Reklama

Reklama

Ztracenci

  • USA The Outsiders (více)
Trailer

Rivalita mezi dvěma gangy, chudými Greasers a bohatými Socs, se vyostří poté, co jeden člen gangu zabit. (Canal+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

Han22 

všechny recenze uživatele

Moc hezký o dvou klucích, kteří mají poměrně jemnou duši, čtou si Jih proti Severu, obdivují západ slunce, leč okolnostmi i prostředím jsou předurčení být členy gangu. C. Thomas Howell i Ralph Macchi jsou v hlavních rolích skvělí oba vypadají na těch 16 kolik hrají. Výborný je i Dillon v roli drsňáka, který je drsný, aby se k němu nic nedostalo, nic mu neublížilo. V dalších rolích se objevují později známí herci - Lowe, Estevez, Swayze, Cruise (kterého jsem zde ani pořádně nezaregistroval). Finále je opravdu strhující u konce mi bylo hodně smutno. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Coppolu můžu ale věnovat téměř 2 hodiny sledování kreténů někde z předměstí NY jak nemaj co na práci, než se rvát jako koně, to jsem vydržel opravdu s velkým sebezáporem. Je příznačný, že duchovním otcem těchto debilů je Patrick Swayze, s tímto troubou jsem snad neviděl jediný slušný film. Ještě, že ostatní Coppolova díla tak stupidní nejsou. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jéé, co na těch Coppolových teenagerských ´rumble´ filmech vidíte? Stejně jako Dravé ryby i tohle je prostoduchý a i přes skvělé obsazení nepříliš zábavný příběh o dospění a uvědomění si, že poflakování se bez cíle a bitky nejsou všechno. A tváří se to, jako kdyby nám to sdělovalo objevná životní moudra. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to mělo našlápnuto na celkem zajímavý příběh, ale pak se to utopilo v ohraném příběhu o dospívání. Zklamala mě docela odfláknutá výprava, i když na ty mustangy se dívalo hezky. Pokud chtěl Coppola dosáhnout vzezření pravých 50's, tak mě jeho úmysl obloukem minul. Za zmínku stojí výborný Emilio Estevez a úvodní píseň Gloria od Van Morrisona. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekoľko rebelov bez príčiny sa stretlo na West side a v réžii F. F. Coppolu z toho bola poriadna story! Možno o tri desiatky rokov späť by to bola v podaní Nicholasa Raya ešte väčšia, ale na mňa film pôsobil, ako by v 50tych rokoch bol aj priamo natočený. Ak sa pozerám na Coppolovu kariéru, tak by som ako potencionálny neznalec jeho tvorby povedal, že filmami ako The Outsiders začínal a postupne sa prepracoval k megafilmom, vďaka ktorým sa stal nesmrteľným. Mne sa ale práve páči jeho schopnosť preskakovať od väčších projektov k tým menším podľa momentálnej nálady. Absolútna povinnosť pre divákov, hľadajúcich vo filmoch cameá slávnych hviezd, v tomto prípade tých budúcich. A absolútna povinnosť pre ich súčasné milovníčky, ktoré môžu v tomto filme vidieť ich vypracované mladé telá odhalené do pol pása. Mužov poteší zase mladučká a krásna Diane Lane. Podobnosť Ralpha Macchia a Sala Minea z Rebela bez príčiny čisto náhodná? ()

Galerie (71)

Zajímavosti (13)

  • Více než 30 minut bylo vystřihnuto ještě před uvedením filmu do kin. Důvodem byla obava producentů, že je film příliš dlouhý. Kompletní verze, která odpovídala vizi Coppoly, byla vydána na DVD v roce 2005. (Monco)
  • Francis Ford Coppola chtěl vyprovokovat nenávist mezi dvěma gangy i mimo natáčecí hodiny. Členové zámožnějších Socs dostali během natáčení lepší pokoje a větší příděly na denní výdaje, zatímco členové Greasers museli spát v podřadných špeluňkách a příděly na denní výdaje měli podstatně nižší. (candy_daze)

Reklama

Reklama