Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Součástí boje proti světovému terorismu je elitní letka vojenského námořnictva vybavená experimentálním typem stíhačky F-37 Talon. Existují zatím jen tři a pilotují je vzdělaný filozof Henry Purcell, sebejistý rebel Ben Gannon a veselá kráska Kara Wadeová. Kapitán Cummings jim oznámí, že jejich letku doplní čtvrtý člen - Edi, prototyp bezpilotního letadla řízeného umělou inteligencí. Je vybaven příjemným hlasem, schopností učit se a aktualizovat vlastní programy a od lidských kolegů se má naučit bojovým manévrům. Kolem Ediho se okamžitě rozhoří spor. Během prvního nasazení se však Edi projeví jako velmi platný člen letky, když bleskově vyhodnotí cíle a vypočítá optimální způsob zásahu. Na zpáteční cestě je však zasažen bleskem, který způsobí změny v neuronové síti a odstartuje proces zrození Ediho ega. Při misi, kde by mohlo být cíle dosaženo bez civilních obětí, se Edi odmítne podřídit. Je rozhodnuto letoun zničit, Edi se však hodlá bránit všemi prostředky, ale chce také zahájit dvacet let starý válečný plán, který by se mohl stát impulsem k rozpoutání válečného pekla. Zabije Henryho a těžce poškodí stroj Kary, která se zřítí na území Severní Koreje. Jediný, kdo teď může Ediho zastavit, je Ben. Jenže je také jediný, kdo může zachránit Karu dřív, než padne do rukou nepřítele. Jak se rozhodne... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (222)

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o bezpilotní stíhačce, která se “vymkla kontrole“, dobře udělané akční scény a výbuchy a pro mě docela příjemné herecké obsazení v čele s Jessicou Biel. Po dějové stránce sice průmerný akční film s naprosto předvídatelnými zvraty, ale nic jiného jsem ani nečekal..) Nechápu, proč má tento snímek tak špatné hodnocení; já se pobavil a dávám podle mě zasloužených 80%. (10.3.2008) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ultrabéčková jednohubka pro fanoušky leteckých simulátorů, Jessicy Biel a mluvících stíhaček (ano, tímto zdravím KITTa z Knight Ridera). Chápu, že jde o sci-fi, ale jak je možný, že uhasíte hořící elektroniku vodou? A taky asi málokomu se povede překecat tvrdohlavou umělou inteligenci ke spolupráci... 50% ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Tento příběh o supermoderním bojovém letounu, který se vymkne kontrole a další tři piloty jeho mise ohrozí, je sice průhledný až běda, ale je to celkem koukatelné. Sice některé triky jsou až moc okaté a digitál z toho trčí jak sláma z balíku, přesto film má spád, napětí a sympatické herce. A tak i když nejde o nic, co bych musel vidět dvakrát a co by bylo potřebné k zapamatování, je to pro uvolněnou na nějaký večer docela vhodné. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo o veľa horšie, dostal som síce len priemerný film, ale v niektorých pasážach skutočne stál za to. Nebyť tej nudnej výplne v strede filmu, možno by som išiel aj s hodnotením vyššie, takto je to tak na pol ceste. Obsadenie mi nevadilo, efekty sa veľmi vydarili, taktiež akcia, ale na tie dve hodinky som sa nudil akosi priveľa. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Tenkrát, jak chvíli po sobě na celé čáře propadl Bayův Ostrov a Cohenův Stealth jsem měl docela radost. Říkal jsem si, že konečně lidi přestávají bavit ty neustále dokola podobné akční řežby plné patetických scén a nezničitelných, zároveň lidských hrdinů a především cool záběrů na drsné ksichty, rychlá auta a sexy baby. Jenže když jsem pak ten Bayův Ostrov skutečně viděl, spadla mi čelist, byl to totiž jeden z nejlepších akčních zážitků posledních let a nebýt přiblblého úplného konce, rozhodně by putoval do nějakého užšího akčního topu! To jsem si pak zase říkal, jací jsou ti lidi debilové, že když Bay konečně natočí dobrej film, tak ne něj nikdo nechodí! Ani nevíte, jaký mi včera večer spadl kámen ze srdce při zjištění, že Stealth je opravdová debilita a nic jiného než naprostý propad u publika si nezaslouží. Když to vezmu trošku podrobněji, tak „děj“ je fakt legrační, první půlku se neděje vůbec nic, druhou se zase děje pořád něco až to člověka za chvilku omrzí. Ono totiž koukat na neustále proletivší, přeletivší, nadletivší, uletivší, a já nevím co ještě vší stíhačky je docela nuda! Akční scény jsou prostě točeny tak efektně a dynamicky, až se z toho stává nepřehledné hejno kmitajících mušek s občasným záběrem na pilota, vysunující se raketu a výbuch. Efekty jsou většinou slušné, občas však vykoukne na svět nějaký extrémně nepovedený, jako například hořící trosky Foxxova letounu, které by strčila do kapsy i dvourozměrná zapálená popelnice v Duke Nukem 3D. Futurustický design pilotovaných stíhaček, i samotného Eddieo ZX Spectrum je tragický, to už raději ty X-Wingy. Ústřední trojice zvolená klasicky podle musteru Pěkný-Pěkná-Černý, kdy Pěkný a Pěkná se zamilují, Černý zemře, opravdu nijak příjemně nepřekvapí. Herecké výkony nemá velký smysl komentovat, o ty tu nejde, dodám jen, že Biel je fakt kočka, elitní pilotku jí však nežeru ani bez navijáku, no a Jamie Foxx je opět tragéd! Dávám 2 a půl. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (10)

  • Jessica Biel byla jediná, která neměla nevolnosti z tzv. kardanového kokpitu. (ČSFD)
  • O napsání písní k filmu byla požádána rocková kapela Incubus. (ČSFD)
  • Letouny používané ve filmu jsou fiktivní F-37 Talon. (Thommy91)

Související novinky

Rob Cohen jde za mříže

Rob Cohen jde za mříže

28.09.2006

Jestli si teď myslíte, že ho tam poslali producenti jeho posledního filmu Stealth, na kterém prodělali téměř šedesát milionů dolarů, tak jste na omylu. Pravda je totiž někde úplně jinde tento rodák… (více)

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

Reeves hľadá Aladdinovu lampu

13.04.2005

Režisér Rob Cohen (na obr.) prezradil, že po Stealth bude jeho ďalším projektom THE 8TH VOYAGE OF SINBAD, odohrávajúci sa v ére liteajúcich kobercov a aladdinových lámp - v Číne 8. storočia.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno