Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během křížových výprav dorazili v roce 1099 křesťanští vojáci do Jeruzaléma. Vtrhli do města a začali hromadně vraždit obyvatele. Křižák Charles Le Vaillant byl natolik demoralizovaný hrůzami z války, že se rozhodl vytvořit nový náboženský řád, který by v míru spojil příslušníky tří náboženství, které se v oblasti dostávaly do střetu - křesťany, židy a muslimy. Jako jeho vůdce a mesiáš sepsal posvátné texty, rychle získával stoupence, ale křesťanští kněží ho nařkli z kacířství a poštvali proti němu a jeho stoupencům křižáky. Během útoku byla poslední kapitula posvátných textů ztracena kdesi na poušti a řád rozprášen. Přesto i nyní, v současném Izraeli, pokračují věrní stoupenci Le Vaillantova řádu v praktikování jeho pokojného učení. Jeden z nich, Cyrus Jacob, má na úmysly řádu zcela jiný, značně deformovaný pohled, který hodlá prosadit za každou cenu s cílem rozpoutat náboženskou válku. Rudy Cafmeyer je zloděj a pašerák drahocenných historických artefaktů. Pronikne do dobře zabezpečené budovy, kde se mu sice podaří ukrást Fabergeovo vejce, vyrobené pro ruského cara, ale při odchodu se spustí alarm, a tak mu nezbývá než se ven probojovat. Navzdory svému způsobu obživy není Rudy špatný. Je milující syn, který pro svého otce, profesora Oscara Cafmeyera, udělá cokoli. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

mira007 

všechny recenze uživatele

Van Damme jako zloděj uměleckých děl, který musí jet do Izraele zachránit uneseného otce a do toho nějaká sekta a poklad pod Chrámovou horou. Jednoduchoučké trochu zábavné béčko, které by rádo frčelo na dobrodružné vlně alá Indiana Jones, ale nějak mu to nejde. Dvojka Van Damme a Lettich měla vrchol spolupráce v Dvojitém zásahu, pak kvalita jejich tvoření měla sestupnou tendeci až na tenhle level. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Van Damme se moc chtěl vrátit na akční vrchol. Spojil se pro tento účel se svým kamarádem Sheldonem Lettichem, se kterým natočil svoje úspěšné filmy, ale tenhle film je jen stín jejich akčních libůstek, které spolu stvořily na prahu devadesátých let. Příběh je natočen až příliš průměrně až slabě, a to na prahu milénia, kdy byl film uveden, už nestačí. Chtělo to přidat, ale to tandem Van Damme - Lettich nedokázal. Film vypadá jako levné béčko, o které zavadí jen skalní fanoušci svalnatého Belgičana. Ten však na svůj návrat čeká už mnoho let a jeho návrat se odkládá na neurčito. S tímhle filmem mnoho rozruchu nenadělal. 20% ()

Reklama

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Tento film není špatnej tak, jak je špatný zdejší hodnocení. Dávám čtyři hvězdy za nadprůměrně natočený souboje, kde Van Damme jako v jednom z mála svých filmů nedělá svoje typický nacvičený tuctový a trapný postoje a vystrašený ksichty v bitkách, který jeho filmy velmi sráží k zemi. Zde jsou bitky provedený kvalitně a propracovaně, Van Damme se konečně bije různorodým stylem a je vidět, že když se chce, tak jde s tímto hercem natočit akční film s propracovanými akčními scénami, kde člověk zase uvěří ve skutečnost, že Van Damme ve skutečnosti vlastní titul mistra světa v karate. Film je na stejné kvalitativní úrovni jako Pastýř, čili nadprůměr v jeho filmografii. Dávat tomuto filmu jednu hvězdu, která je skoro totéž jako odpad? Nemyslíte, že odpadovej film opravdu vypadá trochu jinak? Sem prostě chodí jeho filmy hodnotit v převažující většině Van Dammovi nefanoušci, jinak to není možný. Film není obecně nic světobornýho, ani logika s příběhem není nijak nadprůměrná, ale je to slušnej akční film slušně natočenej, kterej nenudí. Fanoušci Van Damma se nenechte odradit odpadovým hodnocením, film v jeho filmografii obecně patří do nadprůměru. ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Svaly z Bruselu? a co takhle trapak z bruselu v Izraeli? byl sem zvedavej na navrat rezisera Letticha ale uz to neni to co bejvalo kazdej kdo tu na csfd permanentne tepe do Lundgrena at se podiva na neco od roku 2000 se Zanklodakem nebo Seagalakem a uvidi sracky vsech sracek tenhle film je otresnej skoda i flusnout na nej ani ten Brian Thompson nestoji za nic ten se od Cobry uz v zadnym kvalitnim filmu neobjevil ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Rozbehlo sa to celkom sľubne, ale veľmi rýchlo bolo zrejmé, že je to len ďalšia neoriginálna zlátanina na zabíjanie času. Jean-Claude rozhodne neprekvapil, iba ak tých, ktorí čakali, že konečne vyprodukuje niečo schopné. Pozrieť sa to dalo, ale mimo celkom vydarených akčných scén a pohľadnej židovskej policajtky to naozaj za veľa nestálo. Keby si aspoň ujasnili žáner a keď už ani to nie, tak nech sa potom aspoň netvária vážne, preboha ! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa od septembra do decembra 2000 v Izraeli a Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama