Reklama

Reklama

Kukuřičné děti

  • USA Children of the Corn (více)
Trailer

Mladí milenci se na své cestě napříč Amerikou zastaví v malém městečku v Nebrasce a dozví se šokující věc. Jednoho dne před třemi lety zde děti, na příkaz démona zvaného ‘‘Ten co chodí mezi řádky‘‘, zabili všechny dospělé... V mysteriózním hororu natočeném na motivy povídky Stephena Kinga.
Dvanáctiletý kazatel přijíždí do malého městečka obklopeného nekonečnými lány kukuřičných polí. Ovládne místní děti a přikáže jim zabít všechny dospělé, aby jejich krev přiživila úrodu. Dětem je zakázáno tančit, hrát nebo zpívat a když je jim osmnáct, musí se obětovat kukuřičným polím. Některé z nich se pokusí utéct, ale krvelačný Malachai je uloví. Pár mladých milenců na cestě napříč zemí uvidí na cestě mrtvého mladíka, přivezou ho do zdánlivě pustého městečka a potkají tam jeho vyděšenou sestru. Dívka se jim snaží vysvětlit co se zde děje a varovat je před ďábelskou nadvládou teroru, ale dvojice jej brzy pocítí na vlastní kůži. Živí dospělí nejsou v Gatlinu vítáni, takže musí udělat vše, aby unikli z posedlého městečka živí... Literární předlohou dnes již kultovního snímku byla povídka mistra hororu Stephena Kinga. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Úsporná adaptace výborné povídky Stephena Kinga zůstala někde na půli cesty mezi zvládnutým atmosférickým thrillerem a nezvládnutým béčkem s úsměvnými momenty. Největší bolístkou Kukuřičných dětí je jednoznačně kamera, za níž muselo stát příšerné kopyto (alespoň že zadní projekce v autě vypadá, jak má). Po stránce hudby a hereckých výkonů je film kvalitativně slušný až na některé dětské herce; ústřední pár a skvělý představitel Isaca dokážou většinu stopáže utáhnout. Čekat od tohoto snímku více je celkem bláznovství; na druhou stranu - dobrý zvuk nezestárl a tato adaptace Kukuřičných dětí si i po pětadvaceti letech zachovala jisté kouzlo - možná že film dokonce i třošku vyzrál, protože z něj stále cítím Toho, co kráčí mezi řádky. A to je dobře. 60% ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je solidní, prostředí opuštěného města a kukuřičných polí se mi sakra zamlouvá! To já můžu. I soundtrack byl hodně zdařilý. Avšak problém tkví v hodně nezodpovězených otázkách či nedotaženostem. Čekal bych, že když už se povídka natáhne do celovečeráku, odpovědi budou. A taky mě naštval konec. Posuďte sami. Potenciál tu byl velký, bohužel, 2 hvězdy. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Detská sekta ovládla americké mestečko. Takže letné prázdniny boli predĺžené na celý rok. Avšak z dôvodu jednostrannej stravy detičky akosi zhoršili správanie. Veď jesť kukuricu s kukuricou, to by zmenilo každého. Kto videl tento film určite ako ja nechápe, ako mohli vzniknúť ďalšie pokračovania. A že ich nebolo málo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Co ten Stephen King filmařům provedl, že mu neustále a (tentokrát tedy rozhodně) podstatně mění konce příběhů? Ach jo. Čert vem, že v Kukuřičných dětech z čerstvých manželů procházejících krizí udělali vcelku spokojené snoubence, ale co ten závěr? Happy end? Ó, můj kukuřičný bože, to snad ne! Chyběl snad jen epilog ukazující spokojenou rodinku, jeho a ji spolu s adoptovanými sourozenci... Uf. Ale abych pravdu řekl, o atmosféru přišly Kukuřičné děti ještě dříve - konkrétně během přeefektovaného a vcelku trapně vypadajícího finále. Velká škoda, začínalo to slibně a herci, zejména ti malí, hráli často přímo ďábelsky.__P.S. Představitel Isaaca mi připomínal Pepu Melena, ale to sem nepatří. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V 80-tych rokoch bol urcite tento horor zaujimavejsi a napinavejsi, avsak dnes som sa skor pousmial a nostalgicky zaspominal na zlate horory 80-tych rokov, preto ta tretia hviezdicka, inac normalne dnes by som dal 2. Bolo aj mile vidiet Lindu Hamilton v inej ulohe, v akej ju poznam hlavne z TERMINATOROV (1984 a 1991). Myslim, ze bolo natocenych este dalsich 5 casti Kukuricnych deti, ale neviem, ci sa do nejakych dalsich casti niekedy odvazim :-) ... 12.04.2010 ________ Linda Hamilton - (Vicky) +++ Peter Horton - (Burt) +++ John Franklin - (Isaac) +++ Courtney Gains - (Malachai) +++ R.G. Armstrong - (Diehl) +++ Hudba: Jonathan Elias +++ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V původním příběhu se Isaac jmenoval William Renfrew a Malachai se jmenoval Craig Boardman. (Chatterer)
  • Aj keď King o kukuričných deťoch napísal len krátku poviedku, zápletku filmári v nasledujúcich desaťročiach rozkúskovali do početnej série. Hoci King nenapísal pokračovanie, pokračovania sa na plagátoch kvôli účinnejšej reklame pýšili jeho menom. (tron)

Reklama

Reklama