Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cahil Tomruk žije v Hamburku ze dne na den. Když jednoho dne narazí autem do zdi a málem se přitom zabije, ocitne se na psychiatrické klinice a jeho lékař se snaží najít cestu z bludného kruhu pacientovy existence. A právě tady, na nemocniční chodbě, se Cahil seznámí s tureckou dívkou Sibel, která se pokusila o sebevraždu. Její rodina se řídí těmi nejortodoxnějšími představami o postavení ženy ve společnosti, ale Sibel zoufale touží po volnosti, kterou Evropanky považují za samozřejmost. Za jediné východisko považuje formální sňatek s mužem tureckého původu, a proto požádá Cahila o pomoc. Jenže vymknout se z rodinných pout není tak snadné, jak si dívka představuje, protože nikdo se nedokáže zcela vytrhnout z kořenů, z nichž vyrostl. A Sibel si v sobě nese nejen horoucí přání získat svobodu a překročit hranice národnosti a náboženství, ale také touhu po lásce. Režisér Fatih Akin, který má zažitou osobní zkušenost potomka tureckých rodičů, vyrůstajícího v Německu, tomuto trpkému milostnému příběhu vdechl výjimečnou autenticitu a věrohodnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jakoby to natočil jiný Fatih Akin než uvolněnou letní road-movie V červenci. Tenhle příběh je syrový, když dojde k nějaké rvačce, je brutální a vždycky z někoho crčí krev, podobně syrově a zvířecky vypadá i sex. Klíčové pro úspěch filmu bylo obsazení obou hlavních rolí, a to se povedlo tak perfektně, že ve snímku nic zajímavějšího není. Navíc mi některé zvraty ke konci přišly poněkud scénáristicky svévolné a kapelu hrající na mořském břehu jsem nepochopil vůbec. Vynikající film, ale nejlepší evropský určitě ne. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Drsná romantika. Sibel, mladá přitažlivá, trochu bláznivá koketa se sebedestruktivními sklony využije místního opilce a váguse Cahita, aby získala tolik vytouženou volnost od rodiny. I v na oko uzavřeném sňatku se postupem času začne rodit vztah, který je ale pro oba podivíny bezvýchodný a zničující. Je to nářez a myslím si, že kdyby tenhle film viděl Bukowski, tak by měl obrovskou radost. A geniální soundtrack. ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Vážně ohromující silný příběh vyprávěný neskutečným ještě silnějším příběhem, který mě nutil neuvěřitelným způsobem oběma hrdinům fandit, přestože se mi bohužel nedařilo najít cestu k jejich pochopení. Činy obou dvou mi přišly často pro mě příliš nesmyslné a nenalezli by u mě porozumění. Film je o všech po všech dalších stránkách bomba, značně syrové a řekněme i surový, občas až nesmyslně moc (viz. napadení Sibel), ale velmi působivý a emotivní. Herecké výkony jsou na takové úrovni, že není třeba je komentovat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $435,395Tržby Celosvetovo $11,030,861 ║ Čo vlastne vedia Nemci? Nuž prevažne točiť tie najotravnejšie filmy! A tento je jeden z nich. Neviem či mám také šťastie ale pokiaľ si sadnem k Nemeckému filmu príde skoro zakaždým veľké sklamanie. Tento film sa snaží byť originálny ale vyznie len ako nevýrazný paškvíl, spoliehajúci sa len na aspekty ako drogy, alkohol, sex a z tohto základu chce budovať romantickú rovinu? /15%/ ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Hustý film, ktorý aj napriek svojej tvrdosti je o láske. Prvá polovica bola pre mňa čistou katarziou (100%) a druhá sa síce o čosi viac podobala na skutočný život , ale trošku stratila na sile (napriek tomu 90%). Príbeh o sahe vymaniť sa s pod "nadvlády" rodiny a začať vlastný "slobodný" život. Výnimočný film so skvelými hercami, aktuálnymi témami a údernými obrazmi a hudbou... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (8)

  • Většina herců nosí svoje vlastní oblečení (hlavně kvůli úsporám). (džanik)
  • Sibel Kekilli byla údajně objevena agentem v jednom nákupním centru v Kolíně nad Rýnem. (džanik)
  • Režisér Fatih Akin měl pro roli, již nakonec dostala Sibel Kekilli, na mušce přes 350 hereček. (džanik)

Související novinky

Reklama

Reklama