Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy populární autobiografie Jerryho Stahla, autora seriálů Alf a Měsíční svit, byla natočena černá komedie o vzestupech a pádech tohoto televizního scenáristy. Slavného spisovatele si zahrál Ben Stiller (Fotr je lotr), jeho bývalou manželku Elizabeth Hurley (Smlouva s ďáblem) a Kitty - ženu, se kterou chce Jerry sdílet svůj budoucí život - ztvárnila Maria Bello (Divoké kočky).

Jerry potkává Kitty na léčení v Phoenixu. Snad jejich podobná minulost a vzajemná fyzická přitažlivost vedou k jejich sblížení. Jeho život je jako otevřená kniha, s kapitolami o manželství z rozumu, vzestupu jeho kariéry, narození dítěte a všem, co ovlivnilo vzrůstající stereotyp... a nakonec i podlehnutí heroinu. (lukas17)

(více)

Recenze (35)

Matty 

všechny recenze uživatele

„Kéž bych byl sjetej“ Ben Stiller si píchá heroin, píchá krásné herečky a krade drogy Owenu Wilsonovi. Ben Stiller je výborný komik, ale dělá mu problém přeladit se do vážnější role. Jeho těkaní mezi nadopovaným srandistou a nudnou troskou ústí v matný, hlavně však zcela nevtipný výkon. V této bezzubé satirce abyste nějaký vtip lupou hledali. Autor Měsíčního svitu za měsíc vydělal 5 tisíc dolarů, 6 utratil za drogy, pod jejichž vlivem napsal nejlepší věci. No a co. Cybil Shepherd byla taky narkomanka (což je navíc podáno velice opatrně a velice nenápadně). No a co. Je to ten typ malého filmu, který své tvůrce umělecky naplní, posbírá pár cen na provinčních festivalech a tiše zmizí v propadlišti dějin. Nechť. 50% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda označení drama je úplně přesné. Zdá se mi, že humor je nedílnou součástí filmu, i když výsledek vzhledem k tématu samozřejmě nemůže být tak vtipný jako většina snímků se Stillerem a Wilsonem. Ale nečekejte ani žádný druhý Trainspotting, tohle je přece jen zfilmovaný příběh skutečného člověka (se kterým se Stiller mimochodem dobře zná). ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vynikajici komedie-drama se skvelym Stillerem, ktery tentokrat nehraje jak je zvykem to co vzdy, ale hraje spisovatele co bere drogy. Prekvapive i v ne zas tak komedialni roli je super. Film ma fajn hudbu i herecke vykony a je podle skutecnyho pribehu Jerryho Stahla, podle jehoz knihy a s jeho scenarem je tento film natoceny. Treba s takovym Requiem za sen se tohle neda srovnavat, ne proto ze by to bylo horsi, ale je to proste jinej typ filmu a oproti Requiem to ma dost optimistickej konec. Je to neco mezi 4 a 5*, ale nebojim se dat 5, protoze to je rozhodne jeden z nejlepsich filmu se Stillerem. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde valná část filmů s Benem Stillerem jaksi mimo můj "žánrový záběr", tak si tohoto týpka/herce považuji. Civilní a nepřehrávající herecké kreace, schopnost dobře se zhostit (vážné i komediální) role, "ksichty", které i mně rozesmějí - to jen drobný výčet toho, proč si tohoto freaka vážím. Ve snímku NIKDY NEKONČÍCÍ PŮLNOC se Ben Stiller opět "předvádí" jako vynikající herec. A jsem rád, že nejen on. Realisticky vyznívající snímek, který svět a jednotlivé postavy nedělí na bílé (jen a za všech okolností dobré) a černé (póvl a děs). To vše navíc dobře zahrané, sestříhané, s dobrou hudební linkou atd. Shrnuto a podtrženo: Velmi dobrý film o drogové závislosti a jejích dopadech. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Do teď jsem vůbec nevěděl, že nějakej Jerry Stahl existuje. Upřímně řečeno nevidim důvod, proč zrovna o něm by se měl točit film. Že napsal scénáře k několika epizodám nějakejch stupidních seriálů a pak vyměnil psací stroj za injekční stříkačku? Takovejch neúspěšnejch scénáristů budou asi mraky... Na film jsem se podíval, protože mam rád Bena Stillera a Janeane Garofalo. Ben Stiller nezklamal, Janeane Garofalo se tam objeví asi na 3 minuty... Jinak film se dá shrnout asi takhle: Ben Stiller pořád s někym šuká a mezi tim si občas šlehne na hajzlu, dělá u toho strašný xichty a pak blábolí nějaký nesmysly. Občas má nějaký halucinace a pomalu se z něj stává troska. No prostě úžasnej námět na životopisný drama. Ale vzhledem k tomu, že bez závěrečnejch titulků má film asi 70 minut, tak se to dá vydržet do konce. Za zmínku stojí ještě celkem dobrej soundtrack (Prodigy, BT, Moby). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci měli původně v plánu natočit pokračování, ale i když byl výkon Bena Stillera chválen, snímek byl propadák, tak od svého záměru upustili. (Terva)
  • Skupina Morcheeba složila speciálně pro film skladbu "Blindfold". Ta nakonec ve filmu nezazněla. (Fenk)
  • Ben Stiller (Jerry) a Owen Wilson (Nicky) sa stretli už vo filme Cable Guy (1996). (ČSFD)

Reklama

Reklama