Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posádka podmorskej americkej výskumnej stanice nájde vo vraku ruskej lode Leviathan fľašku s alkoholom, jeden z jej členov sa z nej napije a začne sa geneticky meniť v slizkú príšeru. Popcornový, nízkorozpočtový klon Priepasti, Votrelca a Veci. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Ponor až na dno, atmoška vyšponovaná až na hladinu... Jasně; je to tunel monstróznější, že hloubš už jsou jen protinožci. Jenže když ta parta těžařů, byla příležitostně docela k popukání… A navíc taky ujíždím na vodce, takže vytáhlýho Sixpacka naprosto chápu. Taky bych si dala loka… Virům z Ruska totiž stoprocentně věřím, TY MAJÍ SÍLU! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Don't fuck with mother nature!" Nestarnúca podmorská variácia na Votrelca (alebo vykrádačka?), s vynikajúcou klaustrofobickou atmosférou, precízne budovaným napätím a silnou béčkovou zostavou. Len tá príšera, čo spočiatku vyzerá ako od Cronenberga, neskôr začne pôsobiť trochu humorne (ku koncu mi dokonca pripomenula votrelcov z Káčera Howarda). Hold, všetkého veľa škodí. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁ TO VŠECHNY CHARAKTERISTIKY HLUBOKOMOŘSKÉHO ŽIVOTA: ŠUPINY, ŽÁBRY... REGENERACI, A OBDOBÍ LATENCE. ALE JE FAKT, ŽE SI TO PAMATUJE, TAKŽE TO VYPADÁ, ŽE MÁ JEŠTĚ JINÉ VLASTNOSTI…" /// To bylo v časech, kdy všechno špatný přicházelo z Ruska… Prozkoumávat potopenou loď je stejně zajímavý, jako bloudit po tý vesmírný. Lekačky a podmořský prostředí celkem baví. Příběh taky není žádná trága, jen je třeba přijmout fakt, že je to taková slátanina několika filmů. Prostě béčko, ve kterým se utopilo dost prachů (navíc). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Pokousal mě kapr. 2.) Thx za titule ,,limbonicart“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Uvedomuejm si, že ste si prešli peklom." - "Prešli?! Stále sme v ňom." Fuj to bolo. Na LEVIATHANA som sa veľmi tešil, keďže mám slabosť pre podmorské horory ako DEEP STAR 6 alebo SFÉRA. Plných 20 rokov (!) sa mi ho však nedarilo vystriehnuť o polnoci na Nove (a na DVD u nás nikdy nevyšiel). Nakoniec som si dávny detský sen splnil až v roku 2010 a musím neobjektívne skonštatovať spokojnosť. Má to síce béčkarský scenár (no aj tak by som rád videl prequel), ale nie béčkarských tvorcov. Režisér robil RAMBA II a COBRU, scenáristi napísali BLADE RUNNERA a SMRTONOSNÚ PASCU, Lawrence Gordon produkoval 48 HODÍN a skladateľa Jerryho Goldsmitha asi tiež predstavovať netreba. Plus božie herecké obsadenie. Peter Weller (ROBOCOP), Hector Elizondo, Ernie Hudson, Richard Crenna, Meg Foster, Daniel Stern, proste krása. K tomu silná atmosféra a miestami skutočne nechutné (to bola poklona) efekty/masky Stana Winstona (len ten koniec na hladine je úsmevný). Na VEC a VOTRELCA to nemá, ale i tak super. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Solidní podmořský mix Vetřelce a Věci (všechny hlavní motivy filmu jsou obšlehnuté z těchto snímků). George P. Cosmatos nikdy nebyl velký režisér, ale minimálně v 80. letech točil řemeslně obstojné, na nic si nehrající žánrovky. Zamrzí slabší triky (proto zde platí dvojnásob, že je lepší, když příšeru vůbec nevidíme) a některá obligátní klišé, ale nadšenci do sci-fi hororů by i tak tuhle u nás prakticky neznámou záležitost měli vidět. 60 - 70 % ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu, kdy Tony 'DeJesus' Rodero (Michael Carmine) začne lapat po dechu, Steven Beck (Peter Weller) ve snaze pomoct mu spustí monitor, na němž běží zmatečné 3D animace. Jednou z těch animací je 3D náčrt lampy s míčem, což je Luxo Jr. ze stejnojmenného krátkého filmu Luxo Jr. (1986), který je zároveň prvním 3D filmem natočeným pod hlavičkou studia Pixar. Nezbedná lampa se pak stala i logem tohoto studia. (Bertramm)
  • Leviathan je ve skutečnosti mytologická mořská obluda ze Starého zákona. (Lajty)
  • Část potápěčských obleků byla vypůjčena z filmu 2001: A Space Odyssey, přičemž zbytek byl vytvořen z fotbalových chráničů. (Chatterer)

Reklama

Reklama