Reklama

Reklama

Sám doma 4

(TV film)
  • USA Home Alone 4 (více)

Obsahy(1)

Pre Kevina McCallistera vyhliadky na tieto Vianoce nevyzerajú práve ružovo. Jeho rodičia Peter a Kate už žijú osem mesiacov oddelene a doma čelí ťažkej konkurencii svojich starších súrodencov. Aj bez toho je však život bez otca pre Kevina obtiažny a tak nad pozvaním otca a jeho novej zazobanej priateľky Natalie príliš dlho neuvažuje. O to viac, že v dome Natalie je všetko plne automatizované a to predsa Kevin obzvlášť počas vianočných sviatkov miluje. História sa opakuje. Netrvá dlho, keď Kevin stretne svojich starých známych, ktorí majú svojho človeka aj v blízkom okolí Natalie. Kto iný mohol zabezpečiť zlodejov ovládaním zložitého alarmu. Situácia je o to nebzpečnejšia, že v dome sa bude nachádzať aj vzácna návšteva. Skutočný malý princ, ktorého budú chcieť Marv a Vera uniesť. Netušia však, že Kevin im nastražil tie najhrozivejšie pasce, aké si len viete predstaviť... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (241)

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Kevin je doma stále terorizován svými staršími sourozenci, a tak se rozhodne strávit vánoční svátky u svého otce a jeho nové přítelkyně, Natalie v jejich novém luxusním domě. I přes prvotní nadšení ale Kevin zjišťuje, že vánoce nejsou o dárcích, obrovském stromě a luxusu, ale o rodině a přátelství. A navíc se mu vánoce pokouší zkazit jeho starý známý Marve se svojí parťačkou, kteří si Nataliin dům vyhlédli pro svoji nekalou činnost ... Sám doma 4 by možná nebyl úplně špatný film - kdyby se nejmenoval Sám doma (4) a kdyby postavy nebyly převzaty z prvních dvou dílů (samozřejmě s jiným obsazením - a i kdybych zkousl všechny ostatní, už jen za představitele Buzze si Sám doma 4 ten odpad zaslouží). Zápletka je natolik hluboká, že i pětileté dítě by nad ní ofrnilo nos (tomu by se možná tak líbil dům na dálkové ovládání a pokoj s miliardou hraček). Takže jediným světlým místem na tomto filmu zůstává Erick Avari... ()

Adrii 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film u mě klesl již na začátku po tom, co JINÍ herci mají STEJNÁ jména jako postavy v Sám doma 1 a 2... Budiž, toto jsem se snažila překousnou a i přesto film zkouknout... Dokoukala jsem ho dokonce, ale musím přiznat, že jsem měla několikrát chuť ho vypnout.. Některé hlášky skutečně nebyly vtipné, leč vtipné asi měly být.. jiné pro změnu duchaplné hlášky skutečně postrádaly to nejdůležitější.. a to ducha! ()

Reklama

Ryuuhei odpad!

všechny recenze uživatele

O chlup lepší, než následující díl. Ale stejně, proč? Tentokrát to neparazituje jen na názvu, ale i na tématu prvních dvou dílů, takže tu máme staré známé postavy, vč. samozřejmého Kevina v hlavní roli a jakéhosi hybrida Harryho a Marva (tedy, zde se jmenuje zrovna Marv, ačkoliv se vzhledově blíží Harrymu) jako jednoho ze záporáků. Tohle všechno je špatně, takhle by se to rozhodně dělat nemělo. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Ono by to kvôli tým zhodným menám a spomienkam zlodeja Marva na Kevina mohlo byť pokračovanie druhého dielu, ale z dôvodu viacero zásadných faktov to tak podľa mňa nie je, skôr to je taká vykrádačka prvého dielu, kde sa film snaží naladiť akúsi atmosféru. Kevinov starší brat Buzz, ktorý v pôvodných filmoch hral takého klasicky neznášajúceho súrodenca, mi na začiatku tohto filmu skôr pripomína psychopata. Kevinov otec (klasicky Peter McCallister) sa z úplne nepochopiteľného dôvodu rozišiel a pasce tu v podstate ani neboli, skôr to bolo o tom, že si Kevin zobral nejakú vec pohodenú nablízku a potrestal ňou zlodejov. O viacerých nelogických faktov tu ani nebudem písať. Hodnotenie, aké som tomuto filmu dal je tu iba preto, že aj napriek všetkému vyššie vymenovanému si tento film na vianoce pozriem. Asi som divný, ale na IMDbSám Doma 4 26%, čiže neviem, kto je tu divný :D 4/10 (Videné v TV, SK dabing) ()

rsimonyi odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Co to bylo? Kevinovo rodiče rozvedení … no fuj a Kevin - kde ho vyhrabali. Blbina, která neměla vzniknout. Myslel jsem, žeby se mohl vrátit třeba starší Kevin (samozřejmě Culkin) a spolu s Alexem z trojky se utkat zase s pravým Marvem a Harrym (Joe Pesci a Daniel Stern). To by zase mohlo sérii vzkřísit, ale tohlo jí stáhlo na dno. Škoda ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Daniel Stern, který ztvárnil postavu Marva v prvních dvou dílech filmové série, byl osloven s nabídkou zopadkovat si svou roli. Stern však odmítl a scénář nazval urážkou. (Vlado666)
  • Když Kevin (Mike Weinberg) uklízí mýdla ve vstupní hale plné vody, jsou ve všech dveřích včetně vchodových vidět zarážky, aby voda neodtekla nebo se nedostala do dalších místností. (max21)

Reklama

Reklama