Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charlotte, mladá skotská žena, která studovala ve Francii, žije během II. světové války v Londýně. Tady se zamiluje do Juliena, pilota britského královského letectva. Protože umí dobře francouzsky, je Charlotte zverbována britskou rozvědkou jako kurýr mezi Anglií a francouzským hnutím odporu. Kdykoliv se vydá za nepřátelskou linii, stává se z její mise i mise čistě osobní - na vlastní pěst pátrá po svém Julienovi, kterého sestřelili někde nad Francií. Charlotte se dostává na seznam gestapa a je tak v permanentním nebezpečí. Na své misi poznává všechny hrůzy války... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

PALINO 

všechny recenze uživatele

Príbehy z vojny sú vždy veľmi zaujímavé, filmovo vďačné, ale v prípade CHARLOTTE GRAY zostal tento v tieni svojho spracovania. To je vo väčšine okamihov priemerné, nedokáže diváka vtiahnuť do deja a miestami pripomína skôr televízny film než pôsobivé vojnové dobrodružstvo, čo je v prípade filmu, ktorý stál 60 miliónov $ trochu prekvapujúce. Najväčším prínosom pre film je preto herecké obsadenie na čele s CATE BLANCHETT, bez ktorého by sa film trápil. CHARLOTTE GRAY mi trošku pripomenula ENIGMU, oba filmy možno označiť za dobré, len výraznejší zárez do našej filmovej pamäte nezanechávajú. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatný film, ale člověk má pořád pocit, že to mohlo být mnohem, mnohem lepší. Skvělá hlavní hrdinka v podání Cate Blanchett, je největší devizou tohoto filmu, ale ani ona nedokázala překonat jakousi plochost celého příběhu, kterému chyběl ten opravdový náboj, který by diváka vtáhl do děje. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem nezajímavej kus, kde se to hemží zradou a rasovou nenávistí a jinejma válečnejma tématama. Ale mě to nemělo co nabídnout. Cate Blanchett není můj typ (má podle mě jakousi velkou hlavu - ale možná se mi to jenom zdá) a ten příběh se mi taky moc nezarthl do srce, ale spíš to bylo jak když zaháknete nehtem o svetr. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná kamera, kostýmy a vôbec historické vystihnutie dejiska a obdobia. Ale zápletka nemá motor a film je až do poslednej štvrtiny príliš televízne utlmený a nevýrazný. Dokonca ani Cate Blanchett z filmu nevyčnieva, akoby sa riadila pokynmi režisérky 'menej je niekedy viac.' Nebyť toho zdramatizovania na konci, nechal by ma film rovnako chladným ako čítanie nezáživnej knihy. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Cate Blanchett je ve své roli naprosto úžasná. Film je dojemný, ale není to tak kvalitní film, abych mu dala čtyři hvězdičky. Něco filmu chybělo. Každopádně, je to skvělé téma, skvělý herci, skvělý děj a skvělá hudba. Film = Skvělý. Některé scény mě nutily se rozplakat, hlavně předávání dopisu u vlaku, podle mě byla jedna z nejemotivnějších scén ve filmu. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Cate Blanchett počas nakrúcania zistila, že čaká svoje prvé dieťa, syna Dashiella. (Ninfa)
  • Film je inspirován skutečným příběhem nedávno zesnulé Novozélanďanky Nancy Wakeové, přezdívané "Bílá myš", která za druhé světové války působila jako špionka a členka francouzského protinacistického odboje. (Camulator)

Reklama

Reklama