Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Z nostalgického důvodu jsem si cca po 25 letech udělal reprízu a jen se potvrdily mé obavy, že celá ta snůška neumětelství, která paroduje všechny filmařské aspekty i žánry (chybí žánr komedie), je tak stupidní, že se u mne mísily záchvaty smíchu s pocity trapnosti. Jako by normální divák sledoval Bábovřesky. 1* za ucházející soundtrack. Někdy je zkrátka důstojnější nechat nostalgii nostalgií :-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velky Van Dammov debut v ktorom hra ruskeho zaporaka a pod azijskym vedenim (rezia, choreografia) prvykrat a mozno aj naposledy vyzera ako ultimativny karatista a nie baleťák. Bitky su fakt vydarene. Maju spickovu choreografiu, su dostatocne dynamicke, drsne a su aj perfektne prehladne natocene. Finale je proste lahoda. V HD rozliseni som si dokonca vsimol, ze pri tom zaverecnom salte rozbije Van Dammovi hubu môj oblubenec Meng Hoi, ktory dubloval Kurta McKinneyho. Pokial sa bojuje, tak je to za 4*. Bohuzial akonahle nie je Van Damme na scene, tak sledujeme taku trosku dospelejsiu verziu karate kida. Cize je to trosku menej trapne ale stale je to strasne naivne. Esteze hlavny hrdina v podani Kurta McKinneyho je sympatak a korejska kopia Bruca Lee je zase nechcene vtipna. Zvysok tvoria doslova neherci a hlavne kopa karatistov, ktori sa pekne predvedu vo finale, ale ked maju predniest nejaku repliku tak to trha uši. To by mohol trochu napravit dabing ale ani jeden z toho mnozsva, co vznikli za vela nestoji. Vysledkom je roztomile becko so spickovymi bitkami a s Van Dammom vo vrcholnej forme. Pre jeho fanusikov je to povinný film. 6/10. ()

Reklama

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Klasika 80. let v oblasti "karatefilmů". S kamarádem jsme opakovaně film sjížděli znovu a znovu a v těch deseti, dvanácti letech nám to připadalo velmi inspirující, jak mladík bojuje za čest a srdce své milé. A ještě tam oživlý Bruce Lee... prostě nářez, který dnes reálně označuji průměrný film, kterému však z nostalgie dávám o hvězdičku více, než si ve skutečnosti zaslouží. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Páni, tak na tohle jsme v pionýrských dobách videa nadšeně koukali? V šesté kopii s vypadávajícími barvami a klasickým jednohlasým podmluvem? Bubák Van Damme jako zlý Rusák, duch Brůslíího jako učitel nadšeného outsidera, komický sidekick pro obveselení, parta rádoby zlých výrostků a nakonec turnaj, kde to outsider všem nandá? Jo, tak to je absolutní klasika. Všichni přehrávají jako o život, takže to občas připomíná grotesky Macka Sennetta, ale má to štávu a herecké výkony, scénář i všechny další výtky proti sobě mají mocnou sílu nostalgie, která je všechny hladce odrazí. Takže jo, je to blbost. Tak neskutečná až je zábavná. Navíc mi to kdysi razilo cestu do pokleslého filmového světa za "železnou oponou" kde film nebyl jen umění, ale i zábava a proto klidně jednu hvězdu přihodím a za čas to možná zase vytáhnu z police, ofoukám pomyslný prach a znova projedu, abych si nostalgicky zavzpomínal. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když se nebojuje, dialogy a přepálené herectví trhají uši. Než tenhle ambiciózní gymnasta skopne boxovací pytel, který mu přichystal sám imaginární Bruce Lee (mimochodem korejský herec Tai Chung Kim býval dablérem skutečného Bruce), dočkáme se řady milých i rozpačitých scén (zejména kvůli novému černošskému kamarádovi a také záludnému tlouštíkovi), které prostě k osmdesátým letům patřily. Dějově je to dietní jak jihoamerická telenovela, rodinka mistra karate musí kvůli pletichám zlých podnikatelů zavřít výukovou školu, odjíždí do Seattlu, kde mají začít nový život. Režisér Corey Yuen se toho nebál a předkládá velmi solidní řemeslo, které patří v rámci žánru k tomu nejlepšímu, co vzniklo. Opakuji: v rámci žánru. Choreograficky je velmi zajímavý i dnes, samozřejmě pokud připočteme nutný kus nostalgie. Šklebící se belgický Rus Jean-Claude předvádí efektní kousky, finální souboj s Kurtem McKinneym jsem si kdysi pouštěl i několikrát za sebou, takže se těším zase někdy na viděnou. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • Na večírku hodí Scott (Kent Lipham) na Jasona (Kurt McKinney) velký kus dortu, který se mu přilepí na košili na levé straně hrudníku, ale když se Jason otočí a dojde k Deanovi (Dale Jacoby), není po dortu ani případném fleku na košili ani památky. (Armin82)
  • Přibližně v 15. minutě, když Scott (Kent Lipham) wapkou zaútočí na Jasonovo kamaráda (J.W. Fails), je vidět, že má J.R. třičko každou chvíli jinak mokré. (Armin82)

Reklama

Reklama