Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

mortak 

všechny recenze uživatele

Depresivní film, po jehož shlédnutí má člověk chuť skočit z mostu. Hrdinové jsou bezvýrazní, muži jsou slaboši, ženy pasivní, všichni lžou, podvádějí se navzájem...ještě že ten osud (přesněji řečeno ruka scénaristova) za ně všechno vyřeší, protože kdyby ho nebylo, tak by snad nědělali nic, jen by pasívně přežívali a čekali by, až se něco stane. Jestli toto je pravdivý obraz moderní západní společnosti, tak už nezbývá nic jiného, než čekat od přírody ránu z milosti, která nás vymaže podobně jako dinosaury. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Peter Howitt pracuje s paralelními osudy hrdinky, které předurčí jedno prošvihnuté metro. Pointa filmu je pravda mnohem zajímavější než jeho poněkud táhlý průběh, ale faktem zůstává, že na Gwyneth Paltrow se skutečně krásně dívá (ve všech podobách, co jich na sebe ve filmu vezme) a i ostatní herecké výkony téhle netypicky vyprávěné lovestory jsou vysoko nad průměrem... Je to zručně natočené, s citem oslazené a každým coulem pohodové. Což nic nemění na faktu, že to mohlo být lepší, kdyby si film nenechal vše pozoruhodné pro svou formu a trochu invence přiložil i pod předvídatelný obsah. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

"Cheer up. Remember what the Monty Python boys say. 'Always look on the bright side of life?' No, 'Nobody expects the Spanish inquisition.'" Další z mnoha pokusů o rozpolcení děje na více paralelních částí, scénář však v tomto případě místy pokulhává. Ovšem jako odpočinkový snímek na nedělní podvečer ideální. :) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Naozaj originálny námet a perfektný scenár. Dejovo som si film vyslovene užil. Niekedy sa osudu skrátka nevyhneme a je jedno akou cestou k nemu prídeme. Z hercov sa mi najviac pozdával John Hannah, zahral skvelo. Príbehu dodal šmrnc a komediálny nádych. Možno by som vypustil pár nudných pasáží, inak som spokojný. 80/100 ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Sliding doors je neprilis vtipna a ani nijako extra romanticka komedia, ktora okrem napadu co dokaze sposobit zmeskanie metra neprinasa nic zaujimaveho. Paltrow sa snazi a je zlata (a do dokonalosti nacvicila anglicky prizvuk), ale zvysok hercov a hlavne john lynch (ako jej podvadzajuci priatel) su az slaby. navyse ide o reziserov debut a i preto cely film srsi televiznostou a lacnostou... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno