Reklama

Reklama

Povídání o pejskovi a kočičce


Jak si pejsek s kočičkou dělali dort (E04)

(epizoda)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1951, 9 min

Režie:

Eduard Hofman

Předloha:

Josef Čapek (kniha)

Scénář:

Eduard Hofman

Kamera:

Josef Střecha

Hudba:

Jan Rychlík

Hrají:

Karel Höger (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Pejsek s kočičkou budou péct velký dort. Co všechno do toho dortu dají? Jak se bude péct? Jak jej nazdobí? Pojďte se s námi podívat na velké kuchařské dobrodružství... (Rodriguez)

Recenze (42)

ic 

všechny recenze uživatele

Naučná hodnota tohot snímku je tak vysoká, že by ho měli (pro některé kuchařky) pouštět co půl roku. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Roztomilá klasická "pohádka", ze které by si leckterý výrobce softwaru/ módní návrhář / ústavní činitel / filmový režisér i leckdo jiný měl vzít ponaučení:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl děsnou chuť okusit dort od rafan a číčy. Ale nikde ho nemají. Tak se dle jejich receptu aspoň řídím, když vařím. Aneb kari, a ostatně všechna koření, se dají požívat neomezeně. Nestavíte se někdy na oběd? ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedinečný, bezchybný, a srozumitelně vystříbřený Högerův slovní projev, povyšuje tento a nejen tento díl nad vysoký nadprůměr. To se prostě musí slyšet to podání bylo jedinečné..Jinak líto mi tenkrát bylo toho i toho "zlobivého psa", co jim dort s hrnce sežral:-) S mytím podlahy můj nejoblíbenější od pejska a kočičky. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Tak, a teď několik buřtů hodně pepřovatých, to je něco pro mne.“ Noční můra zastánců dělené stravy a jedna z nesmrtelných klasik českého poválečného animovaného filmu. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Kočička s pejskem naházej do hrnce všechno co maj rádi, všechno smíchaj, svařej, snědí a pak je jim z toho zle, no a tudlenc jejich činnost komentuje hégr.... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Dokonalé. Rok 1951 a natočit tohle? Nemá slov. Zábavné příhody dvou nejoblíbenějších zvířat v ČR pejska a kočičky, ikdyž hlavně psy živé moc nemusím. Kočky mi nevadí (myslím zvířata:-). Zrovna tahle příhoda jak si pejsek s kočičkou pekli dort je snad nejlepší ze všech příhod a doporučuji některým maminkám, aby svým ratolestem upekly dort přesně podle receptu pejska a kočičky. Možná to dětem bude i chutnat :-). Schválně se jich zeptejte co všechno mají rádi a pak to všechno naházejte do hrnce a míchejte. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Co všechno do toho dortu dají? A když nemáte tohle, tak tam dejte tamto. Tento všem Čechům známý kraťas by měl uplatnění i v dnešní době. Perfektně by se hodil jako retrospektiva v Babicových dobrotách! ()

Reklama

Reklama