Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o vášni, jež se vymyká kontrole. Žena, která vede úspěšnou uměleckou galerii, pozvolna shledává, že se propadá hlouběji a hlouběji do děsivého vztahu s mužem, který otevírá její nitro a posunuje rozkoš za hranice všeho, co kdy poznala, neboť je jím svedena k takovému odevzdání, jež nezná žádných zábran. (Bonton Home Video)

Recenze (172)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Drama, prodchnuté erotickým nábojem. Erotika je většinou spíše tušená, než viditelná, spíše náznaková, než otevřená, ale je jí dost. Kim Basinger své půvaby uměla prodat dobře, ale Mickey Rourke přece jen nevypadá jako ideální svůdník. I když - nejsem ženská, tak se možná pletu. Do dějin vešla často parodovaná scéna, v níž Rourke "servíruje" různé poživatiny na bříško Basingerové a následně je odtamtud i konzumuje, přičemž ji těmito potravinami i lehce eroticky "dráždí". Na to se dá koukat stále (hlavně kvůli tomu jídlu - pochopitelně :)) ). ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Za mě 4* díky nádhernému páru, který mi k sobě ohromně pasoval....Ta vášeň, touha, chtíč, který jsem mezi nimi cítila...to je to, co jsem u jiného filmu zatím nezažila. Zároveň si tím pár prochází mnoha situacemi, které nejsou jednoduché a jsem ráda za daný závěr :) První polovina filmu je hodně o něčem, co si všichni představujeme, ale není to tam ukázáno - za což tvůrci tleskám - až teprve později vidíte tělo, pot a sex jako takový. Myslím si, že plno filmů si odsud vzalo inspiraci, ale originál je jen jeden ;) ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nejznámější hollywoodský erotoman Adrian Lyne vykreslil vztah dvou lidí jako sérii originálních erotických her a díky zásadě "méně je někdy více" se mu podařilo dostat do většiny záběrů tolik jiskření a smyslného napětí, že by z toho slabší povahy mohla postihnout srdeční zástava. Na slavnou "ledničkovou" momentku, která dala vzniknout výrazu erotická gastronomie se jednoduše zapomenout nedá. Nemluvě o scéně, ve které Joe Cocker rozbalí svoje "You Can Leave Your Hat On", aby tak pomohl svůdné Kim Basinger v její snaze zbavit se co nejefektněji veškerého šactva. Závěr filmu je sice dost zvláštní a trochu to vypadá, jakoby si s ním režisér moc nevěděl rady, když se namísto očekávaného vyvrcholení film tak nějak rozplyne do ztracena. To ale nic nemění na faktu, že díky několika vpravdě nezapomenutelným scénám už dnes každý ví, co si představit pod souslovím kultovní erotický film. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Kdyby se pan režisér strikně držel knižní předlohy, možná by tento film tolik lidí neznalo a nezavzpomínalo by si na profláknuté scény, na jeho takřka romanticko pohádkové pojetí a na nádherné tělo Kim Basinger. Knižní předloha je mnohem syrovější, krutější, teče tam krev a hlavní hrdinka je přivazována pouty k nohám stolu, ale líbí se jí to. Je to zkrátka úplně jiný styl a já jsem jen vděčná za volné pojetí pana Lynea, který z bolavé hrůzy vytvořil lechtivou, zábavnou a vizuálně přenádhernou podívanou. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

9 ½ týdne jsem poprvé viděl před víc jak čtvrtstoletím (tý brďo, to to letí - tfuj tfuj na kukačkové hodiny), rok poté, co jsem přišel o panictví a tudíž jsem se měl stále ještě hodně co učit :-) Takže ty erotické hrátky s jídlem ,s medíkem, mlíkem, feferonkami a jinými laskominami při snídani – to byla fakt chuťovka! Ale je mi jasné, že dnes už ten film pro mladé lidi asi nemá ty správný koule (sic!) Dnes stačí kliknout na myšku ;-) a hned k vám do ložnice z chlívserverů lezou rozcapené „slečny“ a flegmaticky (nebo za velmi špatně hraného vzrušení) provádí samohanu s okurkami obřích rozměrů, popřípadě s ředkvičkami na provázku, o další zelenině raději ani nemluvě... Dnes už se leckomu může zdát 9 ½ odsouzený do (erotického) propadliště dějin, ale já si myslím, že mu to nehrozí. Například pro mě má tento film své jedinečné kouzlo stále. Třeba ty špica muzikální hrátky s potravinami při snídani... Aha, to už jsem vlastně říkal :-) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Záver filmu mal vyzerať inak. Obaja "zaľúbenci" mali užiť jedovatú tabletku, ale John (Mickey Rourke) by ju na poslednú chvíľu stihol vymeniť za vitamíny. (Raccoon.city)
  • Elizabeth nosí bílé nebo barevné oblečení, když je s Johnem, nosí černé nebo šedé. (HellFire)
  • V květnu 2008 se podle Moviefone umístili Mickery Rourke a Kim Basinger v žebříčku 25. nejvíce sexy filmových párů na 1. místě. (HellFire)

Související novinky

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

Kdo se ponoří do Padesáti odstínů temnoty?

29.01.2016

Kim Basinger se letos objeví v komedii Správní chlapi Shanea Blacka (Iron Man 3), pořádný comeback si ale dá až v únoru 2017. Zahraje si totiž Elenu Lincolnovou, obchodní partnerku a bývalou milenku… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno