Reklama

Reklama

Sám doma 4

(TV film)
  • USA Home Alone 4 (více)

Obsahy(1)

Pre Kevina McCallistera vyhliadky na tieto Vianoce nevyzerajú práve ružovo. Jeho rodičia Peter a Kate už žijú osem mesiacov oddelene a doma čelí ťažkej konkurencii svojich starších súrodencov. Aj bez toho je však život bez otca pre Kevina obtiažny a tak nad pozvaním otca a jeho novej zazobanej priateľky Natalie príliš dlho neuvažuje. O to viac, že v dome Natalie je všetko plne automatizované a to predsa Kevin obzvlášť počas vianočných sviatkov miluje. História sa opakuje. Netrvá dlho, keď Kevin stretne svojich starých známych, ktorí majú svojho človeka aj v blízkom okolí Natalie. Kto iný mohol zabezpečiť zlodejov ovládaním zložitého alarmu. Situácia je o to nebzpečnejšia, že v dome sa bude nachádzať aj vzácna návšteva. Skutočný malý princ, ktorého budú chcieť Marv a Vera uniesť. Netušia však, že Kevin im nastražil tie najhrozivejšie pasce, aké si len viete predstaviť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (242)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

U velmi kvalitních a velmi nekvalitních snímků mám jednu potíž. Čím začít. Je toho tolik, kolik je toho možné chválit či naopak kritizovat, že je to těžké dilema. Tady je to samozřejmě ten druhý případ. Začnu hereckými výkony. Tragédie. Macaulay Culkin byl velmi talentovaný herec. Mike Weinberg ale talentu pobral mnohem méně, pokud vůbec nějaký. O dalších rolích netřeba mluvit. Je to podobné. Herci prostě nepřesvědčili. Nevím proč se producenti do dalšího dílu vůbec pouštěli, když už trojka neměli pražádný úspěch. Tím spíš, že do rolí obsadili dost podprůměrné herce. A ani příběh není nic moc. Znovu musím zopakovat: proč se proboha do dalšího dílu pouštěli? Vždyť nejenže původní herci své postavy nehrají, mé mínění o nich stouplo, nejspíš pochopili, že by si tím přivedli jen ostudu, ale herci, kteří mají zobrazovat pokračování druhého dílu a tedy rodiny McCallisterů vůbec neodpovídají realitě. Jak je možné, že Kevin je mladší než ten z dvojky? A otec? I matka...všichni vypadají mladí. Vždyť i bratr Kevina, Buzz, vypadá, jako by omládl, ale nejméně o pět let. Tohle vůbec neodpovídá realitě. Už jen za to si zaslouží nízké hodnocení. Producenti buď vůbec neuvažovali, ale spíš, a k této variantě se přikláním já, chtěli šetřit. Možná si mysleli, že když trojka nenavazovala a čtyřka ano, naláká to diváky do kin ač s nižšími náklady. Tragická je i hudba, bohužel. No a samotný příběh? Tak k tomu jen stručně. Trapné je slabé slovo, ale jiné mě nenapadá. Pasti, které Kevin připravil, nejsou ani z poloviny tak vtipné a zábavné, jako v prvních dvou dílech. Samotným zlodějíčkům klesla inteligence také aspoň o polovinu. Staly se z nich nemyslící tupí idioti, které by porazila i má babička. Závěrem...nedokážu si vysvětlit, proč po "úspěchu" trojky přišla čtyřka a proč po tomhle naprosto, ale naprosto tragickém představení přišla ještě pětka. Smutné, že chce někdo vyždímat z úspěchu co nejvíc, ale vyjde z toho totální fraška. Na druhé straně, dobře jim tak. Když nepochopili ani po třetím dílu, že v nejlepším se má skončit, přišli další fraškoidní úspěchy s dalšími díly. ()

Adrii 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film u mě klesl již na začátku po tom, co JINÍ herci mají STEJNÁ jména jako postavy v Sám doma 1 a 2... Budiž, toto jsem se snažila překousnou a i přesto film zkouknout... Dokoukala jsem ho dokonce, ale musím přiznat, že jsem měla několikrát chuť ho vypnout.. Některé hlášky skutečně nebyly vtipné, leč vtipné asi měly být.. jiné pro změnu duchaplné hlášky skutečně postrádaly to nejdůležitější.. a to ducha! ()

Reklama

JADIM 

všechny recenze uživatele

Ono by to kvôli tým zhodným menám a spomienkam zlodeja Marva na Kevina mohlo byť pokračovanie druhého dielu, ale z dôvodu viacero zásadných faktov to tak podľa mňa nie je, skôr to je taká vykrádačka prvého dielu, kde sa film snaží naladiť akúsi atmosféru. Kevinov starší brat Buzz, ktorý v pôvodných filmoch hral takého klasicky neznášajúceho súrodenca, mi na začiatku tohto filmu skôr pripomína psychopata. Kevinov otec (klasicky Peter McCallister) sa z úplne nepochopiteľného dôvodu rozišiel a pasce tu v podstate ani neboli, skôr to bolo o tom, že si Kevin zobral nejakú vec pohodenú nablízku a potrestal ňou zlodejov. O viacerých nelogických faktov tu ani nebudem písať. Hodnotenie, aké som tomuto filmu dal je tu iba preto, že aj napriek všetkému vyššie vymenovanému si tento film na vianoce pozriem. Asi som divný, ale na IMDbSám Doma 4 26%, čiže neviem, kto je tu divný :D 4/10 (Videné v TV, SK dabing) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ano, skutečně vznikl i čtvrtý, a ano, skutečně se postavy jmenují stejně jako v prvních dvou filmech a rádoby se na ně navazuje. Vzniká tak naprostý nesmysl, který se nám snaží říct, že ty postavy jsou tupé jako poleno a špatně napsané. Jenže John Hughes je takové vůbec nenapsal. Takové je udělali noví scénáristé a vytvořili něco, co nikdy nemělo spatřit světlo světa. Je mi líto, co se ze série stalo, protože tenhle film si ani trochu nezaslouží nést jméno "Sám doma". Snímek moc neomlouvá ani skutečnost, že se jedná o televizní kousek. Krutá podívaná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle uz je definitivne v hajzlu. Kdyby aspon tvurci nedali hlavnim postavam jmena z puvodnich dvou dilu a kdyz uz tu neni Culkin, kdyby aspon zustal predstavitel role z tretiho dilu. Jinak tentokrat malej fakan je fakt otravnej, v podstate sam doma neni, zaverecny odhaleni kdo je treti lupic je jasny uz od zacatku a happy-end s rodinkou jsem taky cekal uz od zacatku. Navic dvojka lupicu se tvari strasne dementne i dementne mluvi, ale neni to vtipny a navic na ne ani neni prichystany moc pasti. A to vse strasne spatne natoceny, takze vlasne ani nevim, za co jsou ty 2*. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Daniel Stern, který ztvárnil postavu Marva v prvních dvou dílech filmové série, byl osloven s nabídkou zopadkovat si svou roli. Stern však odmítl a scénář nazval urážkou. (Vlado666)
  • Když Kevin (Mike Weinberg) uklízí mýdla ve vstupní hale plné vody, jsou ve všech dveřích včetně vchodových vidět zarážky, aby voda neodtekla nebo se nedostala do dalších místností. (max21)

Reklama

Reklama