Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (451)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

kde se dají sehnat takovýhle kluci? jen v Jižní Korei? jedu tam okamžitě :-) panebože, co ten kluk pro ni udělal.. na jednu stranu komické, na druhou roztomilé, na třetí.. vykašlala bych se na ni hned :-) působivý snímek, který ani svou délkou příliš nenudí.. má poměrně dost vtipných částí.. a konec je velice podařený :-) sečteno podtrženo.. dám si to někdy znova :-) P.S. kdo z Vás pánové si se mnou vymění botičky?? :-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Už mě to nebaví, ale budu muset zopakovat, že ti Korejci mají prostě cit pro točení filmů! Neznám jinou zemi, která by takhle masově tvořila tak křehké, rozverné, vtipné a krásné filmy. Jižní Korea prostě ruluje a nějak si v jejich kultůře začínám libovat, takže už pozoruji i některé znaky, které se snaží tvůrci divákům nastínit. Je pravda, že stále ještě neumí všechno komplexně zahladit, krásnou pětiminutovou romantiku zníčí jednou rádoby vtipnou fackou. My Sassy Girl vám svojí čistotou a uprímností vyrazí dech, ale bude stačit jedna groteksní scéna a vrátite se zpátky hezky a záčetek, tohle ještě nemají moc v malíčku, ale myslím si, že s dobou se budou zdokonalovat a tvořit ty nejlepší filmy za sebou. Yeopgijeogin geunyeo vám uzemní a uvolní spoustu pocitů, které půjdou střemhlav na povrch a při Epilogu bude dostávat záchvaty radosti, smutku a možná i nostalgie. Krása! ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No misty sice lehce otravna, ale vetsinu casu naprosto perfektni, mila a vtipna romantika. Problem totiz je, ze po uvodnim vtipnym seznameni, se postavy ani dej nijak nevyvyji, schazi se, ona ho furt mlati a dela drsnou, on by ji chtel polibit a ja akorat cekal, kdy uz toho saskovani nechaj a konecne to spolu daj dohromady. Jenze to se stale nedeje a dej se tak na dobrou hodinu zasekne na miste, vzdy kdyz uz to vypada, tak sem tvurci hodi zas dalsi variaci na scenu ona ho prasti a jedem furt dal ve stejnejch kolejich a to uz fakt za chvilku zacne otravovat, ale nastesti to je vzdy jednou za cas ozvlastneny nejakou perfektni scenou - terminator, akce vojaku. Ne, ze by film nudil nebo prestal bej vtipnej (na delku pres dve hodiny uspech), ale je to proste zbytecne natahovany. Ale vyslednej dojem zvedne perfektni zaver. K tomu si prictete, ze to je cely paradne a svizne natoceny, hraje prijemna hudba a herci jsou stoprocentni sympataci, ktery se vam nebudou plest se stovkama dalsich asiatu, ktery se okolo nich motaj a vychazi jedna z nejlepsich korejskejch romantickejch komedii, kterou jsem videl, i kdyz ne ze bych jich videl nejak moc. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Prvu polhodinku, mozno trochu dlhsie, som si pri pozerani tohoto snimku hovoril - "Hmm...celkom mila, ale obycajna romanticka komedia....do top 200 veru nepatri" .Avsak postupne, ani neviem ako, si ma film priputal k sebe a ja som prestal rozmyslat a len som sledoval. Ten neuveritelne roztomily humor, ten prijemne sa rozvijajuci pribeh......s minutami pribudal zaujem o dianie a aj sympatie k hlavnym hrdinom. A nakoniec....ANO, dostalo ma to a bol som prijemne ocareny. Mierne som sice predvidal zaver, ktory bol mozno malicko pretiahnuty a tak aj trochu ochladil predchadzajuce pocity, avsak nijak tragicky. Krasne, dojimave, prijemne a zabavne. (8/10 - Director's cut) ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Utahany a (az na Epilog) predvidatelny film, ktery bych, byt reziserem, radeji zkratil. Napriklad o opravdu trapnou a nudnou scenu s dezerterem. Priznam se, ze jsem na tom nenalezl vubec nic cituplneho ani objevneho, jen obycejnou romantickou komedii s asi tremi dobrymi vtipky a nesympatickym hlavnim hrdinou. Nebyt zaverecnych 15 minut, tak je to opravdu extremne slabe. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Film je natočen podle skutečné události. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama