Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Peter Howitt pracuje s paralelními osudy hrdinky, které předurčí jedno prošvihnuté metro. Pointa filmu je pravda mnohem zajímavější než jeho poněkud táhlý průběh, ale faktem zůstává, že na Gwyneth Paltrow se skutečně krásně dívá (ve všech podobách, co jich na sebe ve filmu vezme) a i ostatní herecké výkony téhle netypicky vyprávěné lovestory jsou vysoko nad průměrem... Je to zručně natočené, s citem oslazené a každým coulem pohodové. Což nic nemění na faktu, že to mohlo být lepší, kdyby si film nenechal vše pozoruhodné pro svou formu a trochu invence přiložil i pod předvídatelný obsah. ()

castor 

všechny recenze uživatele

I po letech nesmírně svěží a originální snímek. Má jen pár drobných nesrovnalostí, ale vesměs jsou to věci, které tvůrcům rádi odpustíme. Osud v podobě zavírajících se dveří v metru a paralelní variace může začít: v jedné hlavní hrdinka stihne metro, seznámení se se sympatickým mužem i cizoložný orgasmus, v druhé musí hrdinka teprve zjistit, co má doma za dáreček. Brit Peter Howitt se už na režisérské sesli několikrát vyznamenal (počítačový thriller Elita). Jeho filmový debut zaznamenal zejména pro svou myšlenku a prokreslení atmosféry žánru slušný úspěch u kritiky i diváků (zvlášť, když se pohybuje v romantických nebo cynických vodách), k čemuž mu pomohli i samotní herci – standardně spolehlivý John Hannah nebo okouzlující (a tehdy nesmírně slibná) Gwyneth Paltrow (s neobvyklou dvojrolí se poměřila výtečně). Ač mi zpracování tématu „co kdyby“ sedí víc třeba u takové Loly, času stráveného se Srdcovou sedmou rozhodně nelituji!! Ba naopak, po letech to bylo znovu moc příjemné a vkusné setkání. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Znáte tu otázku: "Co kdybych to udělala jinak?? Jak by se pak ubíral můj život??"... To je otázka, která nás bude trápit neustále, ale nikdy se nedozvíme odpověď. Opravdu máme každý daný několik cest a je na nás, kterou půjdeme?? Tenhle film perfektně poukazeje, jak jediný drobný okamžik může rozhodnout, co se bude dít.. Skvělej námět, skvělá Gwyneth Paltrow, skvělej film :o) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Co mi z tohoto filmu vyplývá? Inu, že se nemá spěchat na vlak. Nikdy! :-) Ono by se možná nabízelo spíše rčení "osudu neujdeš", ale přijde na to. Je osudem člověka způsob prožití života, jsou osudem člověka lidé, se kterými se setká anebo je osudem každého člověka smrt? Na to ať si odpoví každý sám. Srdcové sedmě můžete vyčítat, že je útokem na city, že je průhledná a kdesi cosi. Na mě však zapůsobila. Možná proto, že moc dobře vím, jak velkou roli hraje v životě člověka náhoda, možná proto, že mnoho věcí přenechávám slečně štěstěně, a dost možná i proto, že jsem několik situací uvedených v příběhu zažil sám na vlastní kůži. K hereckým výkonům asi toto; o tom, že Gwyneth Paltrow hraje stejně pěkně, jak pěkně vypadá, se nemusíme příliš dlouho bavit. Tak to zkrátka je. O pobavení by stál spíše John Hannah a jeho sympatické ztvárnění postavy, která mi díkybohu na konci filmu překazila tendence k úvahám, jestli jsme my chlapi opravdu do jednoho takoví grázlové. Oproti tomu, jeho jmenovec John Lynch nejen, že vypadal poněkud šíleně, ale dle mého názoru navíc svou postavu nezahrál tak, jak by ji ve skutečném životě zahrál kdokoli jiný. Nicméně, ani tato skutečnost neměla šanci zkazit hřejivý pocit, který se mnou rozprostřel v momentě, kdy se za Gwyneth a Johnem Hannahem naposledy zavřely dveře výtahu. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, která vznikla jako hybrid tradičních studiových výrobních postupů ze zámoří a britského humoru spolu s účinkováním řady příjemných britských herců. Scénář chytře kombinuje dva paralelně se odvíjející příběhy týchž postav ve stylu co by se stalo, kdyby. Hrdinka čelí partnerově nevěře, který v obou liniích dostává za svoje slabošství co proto. Gwyneth Paltrow dostála svému postavení hvězdy a prodává nejen svůj půvab, šarm, ale i herecké umění. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)

Reklama

Reklama