Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmadvacetiletý Gordon, který by rád pracoval v animovaném filmu, odjede z rodného Oregonu do Hollywoodu. Tam ho však zdvořile vyprovodí, takže mladý muž se musí vrátit domů. Gordonova otce (Rip Torn) to jen ujistí v přesvědčení, že jeho syn je k ničemu. Gord se však zakouká do půvabné lékařky Betty z nemocnice, která je momentálně upoutaná na vozík, protože si zlomila nohu. Když pak Gordonova rodina navštíví psychiatra, mladík doktorce zalže, že otec obtěžuje jeho mladšího bratra Fredyho, aniž by se zmínil, že Fredymu je pětadvacet. Tak vypukne boj mezi otcem, který chce, aby si Gord konečně našel práci a začal žít jako ostatní, a synem, který touží naplnit své sny. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč je tenhle film tak odsuzovaný - Náhodou je to strašná prdel :D Taky jsem to viděl poprvé na VHS z videopůjčovny :) Tenhle film by si zasloužil aspoň tak 65 procent. Když jsem to viděl poprvé jako malej - Čuměl jsem co je Tom Green za totálního magora :D Samozřejmě už jsem ho znal předtím z komedie Road Trip - Taky dobrá prdel. Hlavně jsem byl rád že ho tady zase dabuje Filip Švarc jako v Road Trip - Ten se k němu hodí skvěle :) No a Rip Torn jako jeho fotr fakt nemá chybu kurva :D A ty hlášky v češtině - Jsem chcípal smíchy :D Dobrá herečka byla taky Marisa Coughlan co hrála Betty - Holku Toma Greena - Holka je na invalidním vozíku a chce mu furt kouřit ptáka :D Čeští dabéři nikdy nezklamou - Fakt to umí dabovat skvěle tyhle ujeťárny :) Samozřejmě v takový komedii nechybí ani český dabér Bohdan Tůma. Co tam Tom Green dělá za věci, to jsem se posral smíchy :D A do toho ten fotr :D Nemá to fakt chybu. A musím samozřejmě pochválit soundtrack - Režie se ujal sám Tom Green a vybral si skvělou hudbu - Hned úvodní song od Sex Pistols - Problems :) Další pak Ramones, Green Day, Dead Kennedys, New York Dolls i Iggy Pop :) Jo taky mě tam překvapil Finch z Prciček - Herec Eddie Kaye Thomas - Ve filmu hraje bratra Toma Greena a jmenuje se právě Freddy jak film napovídá - Češi to přejmenovali divně ale vůbec mi to nevadí. Skvělá bláznivá magořina :D ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Neskutečná (až s rozumem hraničící) zhovadilost. Index úchylnosti je ve všech spektrech Freddyho úletu na maximu. Nechápu co v tom dělal Rip Torn, ale já vlastně nechápu ani jednoho z těch herců. Freddyho úlet je v některých místech tak odpudivý až je vlastně originální, a proto si jednu hvězdu zaslouží. Jinak bych ale tenhle film nedoporučoval, snad jen tomu kdo se chce vyzvracet... Můj oblíbenec Tom Green určitě nebude. ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

Když se budu odvolávat na ten stupidní český překlad, řekl bych, že to není úlet Freddyho, ale úlet Toma Greena, který jaksi nepochopil, že netočí další ze svých show, ale regulérní film. V některých scénách (továrna na sendviče, restaurace) by divák spíše čekal obyčejné lidi, kteří neví, která bije a kameru snímající jejich překvapené reakce. K tomuto neduhu je třeba přičíst nechutné (porod, zlomenina), nevtipné (již zmíněná továrna na sýry) a mnohdy trapné (opět restaurace) scénky a fakt, že s hlavním hrdinou se nedá ztotožnit nebo ho alespoň litovat či se mu alespoň smát. Ta jedna hvězdička je za několik vtipných momentů (všehovšudy byly asi tři) a jako poděkování Tomu Greenovi za to, že už netočí. ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Greena nemusím, ať se radši krom tohoto počinu do herectví nehrne dál maluje bo to je to nejlepší, co ve skutečnosti umí. Tím však nechci hanit tuto roztodivnou, uchylnou podívanou, která se jen tak nevidí... První rande s holkou na vozíčku nemělo chybu("Mlať mě tyčí do holeně..." "Jé, to šimrá...") a takové lízání otevřené zlomeniny, vyvrhování losa nebo masturbace slona, uznejte sami, kde tohle uvidíte?? :-)) ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu megalejno a nebýt výborné skateboard akci v úvodu snímku, poslal bych film tam kam patří to jest do žumpy. Tom Green je úchylně trapný, stupidní bez špetky humoru a celkový dojem z filmu je tragický. Nejodpudivější mě přišla scéna kdy Green olizuje naštíplou holení kost jeho kamaráda a poté jeho akce jako doktora porodníka. Je smutné, že až do takovýhle stok klesl americký humor. Nemám rád American Pie, ale oproti tomuhle to je jako srovnávat sterilního gambrinuse s odporným Ambrosiusem. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Snímek se umístil na 23. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • DVD obsahuje aj verziu filmu, ktorá má rating PG (Parental Guidance Suggested). Má len tri minúty. (tomashrabek)
  • "Ostatným nomináciám by som chcel povedať, že si nemyslím že si niekto zaslúži toto ocenenie viacej ako ja." (preslov Toma Greena na odovzdávani Zlatej Maliny) (Flipper)

Reklama

Reklama