Reklama

Reklama

Yeopgijeogin geunyeo

  • Jižní Korea 엽기적인 그녀 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Během čekání na metro si hlavní hrdina, introvertní mamlas Gyeon-woo, nemůže nevšimnout jisté vlasaté postavy „lehce“ přiopilé dívky, která se až nebezpečně vratce potácí na hraně kolejiště. Gyeon-woo se rozhodne vsadit na jistotu a pro klid duše ji strhnout kousek stranou. To ovšem netuší, že si tímto jediným činem právě pořádně zkomplikoval život: mírně řečeno, atypicky temperamentní děvče se s ním po několika dnech zkontaktuje a naváže s ním přátelství, které Gyeon-woovi dokonale zpřehází celou jeho dosavadní poklidnou existenci.

Snad nejmilovanější a nejvyzdvihovanější počin právě probíhajícího boomu jihokorejské kinematografie vychází z autobiografických příběhů, které na internetu uveřejňoval Ho-sik Kim, jenž na stejné téma napsal i knihu. Filmová adaptace je oslavována jak diváky, tak porotami filmových festivalů (vítězství na přehlídkách Fant-Asia, Grand Bell nebo Hochi Film Awards) a v současné době se připravuje i její americký remake. (kiddo)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (452)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Láska má různé podoby a tahle patří mezi ty nejhezčí. A můj vztah k tomuto filmu? Láska na první minutu! Asi po hodině a půl jsem si říkala, že i kdyby film za minutu skončil, dávám 5*. Pak ale přišel konec a já mu chci dát 6*. Každou vteřinu krásnější atmosféra. Dokonalé! Navíc překrásná hudba během celého filmu. A...."Chceš zemřít?" ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Popravdě, já jsem nikdy nebyl na romantické komedie, natož ještě asijské. Britská Love Actually byla spíše výjimkou potvrzující pravidlo. Dokud jsem si jednoho dne ze zvědavosti nepořídil a nepustil MSG.. Už první minuty dávají tušit, že tento film bude neobyčejným zážitkem. Dvě hodiny sledujeme humorný, hřejivý a lehkou rukou natočený snímek o vztahu roztomilého ťunťy Gyeon-wooa a neodolatelně temperamentní dívky, která nejde pro nějakou tu ránu pěstí daleko. Hezké a velice, velice příjemné.. Jenže pak přijde EPILOG, poslední část filmu, z které mi spadla čelist až na podlahu a během které jsem se ze štěstí a dojetí doslova koupal v přívalu slz. Něco tak neskutečně krásného, emotivního a cituplného jsem do té doby nikdy neviděl. To se nedá ani slovy popsat, jak nádherným a příjemným šokem pro mne závěrečná epizoda a vlastně celý film byly. Pokud jste aspoň trochu romanticky založení, zaručeně tomuto fantastickému korejskému snímku podlehnete, nehledě na nějaké nesrovnalosti v ději a chování postav, jež filmu někteří vytýkají. MSG zůstane navždy v mém srdci a na pomyslném filmovém piedestalu jako vůbec můj nejmilejší film. NÁÁÁDHERA! 10/10! ()

Reklama

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl tak výbornou romantickou komedii !!! Možná je to opravdu proto, že jde o korejskou produkci, která vnáší do tohto žánru cosi jiného (a nového), než tomu bývá u hollywoodských sestřiček. První půlka byla neskutečně vtipná a vztah citlivý frajírek - drzá a nespoutaná holka se vyvíjel neočekávaným a velice zábavným způsobem. Druhá půlka (nebo spíš poslední třetina) pak byla naopak dojemná, ale svůj vtip film neztratil ani zde ! Oba hlavní představitelé byli skvělí, především Ji-hyun Jun v roli drzé holky. A že byl film pridlhý? Ani náhodou...! Naopak jsem byl se závěrečnými titulky zklamaný, že už je konec. Za tu pointu a vůbec celý závěr by si film zasloužil pět hvězdiček, i když je pravda, že občas se tam vyskytly takové naivnůstky a některé věci se zdály přitažené za vlasy. Ale čert to vem...4 * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

On jí zachránil život před pádem do kolejiště. Ona mu zachránila život před živořením v zajetých kolejích. Bůh prý nehraje s vesmírem v kostky, ale setkání Gyeon-woo a Dívky, jejíž jméno se příznančně nikdy nedozvíme, začalo komickou náhodou a skončilo osudově. Dívka se zdá být od rány a křehký výhonek začne v masožravé rostlině klíčit až v druhé polovině, ale tahle korejská metafyzická romance bez polibků a nyvých vyznání mě pohltila mnohem dříve. Svou nepřímočarou poetikou a nevypočitatelností. Minimalismus prostředků, maximum účinku. Skladbu Canon in D od Pachelbela jsem znala, hrála i zpívala už dlouho, ale tohle bylo poprvé, co jsem ji slyšela v nikoli spirituální, ale pozemské tónině. Gomapsupnida, Kwak. ()

May 

všechny recenze uživatele

Ano, 'přeplněný emocemi' to vystihuje přesně. Západní kinematografie nikdy nemůže natočit tak ladný film, film plný citu, jako je My Sassy Girl, která člověka pohltí od samého začátku a její dvě a čtvrt hodiny jsou jen užaslým proplouváním životem dvou lidí, kteří se, i když se to někdy nezdá, mají nadevšechno rádi. Je pozoruhodné, jak dokáží asiati zahrát na ty nejskrytější touhy diváka a dopřát mu tak neobyčejný pohled na film, který je veskrze úplě obyčejný. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • V dívčinném scénáři válečnického filmu je lotr pojmenován Kyun-woo a hrdinka se jmenuje Jung-jo. Proto předpokládáme, že dívčino křestní jméno je Jung-jo. (Kulmon)

Související novinky

Reklama

Reklama