Reklama

Reklama

Moje sestra vlkodlak

  • Česko Dravá Ginger (více)

Obsahy(1)

Krev, mrtvoly a okultní vědy. Ginger a její sestra Brigitte jsou ty největší kamarádky a mají opravdu dost neobvyklé záliby. Střední škola, biologie, rodiče, randění - to všechno je pro ně dokonalá nuda. Blíží se úplněk. Šestnáctiletá Ginger má svou první menstruaci a jednoho večera se domů vrátí pokousána po celém těle. Co se stalo vědí obě dvě. Temný noční přízrak nemohl být nikdo jiný než vlkodlak. Dívka se pomalu a jistě mění v krvelačnou bestii. Město plní strach a v ulicích přibývají roztrhané mrtvoly zvířat i lidí. Vlčí přirozenost nabývá vrchu s každou přibývající nocí, po které se Ginger probouzí s chutí krve v ústech, a je jasné, že za chvíli bude jakýkoliv vztah i k vlastní sestře dalekou minulostí. Zůstane jen hlad... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

choze 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách povedená kombinace coming of age a vlkodlačího hororu, která je nápaditou metaforou dospívání a všeho, co s tím souvisí, od menstruace, přes měnící se tělo, sexuální probuzení, nakažení pohlavní chorobou a drogy, až po odcizování nejlepších kamarádek... Ginger a Brigitte jsou velice sympaticky napsané, obsazené i zahrané outsiderky, lehce vyšinutá kamera tomu dodává krásně znepokojivou atmosféru a není nouze o krev, zábavné nechutnosti a oldschool masky a efekty. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Škoda, že tohle není "obyčejný příběh" o dvou středoškolačkách - začátek vyprávění zvláštního osudu cynických sestřiček je totiž dost povedený, vtipný a překvapivě není přihlouplý, první část se mi opravdu líbila. Bohužel, jakmile začalo silněji prosvítat vlkodlačí téma, většina kladů se mu tiše uklidila z cesty a poslední asi dvacítka minut byla k ukousání. Samotná podoba werewolfa je čiré ZLO, tahle rasa má snad svůj výskyt na stříbrném plátně prokletý... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Sympatický a podarený kúsok, ktorý by si nemali nechať utiecť predovšetkým (len?) fanúšikovia werewolf movies. Napriek solídnym maskám a šikovnému scenáru sa na snímke podpísal nedostatočný rozpočet, kvôli ktorému vyzerá ako milá a riadne krvavá, ale iba televízna inscenácia so slabou technickou stránkou . Miestami to po vizuálnej stránke vyzerá až ako amatérsky počin. Snímke nepomáha ani pendlovanie medzi čiernym humorom, hororom a psychologicky serióznymi vzťahmi. Najviac sa mi zo série páčila trojka (historický prequel). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale i kdyz tvurci film mysleli jako horor, ja se skoro celou dobu u filmu spis smal, prislo mi to jako cerna komedie. Hlavni dve hrdinky jsou spravne ujety, ale je fakt, ze kdyz pride na nakou skutecnou nechutarnu, tak z toho moc nadseny nejsou, i kdyz furt kecaj jak se v tom vyzivaj. Nicmene tvurci dali do filmu dalsich nekolik zajimavejch postav, ktery sem tam hodi nakou hlasku a jako celek to dava dohromady docela slusnou atmosferu. Taky nastesti neni moc videt vlkodlak, coz je jedine dobre. Zaverecnejch 15 minut je docela napinavejch, ale jakmile se objevi vlkodlak, tak je to hodne spatny, takle trapnyho vlkodlaka sem snad jeste nevidel. No, ale i kdyz sem se nebal, tak diky slusny davce krve, pekny atmosfere a hustejm hlavnim hrdinkam davam lepsi 3*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerný až podpriemerný vlkolačí film. Dlhý čas bola vo filme nuda, až druhá polovica za niečo stála. Masky vzhľadom na určite obmedzený rozpočet ušli ale natočené to bolo aj tak hrozne inscenačne. Našťastie sa sem-tam vyskytne nejaká zaujímavá hláška a to film ťahá trocha hore. Záverom, ide o klasickú vlkolačiu jednohubku, raz pozrieť a zabudnúť. 50/100 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (29)

  • Slovíčko “fuck“ a jeho různé varianty zazní ve filmu celkem 75 ×. (Stocki)

Související novinky

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

Moje sestra vlkodlak v seriálové podobě

27.10.2020

Blíží se úplněk, a tak následující zpráva přišla právě v ten pravý čas. Pokud jste fanoušci vlkodlačích hororů a je vám líto, že kvůli pandemii koronaviru a s tím spojeným vládním opatřením se nebude… (více)

Reklama

Reklama