Reklama

Reklama

Day the World Ended

Trailer

Obsahy(1)

Toto sci-fi staví na v Americe v 50tých a 60tých letech velmi oblíbeném tématu – nebezpečí války s hromadným použitím atomových zbraní. Film začíná v "den T. D.", neboli "Total Destruction Day". Pan Madisson se na tento den pečlivě připravoval a díky tomu se mu podařilo zachránit se ve svém domě spolu svojí dcerou Louise. V „chráněném údolí“, ve kterém dům stál, se zachránilo ještě dalších 5 lidí. Tato malá skupinka se musí vypořádat se snižujícími se zásobami jídla, nebezpečím ozáření, masožravými mutanty a i se sebou navzájem. Roger Corman svůj první sci-fi film natočil za 9 dní a s velmi omezeným rozpočtem. (p6qwre)

(více)

Recenze (12)

pepua odpad!

všechny recenze uživatele

Tady není nad čem přemýšlet, život v post-apokalyptickém světě navnadí, jenže pak to jsou jen debilní hašteřivé scény o ničem kvůli ničemu. A obludné monstrum na konci jen umocňuje nesmyslnost tohoto Cormanova výtvoru. Naprosto nemyslná splácanina je to. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: LIDSKÉ EMOCE AŽ NA DŘEŇ!!!…...NAPADENI STVŮROU Z PEKLA!!!!____Rané Cormanovy filmy po výpravné stránce vypadají – jak to nazvat – „sociálně potřebné“ :o). Atomovou „zkázu lidstva“ tu supluje jeden záběr na rozbořený dům, postapokalyptickou atmosféru navozuje pár obláčků umělého kouře, vznášející se v pár záběrech nad krajinou kolem domu. V něm se odehrává drtivá většina děje, s nesourodou skupinkou sedmi přeživších, kterou jejich nepsaný vůdce vtipně nazval „nadějí pro nové lidské pokolení“. Pokud se Corman držel nepsaného pravidla, že „nejvíc se bojíme toho, co není vidět“, tady to moc nefunguje. Těch pár náznaků s detailem na chapadlo monstra s dlouhými drápy moc děsu nebudí a než se cca 10 minut před koncem zjeví celé, jde o poněkud zdlouhavé čekání, kdy z divácké letargie vytrhne maximálně tak temperamentní záporákova přítelkyně a její tanečky před gramofonem, plus vypečené dialogy typu:__ „Vypadá nebezpečně. Měl by být odstraněn- - Ne, Jime. Je pro nás důležité, aby žil. – Proč? – To zatím nevím. Až to budu vědět, tak ti řeknu.“__a PC pařani by mohli zbystřit své sluchadla při starcových zmínkách o svém oslíkovi, kterého pojmenoval „Diablo“ :o) A propos monstrum – zní to až k neuvěření, ale zde ho představuje – podle nákresů jedné z postav – radioaktivním zářením zmutovaná severoamerická veverka ´čipmunk´. Vypadá jako strašák z dětského karnevalu. Má podsaditou lidskou postavu, na hlavě tlustý make-up z moduritu a do něj napíchané dva rohy a špičatá ušiska. Strašidelný není vůbec, ale koukat na něho je prostě žrádýlko :o) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ukecane a nudne postapo, kde su vsetci nadherne nastylovani, upraveni aj obleceni. Atmosfera nefunguje a ako bonus srandovna prisera, ktora musela posobit funny uz aj 20 rokov pred vznikom filmu. Najlepsie na filme su prvych asi 5 minut a originalny (a dramaturgicky velmi dobre funkcny) zaverecny titulok. 3/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Corman v tomto depresívnom postapo predvádza celkom slušne prepracované vzťahy preživších. Až do konca si vystačí s náznakmi, monštrum ukáže až v samotnom závere. Dnes už musí nutne pôsobiť smiešne, ale nemyslím, že toto by malo byť kritérium odpísania filmu. V roku 1955 bol strach z atómovej hrozby natoľko silný, že podobné filmy ako memento ľudskej blbosti museli pôsobiť značne depresívne. Začíname koncom, čiže výbuchom a končíme začiatkom, čiže snahou o nový začiatok ľudstva. Corman použitím tohto paradoxu na mňa celkom zapôsobil. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem téhle Cormanovky je to že už od začátku film ukazuje kdo je hodný a kdo ne a proto si bohužel nemůžeme ani moc nikoho oblíbit. Hlavní hrdinové jsou strašně otravný a jejich kecy o lásce v takovouhle dobu jsou hodně mimo. Nicméně je to zábava a ten barák v kterým se to odehrává je tak neskutečně obyčejný že jsem se divil jakto že tenhle barák přežil a při tom nemá žádný atomový kryt. Problém je také pro lovce příšer. Protože tady se neuspokojí. Příšera sice není nejhorší ale film ho ukáže až téměř na konci. Pro mě je to průměrný béčko které zabaví. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je to šílená pitomina, ale obsahuje několik zapamatováníhodných prvků: okouzlující Lori Nelsonovou (vidím ji podruhé a stejně jako v Pomstě netvora, i zde si střihne rozkošnou koupací scénu), trochu méně hezkou, ale pořád šťabajznovitou Adele Jergensovou, která ráda tančí před gramofonem a stihne ji krásně necitelný osud, neskutečně stupidní dialogy a nádherné monstrum. Jak jsem ho viděl, začal jsem se smát tím nostalgicky okouzleným smíchem, kdy vidíte, že to před vámi je tak naivní, tak pitomý a tak směšný, až se vám to vlastně líbí. Podobně vypadají třeba čerti na průvodu v Hollabrunnu, akorát že ti jsou daleko, daleko děsivější. Prostředím mi tento chudý a ne moc povedený film připomínal Konec srpna v hotelu Ozon, ale ten byl daleko syrovější a po všech stránkách drsnější. Trash jak se patří. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný príbeh trebalo čo najviac napchať rôznymi zvratmi a dejovými linkami. Je ich tu niekoľko, ale ani nestoja za mienku, pretože ich technická, či ´´dialógovo-postavová´´kvalita nieje ani priemerná. Roger Corman natočil postapo ,,veľkofilm,, naivný jak delo a minimálne zábavný ( aj v tom horšom zmysle slova ). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Post -apokalypticky film ore hororoveho rezisera Rogera Cormana /Pit and The Pendulum, Maska rudé smrti/. A velka nuda, bez atmosfery, bez hereckych vykonov, nudne a plane tempo, rezisersky nevyvazene. Tematika dobra, ale ten rozburany dom neviem co mal symblizovat a par kudolov dymu som videl - to asi bol ten postapokalypticky svet, nevim, len hadam. Jo, par krat tam cosi zadymilo. No nic, bieda, Corman by si takymito filmami povest v zivote nevybudoval : 20 % ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Plusy: místy napínavé, místy zábavné. Legrační kostým mutanta. Vše jak má být, ale jedna postava se vymyká zaběhlým šablonám - přítelkyně záporňáka - to mne velmi potěšilo:). Mínusy: díky hláškam typu "vědci o tom ještě moc nevědí..." je v tomto filmu dovoleno prakticky vše, některé nápady jsou opravdu velmi naivní. Většina postav je podle zaběhlých šablon: otec, jeho dcera, hodný nápadník a zlý nápadník. Kostým mutanta by neměl být legrační. Celkově ale dobrá zábava, 3,5* tentokrát zaokrouhluji dolů. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Naivne ci detsky hloupy a jeste ke vsemu spatne (tolik scenaristickych seku pohromade se jen tak nevidi) udelany film se spatnymi (obcas juknou i do kamery) herci. Beckari (nebo Ceckari?) se raduji...ja bohuzel ne. Myslim, ze kolega Lima to shrnul dostatecne jasne... P.S.: Kde se vzala Lori Nelson v takovehle slatanine, to nechapu...znal jsem ji jen z All I Desire, a tam byla vytecna. ()

TylerD. 

všechny recenze uživatele

No, přemýšlím, co se v tom filmu událo a ono vlastně nic. V prvních minutách se k páru tatínek a dcera nakýbluje 5 dalších lidí a jeden osel (zajímavá náhoda, že přišli všichni v jednu chvíli a pak už nic ale ok) no a pak občas někdo z různých důvodů jde na procházku - jednou je to kvůli koupeli u vodopádu, v ostatních případech někdo odejde a druhý ho jde hleda a takhle se různě střídají :D Záporák jde hledat holku, záporáková jde hledat záporáka, podivín jde hledat bůhví co, rick jde hledat osla atd. A celý film se vlastně čeká na to, až naprší, což se nakonec stane. Jejda, spoiler :) ()

Reklama

Reklama