Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina se vydá do Peru hnán touhou poznat hlubší smysl života. Tuto touhu naplňuje skrze pátrání po Rukopise neznámého původu. Rukopis totiž podrobně popisuje, jakou cestou se bude civilizace v příštím tisíciletí ubírat a jak se bude dále vyvíjet společnost a kultura. Film na základě stejnojmené knihy Jamese Readfielda, který vydal tuto svou knihu ve Spojených státech nejprve vlastním nákladem v nevelkém počtu výtisků. Knížka vzbudila velký ohlas, lidé si začali Celestinské proroctví opisovat a kopírovat a jeho pověst a sláva záhy rostly geometrickou řadou. (Pražské Brány 2007) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

snob

všechny recenze uživatele

Proč, bože, proč je má duše tak cynická? Povedená parodie na duchovní život člověka. Tak zjednodušené. Smysl života z Chvilky pro tebe. A v příštím čísle se dozvíte jak upéct středobod vaší existence. Ne, v lednici nebude. Na dřeň obnažená pravda o smyslu života. Pokud vám nedojde teď, smiřte se s tím, že jste odepsaní. Vidíš blikat květenu před barákem? No tak s chutí do toho. Smrt je tvou spásou. Rozsvítíš se jako žárovka a našel jsi smysl života. Ne, opravdu jsi ho neměl hledat v Playstationu 1. Haha, ne, ani v tom druhém. Příště si zarazím do prdele kolík a dojdu jiného a lepšího duchovního osvícení. Kopulace mezi blbostí a debilitou v tomhle filmu byla neskutečná. A ano, knihu jsem četl, takže jsem i věděl o co ve filmu vlastně jde. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Celestinské proroctví je jedním z největších bestsellerů už několik let a jen málo kdo věříl, že takhle stejně dopadne i filmová podoba. První obrovskou minelou je stopáž, copak do 90 minut se dá "narvat" celý děj? Uričtě nedá, ale největší hrůza je ta, že si to vzal na starost neznamý režisér, co dělá jen TV tvorbu a ani ta mu příliš nejde. Na scénáři se sice podílěl i sám autor Redfield, ale taky vůbec nestojí za nic, ploché pasáže a často nevyrovnané slovní obraty. Takže místní hodnocení chápu a pokud se někdo vůbec nezajímá o duchovno, nemůže jít přes dvě hvězdičky. Ale já jsem touhle tématikou jednu dobu opradu žil a vyzkoušel kde co, proto vypouštím pohled filmového fanouška a v tomhle případě nehledím na laciné efekty, zmatenou režii, herecké výkony a další technické věci, pouze se zaměřuji jen a jen na příběh. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět utopený v nepřesvědčivém a chaotickém podání režiséra, který byl zřejmě při natáčení sám duševně nepřítomen. I přes tuto výtku jsem se ale nenudil. Možná i proto, že knižní předloha (aniž bych ji četl) zjevně nabízí hodně mystického materiálu a proto je velká škoda, že jí dostalo jen této veskrze průměrné adaptace. Procenta navíc jsou za oduševnělou a éterickou krásku Sarah Wayne Callies. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ďalší filmový prešľap, zapríčinený najmä maximálnou ignoráciou knižnej predlohy. Kniha je dokonalým stelesnením uvedomovania si potreby filozofických myšlienok, ktoré sú veľmi silné a autentické. A film? Ten načisto absentuje akýkoľvek náznak filozofie a nevyhnutným aspektom, ktoré robia knihu takým vzrušujúcim čitateľským zážitkom nevenuje takú pozornosť. Chyba spočíva hlavne v minutáži, pretože na takýto film sú i dve hodiny málo a hlavne, keď má taký rozsiahly dej. Vo filme je všetko príliš skratkovité a útržkovité, a divák, ktorý nemá ani len obraz o knihe, z toho deja nebude mať vôbec nič. Postavy sú nevyvinuté a film je ukrátený o množstvo duchaplných dialógov. A prečo 3*? Napriek mizernému režijnému prevedeniu tejto snímke nechýba magická hudba, oslnivá podmanivosť prírody a vizuál. Už len z úcty ku knihe nemôžem ísť pod 3*. Všetkým odporcom tohto filmu však odporúčam prečítať si predovšetkým knihu, pretože nemá tendenciu čitateľa pripraviť o zmysluplný zážitok. ()

Oonika odpad!

všechny recenze uživatele

Blablabla, já řeknu něco osvíceného, blablabla, ty řekneš něco osvíceného, všichni u toho budeme svítit a předávat si energii, ale aby to bylo zajímavější, necháme po sobě střílet, jo? A občas plácnem něco o svitcích, aby to bylo i napínavé. A nesmíme zapomenout dojmout ženské publikum, zamotáme do toho frigidní ženskou, co si najde v Peru svoje osvícené dítě k adopci. A všichni jsme spokojeni. Špatný, fakt špatný. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • V knize Jamese Redfielda "Celestinské proroctví" je pomocí tzv. devíti vhledů (devíti částí tajemného rukopisu) popsána duchovní cesta člověka v kontextu s vývojem celého lidstva. (Terva)
  • Celosvětová premiéra proběhla 30. března 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Miláně. (BMW12)
  • Natáčelo se v USA (státy Kalifornie a Flordia), v Portoriku a na Kostarice. (BMW12)

Reklama

Reklama