Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Nuala 

všechny recenze uživatele

Hodně šikovný nápad a navíc docela slušně zrealizovaný... Přestože je místy děj trochu nejasný, podařilo se oba příběhy šikovně provázat a oba udělat zajímavými...Velkou zásluhu na tom zajisté mají velmi výrazné hlavní postavy-obě "verze" Gwyneth Paltrow jsou originální, zajímavé, sympatické a zvláště ta blonďatá jistě i velmi atraktivní pro pánské publikum :) John Hannah je velice příjemným nápadníkem a navíc jeho hlášky jsou opravdu milé a vtipné. A konečně se dostáváme k záporňačce tohoto filmu, dá-li se to tak říci, Jeanne Tripplehorn. Její přesvědčivý výkon mi snad dovoluje nazvat ji opravdu hnusnou mrchou (což je mimochodem myšleno jako kompliment, vážně :D)... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Cheer up. Remember what the Monty Python boys say. 'Always look on the bright side of life?' No, 'Nobody expects the Spanish inquisition.'" Další z mnoha pokusů o rozpolcení děje na více paralelních částí, scénář však v tomto případě místy pokulhává. Ovšem jako odpočinkový snímek na nedělní podvečer ideální. :) ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Srdcova sedma je dost predvidatelna, no akurat pri takomto type filmu s tak zaujimavou myslienkou, mi to vobec neprekaza. Namet o ''kuzelnom svihnuti prutika'' sa priam dozadoval filmovej podoby a na nas, divakoch, spociva len mnozstvo nezodpovedanych otazok ako ''co by sa stalo, keby sme sa v zivote rozhodli inak''. Gwyneth Paltrow rozkošná. :) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na neotřelý námět a také jsem ho dostal, dokonce dobře sestříhaný a propracovaný. Bohužel jsem ale také čekal romantickou komedii a dostal spíš jen romantický film, který komedií moc nebyl. A já tyhle "zaláskované" filmy obecně moc nemusím, v drtivém většině případů mě nudí a Srdcová sedma bohužel nebyla výjimkou, i přesto, že to chci vidět už strašně dlouho, vlastně už od dětství, kdy jsem to našel v boxu s DVD mojí tety a mě už tehdy zaujal ten námět. Pak jsem na to zapomínal a postupně to i odkládal, ale teď už se na to konečně podíval, jen ten výsledek nebyl zrovna takový, jak bych si přál, i když vlastně nedělá nic špatně. Má zvraty, někam se vyvíjí a to ne zrovna klišovitě, jen ten konec by si to možná zasloužilo lepší. Bylo by to na vyšší hodnocení, ale co můžu dělat, když mě to osobně neoslovilo... 3* ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době obrovský hit, dnes památka na dobu, kde všechny důležité britské filmy byly s Johnem Hannahem ve vedlejší roli. Gwyneth Paltrow sama o sobě byla vždycky taková jiná hvězda, ač na první pohled křehká blondýnka, její role byly často v kontrastu nebo opozici jejího vzeření a zde se to velmi hezky zúročilo. Šedá myška v běžném nudném oblečení si ubližuje setrváváním v nekvalitním vztahu, dívka s novou chutí žít změní svůj zevnějšek, zaměří se na své silné stránky a hned jí to sebevědomí přičaruje trochu jiný životní příběh, protože nikdy není možné se od původní myšky odpoutat. Hezké k zamyšlení, scénář je hodně bohatý, je to příjemné osvěžení klasického romkom konceptu, ale přeci jenom bych byla ještě radši, kdyby ty kulisy nebyly tak suše britské. Leč co je pro jednoho suché, jiný vyhledává, že ano. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)

Reklama

Reklama