?“ – „Mňa skôr prekvapuje, že vy ste to nevedeli.“ V trojke nezostal kameň na kameni. Indián Will Sampson si svoju rolu nezopakoval, lebo bol v tom čase už rok mŕtvy. Diabolský Reverend Kane si to síce dal ešte raz, ale už ho hrá iný herec (Julian Beck z dvojky bol v tom čase tri roky mŕtvy). Heather O´Rourke sa ako blonďavá Carol Anne síce vrátila... ale ešte v ten rok zomrela (vo veku 13 rokov). Jej filmoví rodičia z prvých dvoch častí (Craig T. Nelson a JoBeth Williams) nezomreli, ale odmietli sa vrátiť. A tak sa úbohá Carol Anne ZASA sťahuje. Ale teraz len na prázdniny k vzdialenej rodine. To, že ju hrá trojica fajn hercov (môj miláčik Tom Skerritt z Votrelca, Nancy Allen alias RoboCopova parťáčka a začínajúca budúca sexbomba Lara Flynn Boyle) a to, že sa dej presunul z rodinného domu do mrakodrapu, hodnotím kladne. Poteší návrat Zeldy Rubinstein ako maskota ságy. Druhá polovica je každopádne značne zúfalá a naťahovaná, neustále niekto niekam chaoticky pred niečím uteká a vám je to tak nejak fuk. Na filme ma najviac sklamalo, že onen na obale VHS megageniálne namakaný "futuristický mrakodrap" v hotovom filme vyzerá ako úplne normálna, ba až banálna vyššia budova. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Lara Flynn Boyle v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Na začiatku filmu si postavy mylne myslia, že vonku je zima, lenže keď vyjdu z mrakodrapu von, zistia, že je pomerne teplo. Tento jav je v Hancock Center pomerne bežný kvôli výške budovy. Obyvatelia často volajú vrátnikom, aké je v skutočnosti vonku počasie. (8HitBoy)
  • Prvý a jediný zo série čo nebol nominovaný na Oscara za vizuálne efekty. (Paldiny)

Reklama

Reklama