Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

silentname 

všechny recenze uživatele

Medzi romantickými filmami je podľa mňa "Sliding Doors" jeden z tých kvalitnejších. Bol to asi prvý film, v ktorom som videl Gwyneth Paltrow a prišla mi veľmi sympatická. A od toho momentu som si ju aj obľúbil. Otvorene to tu takto priznám. Všetko začalo týmto filmom. Film je podľa mňa dobre napísaný a napriek tomu, že rozpráva dve dejové línie súčasne, ktoré nám hovoria ten istý príbeh z inej možnosti "Čo keby...?" nestrácal som sa v tom. To, že sa Helen ostrihá tomu samozrejme pomôže. Ale myslím si, že to dáva niektorým scénkam aj trošku unikátny pohľad. A to je to, čo sa mi na tomto filme páči. Občas to pôsobí, ako keby sa jednotlivé scénky so sebou striedali a vytvára to zaujímavý efekt. Takže v tomto smere film dosť oceňujem. Herecké výkony sú schopné, záverečné momentky boli podľa mňa vynikajúco dramaticky zvládnuté. A sú skutočne silné. Najmä scénka na moste. Tú mám dodnes pred očami a vybavujem si ju veľmi presne. Myslím si, že ak ste naladení na romatnický film, tak tento vás určite neotrávi. Dokonca si myslím, že by si mohol získať vaše srdcia. Pre mňa je to výnimočný film a nemám problém sa k nemu kedykoľvek vrátiť. je veselý, je smutný, je srdečný, je tvrdý. Nepôsobí gýčovito a emocionálne je podľa mňa správne uchopený. Čeknite si ho ak ste to už neurobili. Hodnotenie: B+ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době obrovský hit, dnes památka na dobu, kde všechny důležité britské filmy byly s Johnem Hannahem ve vedlejší roli. Gwyneth Paltrow sama o sobě byla vždycky taková jiná hvězda, ač na první pohled křehká blondýnka, její role byly často v kontrastu nebo opozici jejího vzeření a zde se to velmi hezky zúročilo. Šedá myška v běžném nudném oblečení si ubližuje setrváváním v nekvalitním vztahu, dívka s novou chutí žít změní svůj zevnějšek, zaměří se na své silné stránky a hned jí to sebevědomí přičaruje trochu jiný životní příběh, protože nikdy není možné se od původní myšky odpoutat. Hezké k zamyšlení, scénář je hodně bohatý, je to příjemné osvěžení klasického romkom konceptu, ale přeci jenom bych byla ještě radši, kdyby ty kulisy nebyly tak suše britské. Leč co je pro jednoho suché, jiný vyhledává, že ano. ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, ale zábavně koukatelný romantický snímek o faktoru náhoda, která pak určuje další osudy. Jeden optimisticky vyvíjející se, který přes nepodstatné rádoby problémy směřuje ke sladké pohádce, končí tragicky. Druhý pesimisticky vyvíjející se příběh probouzí z naivní zaslepenosti, aby vše korunoval šťastně pohádkovým koncem. Hlavní postava Helen (Gwyneth Paltrow) stále překonává životní obtíže, které jsou rámovány dvěma muži. Nevěrný Gerry (dobrý John Lynch) je velmi zdařilý příživník využívající naivní důvěřivosti žen. Výrazný James (John Hannah) je pohádkovým princem, který je snad v každé společnosti velmi oblíbený. Je to vůdčí typ, navíc tak laskavý a duchaplný, majetný a zábavný. Lydia (Jeanne Tripplehorn) umně dokáže získávat to, co chce prostřednictvím přízemní chlípnosti prohnaného Garryho. Netradiční formát zaujme a pobaví. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Náhoda může hrát větší roli, než si myslíme. Nikdy se nedozvíme, jak by náš život pokračoval, kdyby se některé drobnosti odehrály jinak. Můžeme si jenom leccos představovat a lecčeho litovat … Ve skutečnosti nezjistíme, jestli by odlišná varianta pro nás byla opravdu šťastnější, protože na ni navazují další a další nahodilé události, které mohou všechno dokonale zpřeházet. A tak se na dva z možných výsledků hry osudu můžeme podívat alespoň ve filmu, který je dostatečně zajímavý a originální nejenom svým námětem, ale i zpracováním … ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle jsem necekal a byl jsem fakt mile prekvapenej. Myslel jsem, ze pude o nejakou prumernou romantickou komedii, ale tahle se tvurcum fakt povedla. Ctyri hlavni predstavitele podavaj fakt skvelej vykon, hlavne Gwyneth Paltrow a John Lynch, ale John Hannah za nima nijak nezaostava. S Tripplehorn uz je to krapet horsi, ale porad nadprumer, mrchu hraje pekne. Jen skoda, ze ten zajimavej a vcelku originalni napad "co by, kdyby" nebyl lip zpracovan, precejen nektere sceny si byli dost podobne. Tvurci taky presne vystihli kdy se do nejake dramaticke situace hodi vsunout vtipek, a u 90% jsem se fakt zasmal. Vetsinu forku obstaraval bud John Hannah se svejma silenejma kecama, nebo John Lynch, kterej vypadal a i se tvaril jako spravnej looser a nebo Gerryho kamarad, kterej se mu vzdy vysmal kdy si prisel postezovat. Akorat skoda toho docela snadno predvidatelneho konce. Az na techle par drobnosti nemam co bych tomuhle sviznemu a prijemnemu filmu vytknul, ktery ma navic pohodovou hudbu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)

Reklama

Reklama