Reklama

Reklama

Napoleon Dynamit

  • Česko Napoleon Dynamite (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Napoleon Dynamite je nový typ hrdiny s pevným afrem, rozkošnými měsíčními botami a schopnostmi, které nelze překonat. Napoleon tráví dny kreslením bájných zvířat, hádkami se svým bratrem Kipem a vyhýbáním se intrikánskému strýci Ricovi. Když do Napoleonova života vstoupí dva noví kamarádi, nesmělá Deb a kníratý Pedro, rozjede trojice kampaň, jejímž cílem je zvolit Pedra prezidentem třídy a splnit studentům jejich nejdivočejší sny. Ale pokud má Pedro porazit nafoukanou Summer, bude muset Napoleon uvolnit svou tajnou zbraň. (Paramount Network)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Napoleon Dynamit je děsivý v tom, jak oživuje vzpomínky, na které jsme chtěli dávno zapomenout. S hrůzou v očích jsem přihlížel tomu, když tvůrci začali ze šatníku tahat strašáky jako: zablácené buffy, zapravené kalhoty vytažené vysoko nad pupek, růžové ledvinky nebo neoholené chmýří pod nosem. Hádám, že součástí této revitalizace mělo být i použití hudby Cindy Lauper a Alphaville; na mě ovšem jejich skladby působí velice příjemně a dokonce jsem si i zavzpomínal na časy, kdy jsem nadšeně navštěvoval koncerty této německé popové kapely. Když potom začal hlavní hrdina tančit svou neohrabanou verzi breakdance, jako bych viděl sám sebe kterak to roztáčím na parketu - a dost jsem se při tom pomyšlení zastyděl. Píšu to proto, abych vás varoval, pokud vás dané představy neděsí, směle se do Napoleona pusťte. Pobavíte se a zasmějete. Sem tam. Já jsem rád, že jsou ty časy pryč. P.S. Pokud nemáte dost, můžete zkusit Adventures of Power. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Přehlídka ichtylů a hlavní hrdina jako pubetrální Švejk amerického zapadákova. Báječné titulky plné jídla, banánový úsměv černošky LaFawnduh, jednocopá Deb a lžiquaterback strýček Rico. Typický všední den: promni si kudrny, upevni retro-retard brejle, nech se zmlátit u skříňky s věcmi, nakrm lamu za domem, dotáhni na kole bráchu do města, nakresli několik ligerů, zapni video a nauč se několik negerských tanečních póz... Svět potřebuje divné filmy, svět filmu potřebuje Gummo a Napoleona Dynamita... Fajn pandán k idylickým obrázkům z amerických škol, lunatic BH 90210 made in Idaho... PS - liger je kříženec liona a tigera! ()

Reklama

Caszidy 

všechny recenze uživatele

„Vote for Pedro!“ Tak tohle je grandiózní úlet. Občas jsem si v průběhu sledování říkal, že na tenhle počin mám zřejmě příliš čisté výsledky toxikologických testů. Přesto s odstupem času musím uznat, že tohle „sociálně-existencionální drama“ z příhraničního prostředí má něco do sebe. Nejvíc top je samozřejmě taneční scéna, která je skutečně skvělá. Nejvtipnější okamžiky pak jsou samozřejmě stroj času, Kipova nápadnice, oběd na brigádě v slepičárně a nákup toho epesního obleku na ples. Asi sedm, nebo kolik vlastně, happy-endů už pak jen dokresluje atmosféru totálně absurdní komičnosti tohohle nezařaditelného pokladu. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ona vyfikundejšn, u níž si nebudete jisti, co že jako s ní. Prazvláštní počin, balancující na řadě hran - mezi parodií a romantikou, rainmanoidním vyzdvižením kvalit mentolek a pamfletem, majícím ujistit zastánce spartánské výchovy o výhodách té správně vysoké skály, určené pro porouchané, mezi nadhledem a definitivním podhledem...Dost záleží na stavu vaší mysli ve chvíli, kdy si Napoleonka připustíte k tělu. No já se zrovna kvalitně odčervil, zažehlil lžičkou ten nejotravnější hemoroid a den předem se postil, takže mě nic nerozptylovalo od sledování patálií skupiny jedinců, jež by u nás aspirovala na role v jedné z řady všemožných reality show. Rozšířené zornice, povykroucená kebule a občasný hihot mi byly odměnou. ()

easaque odpad!

všechny recenze uživatele

odpad* Na tento film jsem byl nalákán přes zdejší provázanost s mým oblíbeným australským filmem The Rage In Placid Lake, který také pojednává o šikanovaném puberťákovi. Tím však veškerá podobnost končí a tento americký nezávislý film mu nesahá ani po prsty na nohách, i když je momentálně dělí v hodnocení jen 7%. Vůbec mu nerozumím, nechápu jeho úspěch a vlastně ani jeho pochvalné glosy ve srovnání s prvními filmy Miloše Formana zde v obsahu a komentářích ostatních. Díky tomu se cítím jako mimoň a při tom tu snad všichni herci nehráli nic jiného. Je to podivínský film, který jde mimo mě ... chtěl jsem dát aspoň jednu hvězdu, abych tu nebyl jak pěst na oko, ale nakonec si nezaslouží ode mě ani to. Děkuji za přečtení mého názoru, vy si hodnoťte jak chcete, ale já to bez přetáčení nedokázal dokoukat. [ PŘÍBĚH: 0 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: X /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Aaron Ruel nosil při filmováni umělé přední zuby. (moukey)
  • Napoleonova (Jon Heder) lama Týna ve skutečnosti patří matce Jareda Hesse. (moukey)
  • Film byl natočen za 22 dní s rozpočtem 400 000 USD; Jon Heder za hlavní roli dostal 1000 USD. (Tygrys)

Související novinky

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

Rickon Stark z Hry o trůny míří do Zlína

12.05.2018

Fotbal na islandské sopce, superhrdinové na dvou kontinentech, koňské závody na mongolských pláních, bláznivá cesta malých rockerů, boj proti pradávným obrům, retro dobrodružství malých únosců či… (více)

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

MTV Movie Awards 2005

MTV Movie Awards 2005

07.06.2005

Štrnásty ročník odovzdávania filmových cien MTV Movie Awards moderovaný hercom Jimmym Fallonom sa už tradične blýskal hviezdnými menami, no zároveň sa (narozdiel od vážnych Oscarov) niesol vo veľmi… (více)

Reklama

Reklama