Reklama

Reklama

Noci s nepřítelem

  • USA Sleeping with the Enemy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Laura Burneyová žije se svým manželem Martinem v nádherném domě na pláži. Navenek ideální manželství je však pro Lauru peklem. Její manžel je totiž žárlivý tyran a chorobný puntičkář. Ráno Martin odvede Lauru do koupelny, kde podle jeho názoru špatně srovnala ručníky. Ona se mu omluví a napraví to. Pak srovná konzervy v kuchyni a začne připravovat jídlo. Martin se seznámí s Johnem, novým sousedem, jehož jachtu obdivuje. Vypráví mu, že Laura se jako malá topila, proto se bojí na vodu – a navíc neumí plavat. John Martina i Lauru pozve, aby si s ním večer vyjeli na moře. Martin jde domů a zbije Lauru, protože se prý na Johna dívala z okna. Krátce nato je na ni milý a řekne jí o výletě na Johnově jachtě. Pak odjede do města… Když se vrátí, přiveze jí květiny, dárek a omluví se. Laura pracuje na zkrácený úvazek v knihovně a ráda by pracovala na plný, s čímž její muž nesouhlasí. Připomene jí, jak byla dva dny pryč, když zemřela její matka, a nikdo se nestaral o domácnost. Večer jdou na Johnovu jachtu a strhne se prudká bouře. Martin s Johnem uchycují plachty a když se otočí, je Laura pryč. Začnou ji hned hledat, ale bezvýsledně. Pobřežní hlídka najde pouze její záchrannou vestu. Martin zařídí pohřeb... Laura se však neutopila – naučila se plavat, a tak když muži upevňovali plachty, skočila do vody, doplavala k bóji a pak plavala ke břehu. Ostříhala se, převlékla a odjela z města. V Cedar Falls v Iowě si koupila malý domek a začíná znovu žít. Seznámí se se svým sousedem Benem Woodwardem, kterému se představí jako Sára. Ten pozve Lauru na večeři a nabídne jí, že jí pomůže sehnat místo na univerzitě, kde učí. Ve stejnou dobu zavolá Martinovi Lauřina kamarádka, aby mu vyjádřila soustrast. Řekne mu, že znala Lauru z hodin plavání a že byla Laura znamenitá plavkyně. Doma v toaletě pak Martin objeví Lauřin snubní prsten, který nyní vyplaval poté, co ho tam Laura spláchla při útěku. Začne ihned pátrat v Lauřině životě a zjistí, že její matka nezemřela, ale že jí Laura někam převezla. Martin najme soukromé detektivy, s jejichž pomocí zjistí, že Laura svou smrt zinscenovala. Neváhá ani chvíli a jede si do Iowy pro svůj „majetek“… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (157)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nebyl z těch, od nichž můžete jen tak odejít ... přesto se o to pokusila. Zápletka je maličko prvoplánová a její vývoj včetně nezbytné romantické linie můžete v hrubých rysech odhadnout. Přesto má na to, aby vás zaujala, neboť její děj je přiměřeně napínavý a v případě naléhavé potřeby se vzchopí i k nějaké té akci. Vlastně představuje mix všeho, co máte rádi - tak si nestěžujte ... 3,5* ()

curfew77 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je to už nejspíš jen ryze průměrná devadesátková záležitost, kterou ovšem v mých očích povyšuje velmi povedený ústřední hudební motiv (a slušný soundtrack), a také fakt, že Sleeping With The Enemy byl můj vůbec první film v životě, na který jsem se vypravil sám do kina. I proto, že mladičká Julia Roberts byla můj první hollywoodský crush, na plakátě k tomuhle filmu jí to ve vaně děsně sluší ;) Takže - hlavně z té z nostalgie - za 70 %. ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na rok 1991 určitě zajímavý thriller s neohranou zápletkou. Scénář sice není nějaký zázrak, ale herecké výkony to snad vynahradí. Julia Roberts hraje skoro jako vždy velmi přesvědčivě a Patrick Bergin, který se jen tak mimochodem ke své filmové partnerce vůbec nehodí, ukázal co umí. A tím nám ne příliš rozsáhlé herecké obsazení pomalu končí. Role Kevina Andersona je nepříliš atraktivní. Jeho herecký výkon ani neurazil a ani nenadchnul. Kamera poměrně obstojná, ale hudba mi v určitých místech moc dobře nesplývala s dějěm. A český dabing se v tomto případě skutečně moc nevyvedl. Po prvním shédnutí by si snímek určitě zasloužil 4 *, ale po dalším už ztrácí na své atraktivnosti a proto dávám s těžkým srdce hvězdičky 3. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zápletka je akosi vycucaná z prstu, psychopatizmus Patricka Bergina je riadne prehnaný. Je to jasný zámer, pretože producenti chceli ponúknuť divákom Robertsku v absolútne odlišnom filme ako dovtedy. Podarilo sa im to tak napoly, občas sa im v tomto málo pravdepodobnom príbehu podarilo vymyslieť peknú napínavú scénu. Ľudia Juliu tak milovali, že dokázali z tohto kalkulu urobiť veľký hit. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

Jeden ručník tak, druhý ručník taky tak...moment...ne tak ne, o milimetr jinak,...ano tak, marmeládičky vyrovnané dle barvičky, velikosti, etiketky i data spotřeby, ale pozor! jen správný počet, jak to má být. To vše v mém entlich perfektním domečku postaveném tak, jak to má být. A nijak jinak! Tak! A do toho wunderbar frau, tak, aby ona sem punktlich pasovat. Na milimetr přesně, aby ona mi dělat vše, jak JÁ jí nalajnovat v harmonogramu. Tak. A ona mi za to být vděčná. Jinak já, teda JÁ, ji zbít. Tak to má být. Tak. ...A zkusit si ta mrcha stěžovat, utíkat. To JÁ ji pak muset honit a dohonit. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Literární zdroj uvádí, že natáčení snímku se občas jako divák zúčastnil i Juliin bratr Eric Roberts se svojí první manželkou, která byla v té době těhotná, neboť nosila Ericovu dceru a Juliinu neteř Emmu Robertsovou. (SeanBean)
  • Pro Julii Robertsovou to bylo jedno z nejhorších natáčení v její kariéře. V několika případech se prý stalo, že fyzické a psychické násilí nebylo příliš přestírané, neboť režisér filmu usiloval o maximální věrohonost hereckého podání, navíc některé násilnické scény byly natáčeny mnohokrát po sobě. Díky tomu také osobní vztahy mezi oběma hlavními představilteli nebyly nijak ideální. (SeanBean)
  • Původně měli ve snímku ztvárnil hlavní úlohy Sean Connery a Kim Basinger. Kvůli časové vytíženosti obou herců ale z jejich obsazení nakonec sešlo. (jenik71)

Reklama

Reklama