Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nezáživná variace na The Thing, která se zbytečně dlouho rozjíždí, zbytečně se fixuje na nesympatické postavy, kterým do poslední chvíle ani pořádně nevadí, že je něco vraždí a konzumuje. Asi proto, že ani samotná potvora není zdaleka tak děsivá a nechutná, jako ta ze známějšího bratříčka. Závěrečná honička působí místy nechtěně směšně a korunu tomu dává dost nepovedený závěr s trapným KO. K dobru musím akorát přičíst poctivé kulisy a efekty a tradičně kvalitní hudbu Jerryho Goldsmithe, která se ale často k filmu moc nehodí - zejména ten přehnaně heroický závěr. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Prvý film v živote, ktorý ma dokázal vystrašiť, a teda krásne spomienky na detstvo. Inak samozrejme neskrývaná kópia filmu Vetřelec, ktorá zápletku hodila na dno oceánu. Treba uznať, že Leviathan aj z dnešného pohľadu väčšinu času vyzerá slušne. Samozrejme na záver, kde je už treba ukázať monštrum v plnej kráse, tak je rok výroby poznať oveľa výraznejšie. Z hereckého a scenáristického hľadiska jasné béčko, ktoré by sa bez veľkej nostalgickej hodnoty pohybovalo v rozmedzí 2-3*. Hlavne veľká škoda, že si nedali viac práce s postavami, pretože je tam priveľa ľahostajnosti a primálo pudu sebazáchovy. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný horor, který na dobu svého vzniku diváka nemohl urazit. V té době podobná dílka vznikala jak na běžícím páse, vezoucí se na popularitě slavnějšího Vetřelce. Přesto je tento film, společně s Hlubinou hvězdou 6 to zdařilejší dílko, kde o napětí nouze rozhodně není. Láhev vodky, tajně propašovaná na palubu podmořské těžební stanice z útrob úmyslně torpédy potopeného křižníku Leviathan, způsobí posádce základny hodně komplikací a začíná boj o přežití... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,704,614Tržby Celosvetovo $-║ Kostra príbehu okato kopíruje vo veľa veciach hlavne film Votrelec k tomu tam cítiť aj závan filmu Priepasť ale dobre tá vznikla v podstate v tom istom roku takže v konečnom výsledku išlo o určitú konkurenciu než nejaké kopírovanie, vykrádanie námetu. Takže vlna nebezpečných príšer požierajúcich posádku zasiahla aj tento film a v konečnom výsledku to nie je to najhoršie spracovanie, aj keď občas dej skĺzne do banálnosti, prevažne sa tam udrží celkom slušné napätie, kulisy podmorskej základne sú pôsobivé, trikovo na úrovni(veď Stan Winston robil masky) a herci si aspoň to minimum odvedú aj keď ani jeden nám sympatiami srdce nenaplní. /65%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Robocop, buranský Marv, Hector Přeučil, Rambův taťka, ten čtvrtý Ghostbuster, ti všichni se postaví Winstonově ani rybě, ani raku (pokud se tedy nestanou její součástí). Mezi standardními plky posádky, spoluvytvářením žánrových klišé a poněkud bezzubým vyvrcholením se možná najde pár působivých jednotlivostí, jenže toto chudému bratříčkovi Propasti, co toužebně kouká po sci-fi hororových kultech Scotta a Carpentera, stačí jen na pinkání druhé ligy s Deep Star Six a dalšími mančafty, co v té sezóně hrály pod vodou. A vážení, pokud neodhalíte do dvaceti minut přeživší této mise, vyšetří vaši hlavu doktor Crenna a výsledky předá palubnímu Hollymu, aby zjistil, jestli jste při smyslech. „Donˈt fuck with Mother Nature!“ ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • V interiéru podmořské základny je možné zahlédnout plakát s nápisem „Thing“, který odkazuje na snímek Věc (1982). (SeBig)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Režisér George P. Cosmatos obdržel přes padesát kreslených návrhů, jak by měl netvor ve filmu vypadat. Výsledná podoba je kombinací všech těchto návrhů. (Holina)

Reklama

Reklama