Reklama

Reklama

Benny má sestru Joon, která trpí duševní chorobou. Věnuje jí veškerý svůj čas a na sebe zapomíná. Vše se ale změní, když do jejich životů jednoho dne vstoupí Sam, výstřední mladík, jehož bláznivým kouskům nelze odolat. Samova společnost ovlivní Bennyho i Joon tak, jak si nikdy nedovedli představit… (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Volala Joon, že vám došel pudink ... a policie to může potvrdit." Obvykle se dívám na filmy, v nichž se dá alespoň jedna osoba označit za normální. Tentokrát jsem však potkal komplikovaným životem disponujícího Bennyho, bláznivou patlalku Joon, v pokeru prohraného šaška Sama a hororově zabitou číšnici Ruthie. To byla prapodivná čtyřka hrdinů, z nichž by osud neměl mít problém vytvořit dva fungující páry. A to vytváření jsem shledal natolik milým, že můj tradiční cynismus dobrovolně přenechal místo v duši prosté radosti. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšikom Johnnyho Deppa a napriek tomu som bol veľmi rád vždy, keď sa objavil na scéne, lebo naplnil moje očakávanie, že sa bude niečo diať. Bez neho by tento film bol dosť nudný. S ním sa to dalo celkom dobre prežiť, i keď mám pocit, že pán režisér Čečík by žiaden zázrak nevytvoril ani s viacerými Deppmi a Deppkami. ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Benny a Joon, sourozenecká dvojice, ve které jsou oficiální role mentálně slabší Joon a jejího opatrovatele Bennyho rozdělené jasně, s postupem času jsem však o „normálnosti“ Bennyho začínal pochybovat. Mladý muž, jenž jediné, co v životě poznal, je starost o svou mladší sestru, neumí navazovat vztahy a svůj úděl ochranáře mu slouží jako kvalitní zástěrka. Proto si i on musí projít jakousi mentální proměnou, když se na scéně vynoří Sam, pomatený mladík, imitující Bustera Keatona, do něhož se Joon zamiluje. Vtipné a smutné, podbarvené hravou hudební kulisou, plné emocí a pochybující o rozdělení věcí a pohledu na ně na normální a nenormální. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný a o to príjemnejší film, v ktorom absolútne exceluje mladý Johnny Depp. Keď je na scéne strháva všetku pozornosť na seba, pričom svojej postave dodáva smutno-veselý "chaplinovský" nádych. Jeho neverbálne kreácie sú jednoducho úchvatné. Komédia s akurátnou dávkou romantickej sentimentality a povezme drámy, ktorá človeka príjemne naladí a zrelaxuje:) ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Nenápadný filmeček, který okouzluje svým laskavým humorem a příjemným příběhem. Johnny Depp je vždy skvělý ale zde je přímo výborný, poněvadž postavy roztomilých podivínů jsou šitá snad přímo pro něj a jdou mu prostě nejlépe. Stejně tak představitelé sourozenecké dvojice zvládly svůj úkol na jedničku a je z toho opravdu, ale opravdu moc fajn komedie! ()

Galerie (65)

Zajímavosti (14)

  • Mary Stuart Masterson namalovala většinu kreseb, které spatříte ve filmu. (D3VIL)
  • Aby Johnny Depp umocnil dojem toho, že Sam neumí moc psát, používal při natáčení k psaní výhradně levou ruku. Protože je pravák, vytvořil tak efekt dětského rukopisu. (ČSFD)

Reklama

Reklama