Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (325)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Slabota a nic na tom nemění ani nemravně sexy Sharon. James Woods a povedené detonace jsou jedinými klady, zbytek se utápí v tuctovém příběhu, tucotvé režii, samoúčelné nahoty. U mě jeden z těch nejslabších Slyových filmů - 45 % ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Stallone, Woods i Roberts předvádějí svoje standartní výkony typu neurazí-nenadchne. Scénář i nápad klišoidní až na půdu. Proč hodnotím podprůměrně? Protože Sharon Stone je mi neskutečně, ale neskutečně protivná! Nikdy jsem nepochopila, co v jejích telefonátech přimělo drsňáka Raye, aby chudince křehotince pomohl. A možná je to jen proto, že nejsem chlap, ale Sharon mi ani nepřišla nijak moc sexy. Prostě snaha těžit z jedné její mnohem známější role... ()

BigBang 

všechny recenze uživatele

Panečku! Tomu filmu je už 23 let. Viděl jsem ho až teď, ale pamatuju, když šel tehdy do kin. Je hloupoučký, ale při koukání na krásnou mladou ženu v minisukni čas běží tak lehce... ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na drsný akční thriller, to jsem ale netušil, že místo drsných výbuchů tvůrci do popředí vystrčí romantickou dějovou linku dvou hlavních protagonistů, která celý film totálně zabila, jelikož je absolutně bez emocí, chemie je těžce na nule, kromě podivných erotických scén a nahoty prakticky nemá čím zaujmout. Příběh je takový povrchní, nezajímavý, zachraňují ho snad jen dobře udělané a natočené výbuchy, tyto scény jsem si fakt užíval, jako jediné měly alespoň nějakou atmosféru, jinak těžká nuda. Z herců mě nejvíce bavil hlavní záporák, Silvester Stallone předvádí víceméně svůj standard, Sharon Stone je zde převážně jen kvůli své vizáži, její výkony tomu také odpovídají. Strašně mi chyběly hlášky či humor na odlehčení, z mého pohledu je Specialista naprosto zbytečný akčňák. 3/10. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Jako není to úplný brak, ale taky to není bůhví co. Akce je tu super, některé momenty stojí za to vidět, ale jakmile se snaží film přejít na vlnu dramatu, je to velkej průser. Ostatně co si budeme, tohle prostě do Slyových filmů fakt nepatří. Ale Sharon byla prostě skvělá v těchto časech a Woods potěší, stejně tak Roberts. Takový lepší průměr, ale úplně jsem si z toho nesedl na prdel, Sly umí líp. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh. Snímek, který nezapadl do zapomnění díky Stallonemu a tehdy velmi populární a známé Sharon. Zápletka neoplývá přílišnou originalitou a jako nadprůměrné jsem ohodnotil jen dobře udělané výbuchy a oheň. A to rozhodně nestačí. ()

IronRocky 

všechny recenze uživatele

Docela povedený akční snímek, který je plný výbušných scén. Stallone jako vždy je perfektní a Sharon Stone to fakt hodně sluší. Tenhle film patří mezi ty lepší filmy co Stallone natočil v 90 letech. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

V podstatě béčko jak vyšité, ale přesto se celým filmem prolíná jakási pochmurně tajemná atmosféra. Stallone v další ze svých typických rolí, tentokrát jako tajemný nenápadný chlápek, co dokáže během chviličky vyhodit do povětří cokoliv, na co si vzpomene, a to s naprostým flegmatickým klidem. Sharon Stone znovu jako sexbomba, na které se vám od začátku něco nezdá. A ač je její motivace po pomstě více než pochopitelná, nějak vám k srdci nepřiroste. Tato žena prostě vyzařuje neuvěřitelně negativní energii, kterou dokážou tvůrci stoprocentně využít. Jako další z výletů do 80. let to obstojí i po letech na jedničku, ale na absolutní hodnocení musí mít béčko pořádnou přidanou hodnotu, kterou jsem tady nedokázal objevit. ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční podívaná bez silných emocí neuchvátí, ale ani nějak zásadně nezklame.Každopádně dobře strávený předspánkový pozdní večer. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Jste specialista, kapitáne. Zasloužíte si něco lepšího.“ Ze specialisty mám takový divný dojem. Nemůžu říct, že bych se v průběhu sledování nějak nudil, ani jsem si nevšiml výrazných chyb v režii či scénáři. Jen mi to celé přišlo takové plytké. Ústřednímu páru chybí jistá chemie i nějaké rozumnější důvody jejich zamilovanosti. Prostě jsem jim to nevěřil, ač se Sharon Stone hodně snažila. Hlavní záporák na můj vkus trochu moc přehrával, kdyby mu režisér trochu ubral na emocích, filmu by to jen prospělo. Potěšily mě ale pěkně udělané výbuchy a přehledné akční scény, které se dnes pod záplavou roztřesených kamer a kraťoulinkých záběrů již vesměs nevyskytují. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele

Mohlo by z toho být něco opravdu slušnýho, ale někdo se dost ponimral ve scénáři - některý části zbytečně až moc dlouhý a jiný zkrácený zas na minimum. Sly nám opět pěkně předvádí svou muskulaturu a detonace bomb nudný nebudou nikdy. Pokud se v tom nebudete moc šťourat, tak si ty necelý 2 hoďky docela užijete. ()

mysiouxsie 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone je královna erotických thrillerů devadesátých let..No myslím, že na ten její sex-appeal dodnes žádná „bond girl“ ani zdaleka nemá..A Stone plus Stallone dohromady rovná se hodně třaskavá chemie.. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Výborný v kině, výborný v tele. Film pro každou příležitost, hodně povedený Silvestr i s hodně povedeným vohňostrojem :-) ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Není to nejhorší. Je fajn koukat kde všude se dají nastrčit ručně dělaný bomby. No a pak nahá Sharon Stone samozřejmě. Jako bonus pak ke konci, dědek šéf Leon jak skuhrá nad smrtí nesympatického syna Tomase. Můj Tomas leží tady v rakvi. ()

GianniP 

všechny recenze uživatele

Průměrný akční film, ale díky Sharon Stone se na to dobře dívá. A kromě ní se mi moc líbil Eric Roberts v roli mafiánského synka, tahle role mu skvěle sedla. ()

Pai-Mei 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Stalloneho dobrých filmov (popri First Blood, Lock Up a Rocky). Keď sa k nemu ešte pridala Sharon Stone a James Woods, nemohlo to dopadnúť lepšie. ()

Reklama

Reklama