Reklama

Reklama

Zahraj to znovu, Same

  • USA Play It Again, Sam (více)
Trailer 1

Allan Felix (Woody Allen) je filmový kritik, který miluje filmy, zvláště pak svou nejoblíbenější Casablancu. Právě ho opustila jeho žena Nancy (Susan Anspach) a požádala o rozvod. Allan, který se s tímhle emocionálním zmatkem nedokáže vyrovnat, hledá útěchu v milovaných filmech a představuje si, že se u něj doma zastavil Humphrey Bogart, aby mu poradil, jak jednat se ženami. Nejlepší přítel Dick (Tony Roberts) a jeho žena Linda (Diane Keatonová) se snaží sklíčeného kamaráda povzbudit a domluví mu několik schůzek, které však pro nervózního a nejistého Allana dopadnou katastrofálně. Allan si nakonec uvědomí, že tráví s Lindou více času než kdokoli jiný, a že ho začíná přitahovat... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (191)

swed 

všechny recenze uživatele

Allenem nerežírovaný, přesto zcela Allenovský film, který má asi nejblíže k Annie Hallové. Nechybí zde roztěkaný neurotik, krásná Diane Keaton a především geniálně vtipné dialogy. V něčem se ale přesto film liší - obsahuje méně intelektuálských narážek a díky tomu je vhodný i pro většinové publikum. Gagy jsou občas lehce prvoplánové, ale neskutečně zábavné, a to všechno je orámováno citacemi z nestárnoucí Casablancy. Woody zabodoval! 10/10 ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Od čeho jsou přátelé než od pomoci v nouzi nejvyšší. A osamělost a touha po nové partnerce, to nouze nejvyšší rozhodně je. Obzvlášť když jste v přítomnosti žen nejistý nemotora jako Woody Allen. Kromě přátel si pak musíte přizvat na pomoc ještě Humphrey Bogarta, který ví, kdy ženě zalichotit, kdy se jí zmocnit a případně i kdy ji udeřit... Největším poučením však nakonec není jak sbalit ženskou, ale jak být sám sebou a neztratit přítele. Skoro jako v Casablance :) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Aj keď budem so svojim názorom ojedinelý, filmy Woodyho Allena ma oslovujú iba vo výnimočných prípadoch. Zahraj to znova, Sam tou výnimkou nie je. Za komédiu ho nemôžem považovať, pretože na trápnostiach sa nesmejem a považovať film za romantický môže podľa mňa iba divák, ktorý dlhodobo zanedbáva preventívne prehliadky u očného lekára. Ešte by som to mohol považovať za paródiu samého seba Sama, ale ... No nič, nebudem pokračovať, aby som neznechutil skalných obdivovateľov. Jednu hviezdičku si beriem späť, čo v mojej hviezdičkovej reči znamená, že bez tohto filmu by som sa pokojne obišiel, uznávajúc, že niekto ho naozaj môže považovať za romantickú komédiu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ne každý umí zapomínat v Bogartově stylu. A proto k sobě občas potřebujeme přátele. Jenže co když se právě díky kamarádce staneme částečným Bogartem? Woodyho první scénář, který by se dal označit jako typická allenovka, přišel v době, kdy ještě točil nezastřené komedie a satiry a k Annie Hall zbývalo dlouhých pět let. Proto nechal režijní stránku věci Herbertu Rossovi a navíc místo životních pravd zůstal více v romantice kombinované s dokonalým situačním humorem a záplavou obrazových i konverzačních gagů. Woody je mi tady díky závěrečné scéně bližší než kdy dřív. Kdo si někdy nepřál odříkat nejslavnější věty z Casablancy a myslet je vážně? ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem se styděl za Woodyho a jeho neobratnost. Trpěl jsem za něj při každém dobývání ženy na rande. On na ně inteligencí, oni na něj nezájmem. To většinu odradí, ale Woody hledá lásku všude kolem sebe. Přitom jí má celou dobu téměř u nosu. Patálie amatéra v namlouvání, kde se mu každá směje, ale on to bere velmi vážně. Chvíli si namlouvá že je troska a za chvíli povstane jako Alfa samec, kterému shoří ego během prvního oslovení neznámé dívky. Neurotik, romantik, hypochondr a blázen. Oproti jiným Woodyho filmůn, jsem k hlavnímu hrdinovi cítil sympatii. Moderní vtipná Casablanca. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama