Reklama

Reklama

Dospívající dívka s přehnaným zájmem o chirurgii bojuje s postem vyvržence společnosti a přitom spřádá plány, jak přijít o panenství a zachránit svou sestru od pustošících účinků cystické fibrózy. Když je vám sedmnáct, život stojí za starou belu. Dospívající Pauline (AnnaLynne McCord) je prostě jiná. Ocitá se pod tlakem, protože se snaží zapadnout na střední školu, naplnit očekávání rodičů a k tomu všemu hoří touhou přijít o panenství. Jenže kvůli jejímu grotesknímu zájmu o temnější stránky života ji všichni kolem považují za vyvržence společnosti. A protože ji láká lidské tělo, uzavírá se do vlastní fantazie a doufá, že z ní jednou bude skvělý chirurg... tedy pokud do té doby nezešílí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi teda moc nesedlo.A přitom rychlej nájezd sliboval pořádnou porci zábavy.A proč tomu tak nebylo?Prostě mi připadlo jakoby Bates Jr. nevěděl jakým směrem chce film ubírat tak tam narval všechno možný.Mix žánrů,který prostě nedokázal skloubit a utvořit tak fungující celek.Tomuhle by sedla čistě hororová linka,či psycho drama styl.Další věc.Herci mi byli krajně nesympatičtí,teda až na fotříka(ten byl skvělej) a co ten WTF konec?Váhal jsem mezi 3 a 2 hvězdama,ale konec mi pomohl tenhle oříšek rozlousknout.Tohle odfláklý zakončení rozhodlo o dvou hvězdách.Nejlepší na filmu bylo ztvárnění snů a tužeb hlavní představitelky.Jinak obrovský zklamání. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Aaa, tu nám zase niekto niečo nepochopil. Ja zase pre zmenu nechápem, ako môže niekto dať odpadové hodnotenie filmu, iba zato, že to nie je horor. A Excision rozhodne nie je horor. Je to psychologická dráma s hororovými a hlavne komediálnymi prvkami, pričom vo všetkých smeroch absolútne funguje. Dráma je to aj cez množstvo humoru silná a postupný prerod hlavnej hrdinky z nechápanej teenagerky, ktorej duševnú poruchu odmieta akceptovať a uveriť v ňu jak rodina, tak okolie - cez silnejúce halucinácie a depresie, až po okamih, keď im začne sama veriť - je aj cez všetok jej cynizmus budovaný uveriteľne a predovšetkým znepokujúco, a do istej miery (jak jej to komediálny presah dovoľuje) aj reálne. Nie tak reálne, ako keby šlo o čistú, inými žánrami nezasiahnutú drámu, ale pre mix žánrov ako je tento natoľko reálne, ako je to len pri danej forme možné. Na konci vás nečaká nejaká výrazná šokovanosť, skôr pocit, že inak to dopadnúť ani nemohlo, a na to jak je to film zábavný, je z výpovedného hladiska až moc silný. Excision je niečo ako May, akurát funguje ešte lepšie vo všetkých rovinách. Skrátka veľmi pekne natočené psycho. Edit: Po druhom zhliadnutí komédia naozaj prevažuje. Ale to nič nemení na tom, čo som napísal vyššie. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Námět zajímavý, ale zpracování dost pokulhává. Celou dobu jsem měl pocit, jako bych sledoval nějakou vizi, která ale v hlavě režiséra vypadala podstatně lépe než to, co se dostalo na plátno. AnnaLynne mi do role vůbec nesedla. Je až moc hezká, i když se to tvůrci snaží zakrýt make-upem. Navíc mi připadalo, že se až moc snaží hrát nevinnou holčinu s nízkým sebevědomím. Zbytek její rodiny na tom není o moc lépe. Taťka, mamka i ségra se chovají jako roboti, co odříkávají své repliky podle pokynů. A obávám se, že to není úmyslné. Co se „hororových“ prvků týče, tak tohle by vyděsilo možná tříleté holčičky. Režisér se snaží působit kontroverzně a chce šokovat, ale výsledek je prostě mdlý. Jeho snaha se míjí účinkem. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že všichni od tohoto filmu čekali úplně něco jiného. Já taktéž. Nakonec to ale nebylo až tak hrozné. Mé očekávání to teda nesplnilo, ale v závěru jsem dostala trochu té perverzity i dobrého humoru. Je až s podivem, že dokázali z AnnyLynne udělat tak příšerně odpudivou a psychotickou podivínku, ale svoji roli hrála obstojně. Za tento rok zatím nejnezařaditelnější film. K dokonalosti ale ještě trochu chybělo. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

"I kiss dead people, walking around like ordinary people..." Undergroundový filmeček je docela slušný úlet a AnnaLynne McCord pasuji na nejodpudivější anti/hrdinku roku. A Jeremy Sumpter měl fakt smůlu .. :-) Čekám že zde na CSFD budou převažovat jen dvě hodnocení - čtyřhvězdičkové a odpad! - neb toto opravdu nebude film pro každého - to svoje hodnocení možná změním až poberu co to vlastně bylo :-) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama