Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční film z roku 1987, přímo nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal odrazovým můstkem v kariéře Jeana-Clauda Van Damma. Do té doby neznámý Belgičan se díky němu dostal do povědomí diváků - a také producentů, kteří ho začali obsazovat. V tomto snímku si fanouškové žánru jistě vychutnají i výkon jednoho z nejpopulárnějších "záporáků" hongkongských arén Bola Yeunga, jenž představuje hrdinova zákeřného protivníka.
Málokdo ovšem také ví, že Krvavý sport je o životě a začátcích skutečného "bojového umělce" Franka Duxe (čti ďuks), jenž se s konečnými výsledky svých soubojů stal legendou bojového umění (56 knockoutů a 300 bodových vítězství). Dokonce Dux sám dohlížel na bojovou choreografii filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (561)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních Van Dammeových filmů, který mi dlouho chyběl do "sbírky":) Na svoji obranu podotýkám, že to je hezkých pár let zpátky.:) O něco podobného se pokusil ve vlastní režii Soubojem Cti, který byl o poznání dražší a co do stylů i zajímavější, ale kam se nějaký Mongol hrabe na Bolo Yeunga... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příběh: Van Damme se se svým novým kámošem dostane do ringu, kde bojují proti bojovníkům z různých zemí. Nejdříve se jim daří pak však dostane Van Dammův kámoš na p*del a Van Damme se musí pomstít. Prostý. U Van Damma několikrát viděný. Ale mě to celkem bavilo. A navíc toho hlavního záporáka jsem se vždycky bál:)) Z "arénových" Van Dammových akčňáren ta nejlepší. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"To je ten americkej parchant co dělá triky s cihlama." Mám vytříbenou bojovou techniku - nejprve soupeře načnu úderem břicha do jeho pěsti, pak ho čelistí fláknu do lokte a když ho dorazím parádní hlavičkou do jeho kolene, tak ho ještě zmatu svým několikadenním bezvědomím. Své umění jsem vybrousil k dokonalosti při sledování béčkových až zetkových filmů s JCVD a videokazeta s Krvavým soubojem patřila mezi ty nejošoupanější. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mého povídání o JCVD nese název Bloodsport. Opět zde máme parádní písničku (Fight to Survive od Stan Bush). Tentokráte se jedná o turnajový snímek, kdy náš hrdina touží vzdát holt svému učiteli a vyhrát Kumite. Upřímně tyhle turnajové záležitosti můžu, navíc zde se Jean poprvé v kariéře převtělil do kladné postavy a rovnou do titulní role legendárního Franka Duxe, který skutečně existuje. Proti němu stojí zřejmě nejlepší protivník, který se ve Van Dammovkách kdy vyskytl. Bolo Yeung si Chong Lieho užil a vždy mě budou fascinovat jeho prsáky, opičí gestikulace nebo to jak jednomu ze soupeřů zlomí nohu. V menší roli se zde navíc objeví později další ikonický záporák Michel Qissi. Takže abych to sečetl. Záporák:1, Sympaťák: 1-, Hudba:1 a souboje: 2-. Mě z toho vychází nedostižných 80% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle jsem vyrostl a film se mi měnil před očima. Kde jsou ty časy, kdy jsem doma na VHSce s občasným českým dabingem prožíval příběh Franka Duxe a jeho cestu za vítězstvím? Kdy existovala nekompromisně sestříhaná, cenzurovaná verze filmu a kdy jsem slýchával "Kein dim mak"? Dnes už slýchávám jasně a zřetelně "Tohle není dim mak". Film je ve svém oboru hodně nadprůměrná záležitost, poctivé zpracování bojových scén (které musely hodně bolet) a nepochybně vrcholná Jeanova role. Nebýt jednoduchého scénáře, pochopitelně mimo Kumite, a nebýt směšného poskakování, jinak silně charismatického, Chong Lia, dal bych snad plný počet. Tohle je ještě z dob, kdy se do filmu dávalo poctivé úsilí něco ztvárnit, zobrazit, převyprávět. Výborný a autentický příběh Franka Duxe rozhodně zaslouží respekt. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Když má Frank Dux (Jean-Claude Van Damme) předvést „dotek smrti“, tak jsou cihly srovnané poměrně laxně, především třetí prostřední řada. Při samotném úderu jsou najednou perfektně vyrovnané. (Ozzy88)
  • Svůj trademark - rozštěp - dělá Jean-Claude Van Damme ve filmu celkem sedmkrát. (Karlos80)

Související novinky

Van Damme a dvojitý remakový úder

Van Damme a dvojitý remakový úder

26.07.2013

Shodou okolností se téměř současně vynořily zprávy o remaku dvou akčních klasik z konce osmdesátých let, které proslavily belgického „baleťáka". Především je tady Krvavý sport, jehož novou verzi… (více)

Rychlý a zběsilý krvavý sport

Rychlý a zběsilý krvavý sport

19.05.2011

Někdy jsou ty hollywoodské úmysly tak průhledné, až se jim člověk musí smát. Producentský veterán Ed Pressman očividně ví, jak se dělá byznys. To vezmete jeden z nejvýdělečnějších hitů minulého léta … (více)

Reklama

Reklama