Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitelka tance Rebecca Taylorová a dětský psychiatr Sam Faulkner oslavují pět společných let na pláži. Rebecca, které je přes třicet, by se ráda vdala a touží po dítěti, ale Sam nemá zájem cokoli měnit. Kvůli své profesi má k dětem rozporuplný postoj a zastává názor, že si lidé děti pořizují nezodpovědně. Na pláži se Rebecca a Sam seznámí s Gail a Martym Dwyerovými a jejich třemi neposednými dcerami. Cestou za jejich přítelem, malířem Seanem Fletcherem, Rebecca Samovi oznámí, že je těhotná. Sam je v šoku. K Seanovi se také vypraví rodina Dwyerových. Gail je Seanovou sestrou a s Martym se pochlubí, že čekají další dítě. Sean Sama v jeho názoru na děti podpoří – prohlásí, že děti nechce, protože soužití s nimi by mu všechno vzalo. Když si Rebecca uvědomí Samův vlažný postoj, řekne mu, že sice vidí, že na dítě připravení nejsou, trvá však na tom, že si ho ponechá... Skamarádí se s Gail, která jí jako zasloužilá matka může v lecčems poradit. Samovi nezbývá než souhlasit. Když Rebeku doprovází na první gynekologickou prohlídku, přijme je roztržitý doktor Kosevich, původem Rus. Když zjistí, že Sam má doma kocoura, přikáže, aby se ho kvůli možné nákaze zbavil. Rebecca Samovi zase doporučí, že by měl prodat své milované porsche a koupit větší vůz. Samův život je náhle vzhůru nohama. První tři měsíce je Rebecce špatně, a proto se odmítá se Samem milovat. A později se začne obávat, že by mohli miminku ublížit. Sam je nervózní a při tenisu řekne Seanovi, že je sexuálně frustrovaný. Sean však najednou obrátí a tvrdí, že by už taky rád měl rodinu... (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna z najvtipnejších a najmilších romantických komédií 90tych rokov. Hlavní predstavitelia sú sympatickí, čo býva dnes už dosť velký problém. Hlavne Moore je roztomilá. No a Columbus sa pre rodinnú zábavu narodil. Málokedy sklamal, tu skôr príjmne prekvapil. Potešia postavy Goldbluma a Williamsa, čím sa potvrdzuje, že vedlajšie postavy robia tento žáner rovnako ako ústredný pár. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ona je nadšená, po dítěti toužila, on nikoliv, přijde o pohodlí a červeného bouráka. Přišlo to nečekaně a navždy. Stane se otcem. Náhle je v pozici sobeckého zmetka, i proto tvůrce rodinných taškařic sleduje nastávající pár právě z pohledu budoucího otce. Přestane být hvězdou domácnosti, přestane mu ženuška nosit jídlo na gauč, přestane mu foukat bolístky. Chris Columbus potvrdil cit pro gradaci, v situačním humoru umí dokonale chodit, dokonce se ocitneme v čisté grotesce (závěrečný dvojporod). Za mě už nicméně byli na hraně snesitelnosti „zkušení“ rodiče (Tom Arnold a Joan Cusack), celá řada uřvaných scén, rovněž nesnáším zmatené, plaché a pasivní hrdiny bez směru, že Hughu Grante? Tlačení na pilu už bylo prostě moc, dva díly s Kevinem, který se ocitl sám doma, nebo jiná spolupráce s Robinem Williamsem coby tátou v sukni, mají nesmrtelný cejch svěží rodinné zábavy. Tady se k němu určitě nedostaneme. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Úspěšný dětský psycholog Sam (Hugh Grant) má vše, co si jen může přát - krásnou přítelkyni Rebeccu (Julianne Moore), nový být a nové auto. Když si myslí, že už jen nic lepšího nemůže ani potkat, Rebecca mu sdělí, že čekají dítě. Samo toto sdělení Sama vyvede z míry, tak že své porsche rozbije o nějakej bagr, ale když vidí svého přítele Seana, jak si užívá jako svobodný a také Martyho, který už má dětí hafo a nevím kam skočit, je z toho vůbec celej přepadlej. Až do okamžiku, kdy od něj Rebecca uteče a on náhodnou uvidí na ultrazvuku svého syna - to jeho celý pohled na potomka změní. A musí nasadit všechny síly, aby získal Rebeccu i syna zpět ... Příjemná komedie, která sice ničím dvakrát nepřekvapí (až teda na šíleného gynekologa v podání Robina Williamse) ale také nijak nezklame. Ve filmu se objevuje dost hereckých hvězd, a i když nikdo z nich dvakrát nezáří (teda až na výše zmíněného Robina Williamse), tak nejsou špatní - Hugh Grant by se sice nemusel tak šklebit (v novějších filmech z toho už vyrostl), Julianne Moore to velmi sluší a Jeff Goldblum, Tom Arnold či Joan Cusack jen příjemně dokreslují atmosféru. Chris Columbus prostě takovéto komedie umí. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Tohle je ta nejlepší komedie o porodu všech dob! Úplný úlet!!! Opět zmatený a stále stejně výborná Hugh (tak, jak ho máme všichni rádi:), a obzvlášť v té době pekrásná a vynikající Julianne Moore. Než se dal Hans Zimmer na hudbu k akčňákům, dělal opravdu příjemnou hudbu viz. Rain man. Komedie plná nečekaných scének, trapasů a super gagů. Obzvláště musíme pochválit Robina Williamse, který v roli ruského "ginekologa" byl asi vůbec nejvtipnější postava filmu. Tentokrát to sice není britská, ale i změna občas prospěje. 75% ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Já tušil, že to nemám pouštět...už jen to, že tam hraje Hugh "pořád ty samý grimasy" Grant a Julianne "kamenný ksicht" Moore, mi mělo být varováním. Ale dal jsem na rady svých bližních, že se pobavím, že je to vtipné atd., leč omyl. Tenhle film je ze všech kýčovitých klišoidních sentimentálních romatických komedií snad ten nejkýčovitější. Humor je totálně trapný, neoriginální a nevkusný, rádobyvtipné situace umělé, nepřirozené, přehnané a jen dělají ze všech zúčastněných debily. Hugh Grant předvádí to samé co vždycky a že Julianne Moore je absolutně nevýrazná herečka bez talentu, to už vím dávno. Suma sumárum jedna hvězdička za asi dvě celkem vtipné scény a Robina Williamse. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Samuel (Hugh Grant) má náušnice, které se na párty během několika záběrů ztrácí a zase oběvují. (Terva)
  • Ve filmu si malou roli zahrály i tři děti režiséra Columbuse, a to Eleanor, která ztvárnila Baletka, Brendan, jenž ztvárnil chlapce na pláži, a Violet, která se objevila jako dítě v obchodě s hračkami. (Terva)

Reklama

Reklama