Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový horor Wese Cravena, tvůrce Noční můry v Elm Street. Horace Pinker, brutální masový vrah, zabíjející pro potěšení, si zasluhoval smrt více než kdokoliv jiný. Ale na elektrickém křesle došlo k něčemu neočekávanému... Výboj elektrického proudu proměnil Pinkera v nepolapitelnou bestii, která může ovládat cizí těla, a která chce pokračovat v tom, co má nejraději... v zabíjení! (Guild Home Video)

(více)

Recenze (64)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Opice Wesi? :-D Tenhle nadhodnocený,netalentovaný ´´ guru ´´ hororu,který mi už roky leží v žaludku jako vřed,by se měl vyříznout,zahrabat a na jeho ichtylní filmy zapomenout.Na Shockera sem se těšíl už léta,vždycky mě zajímala poprava vězně,který přísahá že se vrátí a potom krutě řádí v ulicích města.Počáteční zajímavá atmosféra,je postupně zadupána tak kreténskym scénářem a vypatlanými dialogy,že se musíte jen neskonale smát Crawenově senilitě,která u něj evidentně přetrvává už od raných let jeho filmového tvoření.Peter Berg se snaží z té grotesky vybruslit se vztyčenou hlavou,ovšem potom co nelogicky a imbecilně jedná se svým otcem,žačne imbecilně jednat neustále a duch jeho zemřelé plný světla a lásky,pobíhající jak sjetá dredařka na Trutnově mile hne žlučí.Crawen z toho mohl udělat atmosferický psycho krvák,zvolil si ovšem cestu ujeté a vypatlané komedie,s příšerným scénářem a debilními efekty.Dávám jednu,za super hlášky toho vyjeblýho vraha a za super nasranou holčičku v bagru :-D Jinak sračka první kategorie a další z dlouhé řady důkazů,že Wes Crawen je mizerný patlal,kterému to spousta blbečků žere i s hákem v hubě...shit 10% ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Mohl by to být celkem lepší film nebýt hloupých a výrazných nelogičností (proč se pronásledovaný snaží vylézt zrovna na jakousi věž?, a jak to že se do něj shocker netrefí na těch pár metrů?, jakto že při přeskakování z obrazovky do obrazovky a při souboji mladík vytáhne šňuru od TV ze sítě a shocker prorazí hlavou obrazovku a ta začne po rozbití házet jiskry i přes to že není v elektrické síti?). Konec se zdál být tak trochu pohádkový. 45% ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Mezitím co se rozpoutali jatka v posledním domě nalevo, horám se připsaly kruté oči a několikrát se zavřískalo natočil Craven kromě Fredyho a dalších pecek také řadu totálních béčkáren a Shocker patří mezi ty nejhrubší. Píše se rok 89, za titulky zní dobová rocková řežba a Craven rozjíždí krvavou lázeň, jež diriguje psychopatický zabiják Horac Pinker. Craven diváka nešetří a barví snímek ostře do ruda a bodycount jde strmě nahoru. Jistá obliba sci-fi motivů se vkrádá i k postavě Pinkera, kterého nezastaví ani elektrické křeslo a naopak jeho moc sílí. Klaďasem zde budiž mladičký fotbalista, který má kromě snů s vraždicím maniakem společného daleko více. Sny i samotná postava maniaka zde jednoznačně evokují oblíbence Krugera, který hláškuje o sto šest a divák se baví. Ostatní postavy už tak slavné nejsou. Příběh do první poloviny dostává diváka do kolen, ovšem poté se zlomí a ve společnosti sci-fíčkovýh motivů se začne divákovi lehce mlžit a bohužel i trošku nudit. Stopáž snímku je na béčko trošku delší, hudba ovšem výborná. Jednotlivé postavy jsou ve výsledném dojmu průměrné, efekty krásně koukatelné a komediálnost místy zdařilá. Na druhou stranu se dostavuje komediálnost i tam, kde asi být neměla, škoda. Přesto jako milovník béčkových kouksů dávám i třetí hvězdu. Za skouknutí Shocker rozhodně stojí. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Wes Craven sa utrhol z reťazí a svoje vášne akosi neukočíroval. Zrejme chcel po Freddym priniesť na plátna ďalšiu možnú kultovú hororovú postavu, ale Horace ´´Shocker´´ Pinker je iba nevydarenou paródiou spomínaného pána s klobúkom a čepeľnatou rukavicou a pôsobí smiešne. Podobné neduhy robí aj zbytočne dlhá minutáž, ktorá snímok spomaľuje a jedným z ďalších problémov je absencia napätia. Ešte že tu máme obstojnú atmošku. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Zpočátku ohromně zábavné béčko s výborným Peterem Bergem v hlavní roli. První detektivně-vyvražďovací půlka je skoro na čtyři hvězdičky, ale pak se na scéně objevila ta digitální ženská, do toho nastoupil vrah ve stejném provedení a já jsem přestal stíhat. Ale minimálně za nasranou holčičku v buldozeru si to aspoň těch 50% zaslouží. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Poslední film z cyklu hororů o vrazích, kteří vstali z mrtvých po popravě na elektrickém křesle. Předchozími snímky byly Věznice (1987), Destroyer (1988) a The Horror Show (1989). (ČSFD)
  • Základní myšlenkou Wese Cravena bylo vytvoření nové série po vzoru ságy Noční můra v Elm Street. Pro finanční neúspěch však zůstalo jen u jednoho filmu. (Terva)
  • Ve filmu si zahrála Heather Langenkamp, která z Wesem Cravenem spolupracovala ve třech filmech ze série Noční můre z Elm Street (Terva)

Reklama

Reklama