Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co Bůh stvořil, rozhodl se zničit, a proto jediný poctivý mezi hříšníky dostává úkol.  Dvoudílný americký televizní film je volnou a místo poněkud neobvyklou adaptací slavného biblického příběhu o zničení hříšných měst Sodomy a Gomory, o potopě a muži jménem Noe. Ten je sice obyčejným dělníkem, ale jednoho dne slyší boha, který pro něj má zvláštní úkol. Byl totiž jediným poctivým člověkem, kterého Bůh našel mezi hříšným obyvatelstvem pyšných měst Sodomy a Gomory a proto právě jeho varoval, když se rozhodl vyčistit hříšná města a pověřil úkolem najít další poctivce. Jenže Noe jich mezi sousedy příliš nenašel a tak varoval alespoň Lota a jeho ženu Sarah. Bůh jim řekl, aby šli, oni šli a za zády slyšeli děsivé zvuky zkázy obou měst, na které Bůh seslal ohnivé koule... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

Renciasko 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s komentárom od Austen.. Jednu hviezdu dávam za snahu podať tento príbeh trochu v inom štýle, komicky. Ale pritom dopustiť sa tak veľkého časového prečinu? Spojiť príbeho Noeho s Lotom?? Absolútne nekriticky vykonštruovaný príbeh, ktorému uverí každý, kto o tomto nemá ani zdanie. To je ako keby sme skĺbili do filmu Svätopluka a Štefánika. absolútne nepochopiteľné. ()

KrestanFilms odpad!

všechny recenze uživatele

Nebiblicky zpracované biblické příběhy. Skouknul jsem cca 10min a měl jsem dost. Proč? prvních pár minut je kamera na jatkách, tedy v boji. Bojovníci se tam sekají a bodají, všechno zakrvavené... zraněný je i krvežíznivý Lot. Naštěstí je tady jediný spravedlivý - Noe, kterého Bůh povolává na nějakou horu aby mu oznámil, že pro donebevolající hřích chce zničit sodomu a gomoru. Ať tedy popadne svou rodinu a utíká... Protože mu Noe nevěří, Bůh mu jako ukázku své moci před očima nechá vybuchnout sopku...a tady už film vypínám. Vždyť je to úplný výsměch! ()

Reklama

Merenre 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem měl rád. Hallmark měl na ty mytologické příběhy prostě talent, tohle se sice nemůže ani v ve snu vyrovnat dokonale brilantnímu Končalovskiho Odysseovi, který je pro mě zatím nejdokonalejším zpracováním mytologické látky (at už jakékoli) v historii filmu, ani vynikajícímu Merlinovi, ale je dobře se na to dívá, odsejpá to a nese se to celé v takovém komickém duchu s velmi příjemným, upřímným a nevynuceným humorem. ()

Austen odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je bezesporu to nejhorší, co jsem viděla v žánru - zkoušíme adaptovat Bibli. Myslím, že film buď překvapí nebo urazí toho, kdo příběh o potopě četl a uvědomuje si i časový rozestup mezi touto událostí a zničením Sodomy a Gomory. Připadalo mi to jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Joooo, potopa není dost dramatická, potřebujeme tam víc figur. Noe a jeho rodina - no to není dost. Tak tam šoupneme - no třeba Lota - a dáme tam "a la pirátskou" scénku na rozbouřených vodách. Doufám, že si na základě této podívané někdo neodškrtne to, že už znalosti Starého zákona má v malíku, viděl přece tu show s Woightem. Bylo to i formálně ubohé. Odfláknuté. Nedokážu pochopit, že se dneska točí TV-filmy, které se snaží vypadat velkolepě, ale odfláknutost leze všemi dírami. Prostě tato archa by šla ke dnu. K tomu mému šla hned. ()

kratina 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si po té letošní nepodařené potopě spravit chuť, ale nespravil. I tahle verze potopy znalce bible zřejmě znechutí, kované ateisty moc nerozesměje (těch pár rádoby vtípků to nevytrhne), fanoušky Jona Voighta příliš neuspokojí a diváka konzumenta bůhvíjak nezasytí. Zlatý Darren Aronofsky a jeho mainstreamové necky roku 2014. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Austrálii a tiež v americkom Texase. (MikaelSVK)
  • Noe a Lot podľa Biblie nemajú medzi sebou nič spoločné. Jeden z Noemových synov - Set bol praotcom Abraháma a Abrahám bol strýkom Lota. Medzi nimi je niekoľkogeneračný rozdiel. Rovnako ako medzi zničením Sodomy a Gomory a potopou sveta. (ambrobene)

Reklama

Reklama