Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anglický podnikatel Ricky Masters (Paul Bettany) se oženil se slušnou a společenskou Madeleine (Olivia Williams), nyní je ale daleko více přitahován její sestrou Dinah (Helena Bonham Carter). V dívce vidí nespoutaný živel, při pohledu na svou chladnou manželku by rád směnil za bohémskou nevázanou malířku. Začne si s ní románek, ale ani poté, co Dinah otěhotní, není schopen opustit svoji manželku a zhrzená žena odjíždí do Francie. Tím ale všechny životní zvraty pro všechny tři rozhodně nekončí. Osud je vždy nakonec svede zase dohromady... Příběh filmu vychází z novely Rosamondy Lehmannové The Echoing Grove. (Morien)

(více)

Recenze (26)

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka zbožňuju tyhle britský filmy o opravdové lásce, která je silnější než cokoli jiného. Výborná Helena Bonham Carter (scéna, kdy odchází z kavárny a pak jede v autě je pro mě jedna z nejsilnějších), skvělá Olivia Williams a poněkud nesnesitelně zatvrzelý Paul Bettany. Žádný z nich nedokázal být šťastný bez toho druhého. Musím to vidět znovu. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

Film je plný pochopení, kompromisů a odpuštění, že já bych teda neodpustila nikomu. Dokonalé zahrané především ze strany Olivie Williams, která tady bodovala na plné čáře a člověk by jí asi věřil cokoli. Sám o sobě pro mě byl námět poněkud zničující a vůbec jsem nebyla ochotná akceptovat, jak nevhodně s jevící trojúhelník to je. Myslím si, že daleko silněji z toho vypadává síla rodinného pouta, lásky k dětem a sebeobětování, milostný trojúhelník to jen pomáhá rozjet. Dobová výprava mě velice mile překvapila a scénář je parádní. Přesto, nějak z toho nevyčnívá překvapivý, zdrcující, šokující a báječný snímek, a to tam hraje kočičák Bettany. Takže zůstaneme v průměru. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Osudová, bezohledná láska v rodinném kontextu, s výraznou příchutí beznaděje, nechtěných odloučení, vzájemného ubližování i odpouštění, ve velmi slušném obsazení, podmáznutá oduševnělou hudbou, hodnou klasiky. Není důvod, proč se ještě někdy, v šeru podvečera a při mírné melancholii nenechat přesvědčit, že stojí za další vidění. ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Příběh milostného trojúhelníku odehrávající se ve třicátých letech minulého století. Příběh je možná trochu překombinovaný, občas není jasná motivace postav, a morální vyznění filmu působí nejednoznačně. Zajímavý je zde tedy hlavně charakter tohoto trojúhelníku, poněvadž jde o dvě sestry, z nichž jedna se zamiluje do manžela té druhé a charismatický Paul Bettany v mírně zhýralecké roli. V každém případě se mi líbila doba, ve které se film odehrával, což nejvíce podmiňuje mé hodnocení. A pak, ten film mě děsně fascinuje, protože mám pocit, že jsem ho už musela před lety vidět, což je hloupost, protože jsem ho viděla v roce 2003. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Spočiatku mi tento milostný trojuholník nepripadal nijako výnimočný až na to, že ide o sestry, čo je podľa jednej z nich trochu zvrátené( ako pre koho, že?). Film je však zaujímavo prestrihaný a medzi postavami v príbehu dochádza k niekoľkým zvratom. Pôsobí trochu komornejšie, ale vďaka hereckým výkonom to vôbec nevadí. Podobné filmy zvyknú mať silný hudobný doprovod. Tu som ho síce nezaznamenal, ale hudba splnila účel. Potešil ma zaujímavý záver s bombardovaním Londýna. 80%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém ferstivalu v Torontu 6. září 2002. (Terva)
  • Paul Bettany byl oceněn filmovou cenou Evening Standard British v kategorii nejlepší herec. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na britském Isle of Man. (Terva)

Reklama

Reklama