Reklama

Reklama

Čarodějky

  • Česko Čarodějnice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po tragické smrti Lukových rodičů si ho babička vezme k sobě. Často mu vypráví o čarodějnicích, jak jsou nebezpečné, jak je poznat a jak se jim bránit. Pak společně odjedou do Anglie. V hotelu, kde bydlí, se shodou okolností koná světový sjezd čarodějnic. Luke se schová v sále pod stůl a vyslechne, že připravují plán na proměnu všech dětí na myši v celé Anglii. Čarodějnice se stanou cukrářkami a do cukroví budou přidávat kouzelný lektvar. Pokusným králíkem se stane tlouštík Bruno Jenkins. Ani Luke však neunikne jejich pozornosti a stejně jako Bruno je proměněn v myš. S babičkou se pak pokusí překazit plány. Luke čarodějnicím sebere jednu ampulku nebezpečného přípravku a vlije ho do jejich řeřichové polévky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

thestral 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo osm a já tenhle film viděla poprvé, bála jsem se, bále jsem se tak moc, že jsem nechápala, jak nám ho mohly vychovatelky v družině vůbec promítnout, bála jsem se, aby se ze mě nestala holčička z obrazu, která jednou, jako stará paní, prostě zmizí, bála jsem se, abych náhodou nepotkala čarodějku podobnou těm z "pohádky". Až později jsem zjistila, že film je adaptací knihy Roalda Dahla, čímž se vlastně vysvětlila jeho nepohádková hrůzostrašnost a neobvyklost. ´Dneska už se nebojím, film považuju za skvělý, ale na čarodějky, které si v něm hrají s dětmi asi nikdy úplně nezapomenu. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Přesvědčil jsem se, že tyto Čarodějky můžu vidět kdykoliv a pořád mě budou bavit. K dokonalosti tomu nechybí mnoho, snad jen lepší propracovanost příběhu, více informací o čarodějných praktikách atd., ale stále musí být bráno v potaz, že to je film určený pro děti, stejně jako kniha. Takže ačkoliv by dospělého vyšší level hororu potěšil, na dětské psychice by mohl zanechat nechtěných následků. Už i takhle to může být pro některé děti docela silný odvar. Vzpomínám jak to na konci devadesátek dostalo nás se ségrou. Přeci jen jsme na takové to "pohádky" nebyli moc zvyklí. A myslím, že to dobře funguje i po letech. Skvělé masky, dobře odvyprávěno, sympatická babička s vnukem a hrůzostrašná Anjelica Huston. A nepostrádalo to atmosféru, která snad tkví v britském minimalismu. Což se o americkém remaku z roku 2020 tvrdit nedá, ten postrádá všechno krom kýče. ()

Reklama

cici24 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tento film se mi vždycky líbí, když se na něj podívám. Né, že by to byl bůhví jaký trhák, ale je to milý a hrají tam výborní herci. Ono v dnešní době počítačových kouzel a masek se může zdát, že je to dost podprůměrně zpracovaný, jenže tomu tak není..Prostě super oddechovka, která mě nidky neurazí:-)) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Roald Dahl patřil v dětství k mým oblíbeným autorům a jeho kniha Čarodějnice mě naprosto uchvátila. Docela drsný příběh dvou mladých chlapců bojujícím proti nelítostným babiznám, které nenávidí smradlavé děti a chtějí je všechny vymýtit z povrchu zemského byl velice napínavý a přesto si nechával pohádkové rysy. Z filmové adaptace jsem měl docela strach, i když jsem si myslel, že úplně špatně by to dopadnout nemělo, a nemýlil jsem se. Své předloze snímek sice nesahá ani po první řádky, ale přesto se jedná o velice slušnou adaptaci, jejíž největší síla tkví v zachování původní ''světa'', jakou známe z knihy. Jedinou chybu vidím ve ztrátě skvělé hrůzostrašné atmosféry a slabému načrtnutí bezmocnosti, kterou ty děti zažívají. Rozhodně tleskám, i když podobný typ snímků nemám zrovna v lásce. 70% ()

adakraj 

všechny recenze uživatele

Proč by ne? Jako malý parchant, jsem na to koukal a měl jsem husí kůži při scéně, kde se mění čarodějnice a takový tlukot srdce, když ty ježibaby prohrály jsem dlouho nezažil. Můj "horor" jedna dětských let. Kdo nezažil ten strach, jako malý capart, tak nemůže pochopit, jak Nicolas Roega dokázal postrašit malé dětičky a pak, když šly do krámu, tak koukaly na ty staré babičky, jestli mají kulaté boty. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Soundtrack Stanleye Myerse nebyl ani 20 let po uvedení filmu z nejasných důvodů vypuštěn na trh. (Terva)
  • Film byl nominován Akademií science fiction, fantasy a hororu na pět cen Saturn, a to na cenu za nejlepší ženský herecký výkon, nejlepší make-up, nejlepší hudbu, nejlepšího nejmladšího herec a nejlepší herečku ve vedlejší roli. Neproměnil však ani jednu. (Terva)
  • Anjelica Huston získala za tento snímek Cenu filmových kritiků z Bostonu, Cenu filmových kritiků z Los Angeles a Cenu kritiků Národní společnosti pro nejlepší herečku. (Terva)

Související novinky

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

Anna Hathaway mezi čarodějnicemi

18.01.2019

Oscarová herečka Anne Hathaway (Bídníci, Temný rytíř povstal) se ujme hlavní role v připravovaném remaku Čarodějek z roku 1973. V novém filmu od režiséra Roberta Zemeckise (Let) ztvární předsedkyni… (více)

Zemeckis a hororové Čarodějky

Zemeckis a hororové Čarodějky

21.06.2018

Robert Zemeckis (Forrest Gump, Let) natočí remake fantasy hororu Čarodějky vycházející ze stejnojmenné knihy Roalda Dahla. Novou verzi budou produkovat oceňovaní tvůrci Guillermo del Toro (Faunův… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama