Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Daleko více akčnější,ale už tomu chybí ta tajemná atmosféra jedničky. Létající koule jsou vypracovanější,předvedli co všechno ještě dokážou. Kněz to pořádně schytal,Všemohoucí měl asi zrovna siestu. Agnus Scrimm,byl opět dokonale d'ábelský Dlouhán. Jenom jsem trochu postrádala Michaela Baldwina v roli Mike. Trojka už čeká! ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Phantasm II neprináša nový "mor hrôzy". Ide o akčnejšiu zábavu, ktorá si zachováva ducha jednotky ale má nábeh na niečo podobné ako Raimiho dvojka Evil Dead. Má rozpočtovo voľnejšie ruky a pracuje pod istou značkou, ktorá definuje dobu a štýl, akým sa tvorilo v tom čase. Znova tu postavy nepredstavujú individuality, ale sú súčasťou morbídnych hrátok s mizanscénou, sú loutkami, ktoré nie sú dôležité ako bytostná inherencia samostatnej osobnosti ale nástroj na vyprodukovanie bizarných situácií. Niektoré sú úsmevné, niektoré úchylné a niektoré nápaditejšie. Rozhodne vás  nebude zaujímať vzťahová zložitosť a motivácia postáv (tam sa stratíte) ale prítomný moment. ()

Reklama

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Vzdávám to a pětidílnou sérii Phantasm prostě s největší pravděpodobností nesmrknu. V pokračování se jede opět v béčkových kolejích a tentokrát s chabší atmosférou. Je sice znát promakanější vizuál a chuťovější efekty, ale to nepomůže té neskutečné nudě táhnoucí se přes celý film. Pokud vás jednička neoslovila, tak se ani nepouštějte do dvojky. Dlouhán celek znovu zachraňuje a bez něj nevím, kde by série Phantasm byla. Co má být tohle za "kult" fakt nechápu, ale někdo má rád holky, jiný zase vdolky. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Tohle je již naprosto jiný film. Atmosféra originálu je fuč a tak to Coscarelli dohání skvělými akčními momenty a humorem. Reggie je sympaťák se kterým divák nemá problém ztotožnit se. Tall Man je pak taková třešnička na dortu. Závěr velmi vydařený. Vidím zde paralely s Raimiho Evil Dead. Kolikrát mi přišlo, že ho Coscarelli doslova cituje. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se odvážil a rozhodl se, že dokoukám tuhle čtyřdílnou ságu. Film druhý začíná u těch událostí, při kterých končí část první. Hned od začátku mi začal lézt na nervy ten stupidní hudební doprovod. Vadil mě i v jedničce. CITÁT - Burn in Hell.......... Obdivuji tu quadro brokovnici, kterou si Reggie ( Reggie Bannister ) vyrobil. Vypadá velice nebezpečně. CHYBA VE FILMU - Když Reggie ve 28 minutě roztáhne závěs v pokoji, ve kterém je i Mike, je za oknem vidět jejich auto, je vidět úplně celé a dál od okna. Když se však po několika vteřinách kamera opět zaměří na okno, je auto postavené jinak, blíž a je vidět jen jeho zadní část........... CITÁT - Nemohu zavírat oči, před tím co jsem viděl.......... Film působí zmateně, je zdlouhavý a docela nudný. Moc věcí mě v něm nezaujalo. Snad jen Elizabeth ( Paula Irvine ). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Nový vzhled stříbrných koulí byl inspirován povídkou "Second Variety" od Philipa K. Dicka. (Chatterer)
  • Veškeré kaskadérské scény prováděl Reggie Bannister sám, až na přeskok motorové pily, jelikož mu to štáb z bezpečnostních důvodů nedovolil. (Chatterer)
  • Film byl natočen až za téměř deset let po první části. Zasadil se o to jeden z vysoce postavených pracovníků Universal Pictures, protože byl velký fanoušek prvního dílu. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno